Dünya Devi Geliyor!

Ekonomi 28.03.2018 - 20:28, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Dünya Devi Geliyor!

Bünyesinde Kent, Falım, First, Olips, Jelibon, Milka, Oreo, Toblerone gibi markaları bulunduran dünya sakız devi Mondelez International`ın Türkiye Genel Müdürü Karagöz, "Türkiye`de üretip buradan dünyanın önemli bölgelerine satış yapacağız" dedi.

Kent markası ile birlikte Falım, First, Olips,  Jelibon, Milka, Oreo, Toblerone gibi yerli ve uluslararası birçok markayı  bünyesinde barındıran Mondelez International'ın Türkiye Genel Müdürü İhsan  Karagöz, "Türkiye'de üretip buradan dünyanın önemli bölgelerine satış yapacağız."  ifadelerini kullandı.    Mondelez International'dan yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen  Karagöz, ihracatın büyümelerinde önemli yer tuttuğunu belirtti.   Karagöz, 2017 yılında geçtiğimiz yıla göre yüzde 56'lık büyüme  gösterdiklerini belirterek ihracatrakamının da 220 milyon lira olduğunun altını  çizdi.   En büyük ihracatın 9 bin 200 ton ile Amerika'ya ihraç edilen Sour  Patch Kids olduğunu, onu Halls markası ile İngiltere ve Love Is (Şıpsevdi)  markasıyla Rusya'nın izlediği bilgisini veren Karagöz, sözlerine şöyle devam  etti:   "Eskiden bu ülkelere yapılan ihracat Ortadoğu'dan yönetiliyordu. 2018  itibarıyla bu operasyonu üzerimize alıyoruz. Böylelikle yüzde 10'luk bir satış  üzerimize geçiyor. Bu oldukça önemli bir gelişme. Çünkü Türkiye'de üretip buradan  dünyanın önemli bölgelerine satış yapacağız. Büyüklük olarak 17 milyon dolar gibi  bir rakam söz konusu ama bunu kuvvetli çift hanelerle büyütmeyi hedefliyoruz."      "SON 6 YILDA 200 MİLYON LİRALIK YATIRIM YAPTIK"   Karagöz, Türkiye'nin Avrupa Bölgesi'nin en hızlı büyüyen ülkelerinden  biri olduğunu belirterek, "Türkiye'de 85 bin metrekare alanı olan fabrikamız,  Mondelez dünyası içindeki en gelişmiş ve en büyük fabrikalardan birisi.  Tatlandırıcıyı da 2017 başından beri Türkiye'de üretiyoruz. Şu anda yüzde 90  kapasite kullanım oranımız var. Son 6 yılda 200 milyon liralık yatırım yaptık.  2018 yılında da 42 milyon liralık yatırım yapmayı hedefliyoruz." açıklamasında  bulundu.   Karagöz, Mondelez International Türkiye'nin 2018'de Fransa'nın St.  Genest'deki üretim hattının Türkiye'ye taşınacağını kaydetti.   Dünyanın bir numaralı sakız üretimine sahip Fransa'nın Türkiye'ye  üretimini taşınmasının Mondelez International'ın Türkiye'ye duyduğu güven  olduğunun altını çizen Karagöz, hem de Türkiye'den tüm Avrupa'ya sakız üretimi  gerçekleştirmek adına oldukça önemli olduğunu kaydetti.   Karagöz, şunları kaydetti:   "2018 yılı itibarıyla Hollywood ve Trident sakızlarının üretimi ve  ihracatı Türkiye'den gerçekleştirilecek. Bu önemli gelişme ile sakız üretimimizde  ek bin 200 tonluk bir üretim ve 22 milyon liralık bir ihracat artışı bekliyoruz.  Bununla birlikte sakız üretiminde de yüzde 9 artış öngörüyoruz. Ayrıca yepyeni  lezzetleri Mondelez International Türkiye çatısı altında tüketicilerimizle  tanıştırmaya devam edeceğiz. Sakız, şeker, çikolata ve bisküvi kategorilerinde  yaklaşık 20 yeni ürünümüzü pazara sunacağız."
Bünyesinde Kent, Falım, First, Olips, Jelibon, Milka, Oreo, Toblerone gibi markaları bulunduran dünya sakız devi Mondelez International`ın Türkiye Genel Müdürü Karagöz, "Türkiye`de üretip buradan dünyanın önemli bölgelerine satış yapacağız" dedi.
Kent markası ile birlikte Falım, First, Olips,  Jelibon, Milka, Oreo, Toblerone gibi yerli ve uluslararası birçok markayı  bünyesinde barındıran Mondelez International'ın Türkiye Genel Müdürü İhsan  Karagöz, "Türkiye'de üretip buradan dünyanın önemli bölgelerine satış yapacağız."  ifadelerini kullandı. 
 
