19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Dünya Kararını Verdi

21.12.2017 - 23:02, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Dünya Kararını Verdi

Tarihi Kudüs tasarısının BM Genel Kurulu'nda kabul edilmesinin ardından "Şimdi ne olacak?" sorusu sorulmaya başlandı. Karar yaptırım içermese de Trump yönetimini zor günler bekliyor.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararının "yasa dışı" sayılmasını amaçlayan tasarı BM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Karar sonrası hemen herkes "Şimdi ne olacak? sorusunu sormaya başladı. TRUMP YÖNETİMİNİ ZOR GÜNLER BEKLİYOR Her şeyden önce tasarının kabul edilmesi herhangi bir yaptırımı içermiyor. Ancak karar sonrası ABD özellikle de Trump yönetimini siyasi diplomatik açıdan zorlayacak bir sürecin başlaması ön görülüyor. İLK TEPKİ FİLİSTİN'E GELEBİLİR Bununla birlikte ABD'nin ilk tepkisinin ise Filistin'e karşı olması bekleniyor. İlk beklenen ise Washington'da bulunan Filistin temsilciliğinin Trump yönetimi tarafından kapatılması. Bunun dışında ABD, yardım yaptığı 5 Müslüman ülkeye yardımı kesebilir. Ancak bu ihtimal düşük görülüyor.
Tarihi Kudüs tasarısının BM Genel Kurulu'nda kabul edilmesinin ardından "Şimdi ne olacak?" sorusu sorulmaya başlandı. Karar yaptırım içermese de Trump yönetimini zor günler bekliyor.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararının "yasa dışı" sayılmasını amaçlayan tasarı BM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Karar sonrası hemen herkes "Şimdi ne olacak? sorusunu sormaya başladı.

TRUMP YÖNETİMİNİ ZOR GÜNLER BEKLİYOR

Her şeyden önce tasarının kabul edilmesi herhangi bir yaptırımı içermiyor. Ancak karar sonrası ABD özellikle de Trump yönetimini siyasi diplomatik açıdan zorlayacak bir sürecin başlaması ön görülüyor.

İLK TEPKİ FİLİSTİN'E GELEBİLİR

Bununla birlikte ABD'nin ilk tepkisinin ise Filistin'e karşı olması bekleniyor. İlk beklenen ise Washington'da bulunan Filistin temsilciliğinin Trump yönetimi tarafından kapatılması.

Bunun dışında ABD, yardım yaptığı 5 Müslüman ülkeye yardımı kesebilir. Ancak bu ihtimal düşük görülüyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.