Dünya Şampiyonu Çayırova'dan

Çayırova 26.10.2017 - 13:15, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Dünya Şampiyonu Çayırova'dan

Su kaşifi programının uluslararası finalinde Çayırova Güzeltepe Ahmet Yesevi İlkokulu’nun Su Kaşifi ekibi, uluslararası finalde dünya birincisi oldu.

Dünyanın dört bir yanından öğrencileri, okul ve toplumlarındaki su meselelerine karşı birlikte harekete geçmeleri yönünde teşvik eden eğlenceli, ilham verici ve eğitici bir program olan ve HSBC tarafından desteklenen, “Su Kaşifi” programının uluslararası finali HSBC Grubu’nun Londra’daki merkezinde gerçekleştirildi. Programın üçüncü yılında ülke birincisi olan Çayırova Güzeltepe Ahmet Yesevi İlkokulu, aralarında, İngiltere, Almanya ve Fransa’nın gibi ülkelerin de bulunduğu 11 ülke finalistlerinin video konferans aracılığıyla katıldığı uluslararası finalde dünya birinciliğine layık görüldü. YAŞLARI KÜÇÜK AMA... Çayırova Güzeltepe Ahmet Yesevi İlkokulu’nun Su Kaşifleri, küçük yaşlarına rağmen programda yaptıkları çalışmalarla sadece okullarında değil, yaşadıkları bölgede de çeşitli sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimle işbirliği yaparak büyük bir etki yarattı. 8-14 yaş grubu öğrencilerin “Su Tasarrufu” ve “Suya Erişim” konularında farkındalık kazanmasının hedeflendiği program kapsamında Türkiye’de 3 yılın sonunda çeşitli illerden 300’e yakın okuldan toplam 7 bin öğrenci; kendi okulları, aileleri ve çevrelerinde su bilinci oluşturmak için projeler geliştirdi. Bu öğrenciler çalışmalarıyla yaşadıkları bölgelerde büyük bir etki yaratarak 42 bin kişiye ulaştı. Çayırova Güzeltepe Ahmet Yesevi İlkokulu Su Kaşifi ekibi, öğretmen ve idarecileri, Çayırova İlçe Milli Eğitim Müdürü Azmi TUNÇ ile birlikte pasta keserek elde ettikleri dünya birinciliğini kutladılar.
Su kaşifi programının uluslararası finalinde Çayırova Güzeltepe Ahmet Yesevi İlkokulu’nun Su Kaşifi ekibi, uluslararası finalde dünya birincisi oldu.

Dünyanın dört bir yanından öğrencileri, okul ve toplumlarındaki su meselelerine karşı birlikte harekete geçmeleri yönünde teşvik eden eğlenceli, ilham verici ve eğitici bir program olan ve HSBC tarafından desteklenen, “Su Kaşifi” programının uluslararası finali HSBC Grubu’nun Londra’daki merkezinde gerçekleştirildi. Programın üçüncü yılında ülke birincisi olan Çayırova Güzeltepe Ahmet Yesevi İlkokulu, aralarında, İngiltere, Almanya ve Fransa’nın gibi ülkelerin de bulunduğu 11 ülke finalistlerinin video konferans aracılığıyla katıldığı uluslararası finalde dünya birinciliğine layık görüldü.

YAŞLARI KÜÇÜK AMA...

Çayırova Güzeltepe Ahmet Yesevi İlkokulu’nun Su Kaşifleri, küçük yaşlarına rağmen programda yaptıkları çalışmalarla sadece okullarında değil, yaşadıkları bölgede de çeşitli sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimle işbirliği yaparak büyük bir etki yarattı. 8-14 yaş grubu öğrencilerin “Su Tasarrufu” ve “Suya Erişim” konularında farkındalık kazanmasının hedeflendiği program kapsamında Türkiye’de 3 yılın sonunda çeşitli illerden 300’e yakın okuldan toplam 7 bin öğrenci; kendi okulları, aileleri ve çevrelerinde su bilinci oluşturmak için projeler geliştirdi. Bu öğrenciler çalışmalarıyla yaşadıkları bölgelerde büyük bir etki yaratarak 42 bin kişiye ulaştı. Çayırova Güzeltepe Ahmet Yesevi İlkokulu Su Kaşifi ekibi, öğretmen ve idarecileri, Çayırova İlçe Milli Eğitim Müdürü Azmi TUNÇ ile birlikte pasta keserek elde ettikleri dünya birinciliğini kutladılar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.