Mondelez International'dan yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen  Karagöz, ihracatın büyümelerinde önemli yer tuttuğunu belirtti.
 
Karagöz, 2017 yılında geçtiğimiz yıla göre yüzde 56'lık büyüme  gösterdiklerini belirterek ihracatrakamının da 220 milyon lira olduğunun altını  çizdi.
 
En büyük ihracatın 9 bin 200 ton ile Amerika'ya ihraç edilen Sour  Patch Kids olduğunu, onu Halls markası ile İngiltere ve Love Is (Şıpsevdi)  markasıyla Rusya'nın izlediği bilgisini veren Karagöz, sözlerine şöyle devam  etti:
 
"Eskiden bu ülkelere yapılan ihracat Ortadoğu'dan yönetiliyordu. 2018  itibarıyla bu operasyonu üzerimize alıyoruz. Böylelikle yüzde 10'luk bir satış  üzerimize geçiyor. Bu oldukça önemli bir gelişme. Çünkü Türkiye'de üretip buradan  dünyanın önemli bölgelerine satış yapacağız. Büyüklük olarak 17 milyon dolar gibi  bir rakam söz konusu ama bunu kuvvetli çift hanelerle büyütmeyi hedefliyoruz."
    
"SON 6 YILDA 200 MİLYON LİRALIK YATIRIM YAPTIK"
 
Karagöz, Türkiye'nin Avrupa Bölgesi'nin en hızlı büyüyen ülkelerinden  biri olduğunu belirterek, "Türkiye'de 85 bin metrekare alanı olan fabrikamız,  Mondelez dünyası içindeki en gelişmiş ve en büyük fabrikalardan birisi.  Tatlandırıcıyı da 2017 başından beri Türkiye'de üretiyoruz. Şu anda yüzde 90  kapasite kullanım oranımız var. Son 6 yılda 200 milyon liralık yatırım yaptık.  2018 yılında da 42 milyon liralık yatırım yapmayı hedefliyoruz." açıklamasında  bulundu.
 
Karagöz, Mondelez International Türkiye'nin 2018'de Fransa'nın St.  Genest'deki üretim hattının Türkiye'ye taşınacağını kaydetti.
 
Dünyanın bir numaralı sakız üretimine sahip Fransa'nın Türkiye'ye  üretimini taşınmasının Mondelez International'ın Türkiye'ye duyduğu güven  olduğunun altını çizen Karagöz, hem de Türkiye'den tüm Avrupa'ya sakız üretimi  gerçekleştirmek adına oldukça önemli olduğunu kaydetti.
 
Karagöz, şunları kaydetti:
 
"2018 yılı itibarıyla Hollywood ve Trident sakızlarının üretimi ve  ihracatı Türkiye'den gerçekleştirilecek. Bu önemli gelişme ile sakız üretimimizde  ek bin 200 tonluk bir üretim ve 22 milyon liralık bir ihracat artışı bekliyoruz.  Bununla birlikte sakız üretiminde de yüzde 9 artış öngörüyoruz. Ayrıca yepyeni  lezzetleri Mondelez International Türkiye çatısı altında tüketicilerimizle  tanıştırmaya devam edeceğiz. Sakız, şeker, çikolata ve bisküvi kategorilerinde  yaklaşık 20 yeni ürünümüzü pazara sunacağız."
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.