19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

‘’Dünya, Türklerin yenilmez olduğunu Çanakkale’de gördü’’

Kocaeli 28.04.2019 - 11:46, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

‘’Dünya, Türklerin yenilmez olduğunu Çanakkale’de gördü’’

11. Kocaeli Kitap Fuarına katılan Prof. Dr. Tufan Gündüz; “Tüm dünya Çanakkale’de Türklerin yenilmez olduğunu görmüştür” dedi.

Katıldığı bir televizyon programında kendine yöneltilen “Türk Kimdir” sorusuna “Türk Beklenendir” cevabı ile hafızalara kazınan Prof. Dr. Tufan Gündüz, Türkiye’nin en büyük kitap fuarı olan 11. Kocaeli Kitap Fuarı’nda yerini aldı.  Gündüz” . Osmanlıdan sonra Türklerin yenilmeyeceğinin gösterildiği yer Çanakkale’dir. Çanakkale savaşı ile Türkler yeniden yenilgisiz olabileceği gücünü göstermiştir” dedi. KIZILELMA NERESİDİR? Kılavuz Gençlik Sahnesinde “Kızılelma Neresidir” konusu ile tarih severlerle buluşan Prof. Dr. Tufan Gündüz; “Eski Türkler yeryüzünü 4 köşe olarak tasvir eder. Bunu yazılarda, sözlerde ve şiirlerde görüyoruz. 4 köşeye özel 4 isim vermiştir. Güneşin doğduğu yer dün doğusudur. Güneşin battığı yer gün batısıdır. Kuzey’de Demir Kazık, ismi Kuzey Yıldızından geliyor. Güney ise gün ortasıdır” açıklamasında bulundu. KIZILELMA İSTANBUL FETHİ İLE KARŞIMIZA ÇIKIYOR Osmangazi’nin en büyük hayalinin Bursa’yı fethetmek olduğunu ifade eden Prof. Dr. Gündüz; “Bursa 1326 yılında fethedildi. 500 yıl önce Yunanlılar Bursa’yı fethetti. Yunan Komutan Osmangazi’nin türbesine ayak basarak fotoğraf çektirdi. Tarih, karda donarak ölen adamın halidir. İnsanlar donarak öldüklerinin farkına varmazlarmış. Tarihi unutursanız olacağı budur. Bursa’dan sonra tüm padişahların hayali İstanbul’u fethetmektir. İstanbul’un fethi düşüncesi ile Kızılelma tabiri karşımıza çıkıyor. Güneş batarken kızıllaşan yer Kızılelma’dır. Yani Kızılelma gün batımında bulunan tüm ülkelerin fethedilmesi için tabir edilen bir düşüncedir” açıklamasında bulundu. DÜNYA ÇANAKKALE’DE YENİLMEYECEĞİMİZİ GÖRDÜ Prof. Dr. Gündüz; “Osmanlı Tarihinin dönüm noktası 2. Viyana kuşatmasıdır. Kuşatmada aldığımız yenilgi tarihi değiştirmiştir. Osmanlı ordusunun aldığı yenilgi diğer savaşlarda da devam etti. Birçok ülke kaybettik. Bu kayıplara rağmen asıl darbeyi ordunun yenilebileceği düşüncesi ile yaşadık. Rakiplerimiz ilk defa Osmanlı ordularını yenebileceklerini gördüler. Savaşta amaç galip gelmek değildir, yenilgisiz olduğunu göstermektir. Osmanlıdan sonra Türklerin yenilmeyeceğinin gösterildiği yer Çanakkale’dir. Çanakkale savaşı ile Türkler yeniden yenilgisiz olabileceği gücünü göstermiştir” dedi.
11. Kocaeli Kitap Fuarına katılan Prof. Dr. Tufan Gündüz; “Tüm dünya Çanakkale’de Türklerin yenilmez olduğunu görmüştür” dedi.

Katıldığı bir televizyon programında kendine yöneltilen “Türk Kimdir” sorusuna “Türk Beklenendir” cevabı ile hafızalara kazınan Prof. Dr. Tufan Gündüz, Türkiye’nin en büyük kitap fuarı olan 11. Kocaeli Kitap Fuarı’nda yerini aldı.  Gündüz” . Osmanlıdan sonra Türklerin yenilmeyeceğinin gösterildiği yer Çanakkale’dir. Çanakkale savaşı ile Türkler yeniden yenilgisiz olabileceği gücünü göstermiştir” dedi.

KIZILELMA NERESİDİR?

Kılavuz Gençlik Sahnesinde “Kızılelma Neresidir” konusu ile tarih severlerle buluşan Prof. Dr. Tufan Gündüz; “Eski Türkler yeryüzünü 4 köşe olarak tasvir eder. Bunu yazılarda, sözlerde ve şiirlerde görüyoruz. 4 köşeye özel 4 isim vermiştir. Güneşin doğduğu yer dün doğusudur. Güneşin battığı yer gün batısıdır. Kuzey’de Demir Kazık, ismi Kuzey Yıldızından geliyor. Güney ise gün ortasıdır” açıklamasında bulundu.

KIZILELMA İSTANBUL FETHİ İLE KARŞIMIZA ÇIKIYOR

Osmangazi’nin en büyük hayalinin Bursa’yı fethetmek olduğunu ifade eden Prof. Dr. Gündüz; “Bursa 1326 yılında fethedildi. 500 yıl önce Yunanlılar Bursa’yı fethetti. Yunan Komutan Osmangazi’nin türbesine ayak basarak fotoğraf çektirdi. Tarih, karda donarak ölen adamın halidir. İnsanlar donarak öldüklerinin farkına varmazlarmış. Tarihi unutursanız olacağı budur. Bursa’dan sonra tüm padişahların hayali İstanbul’u fethetmektir. İstanbul’un fethi düşüncesi ile Kızılelma tabiri karşımıza çıkıyor. Güneş batarken kızıllaşan yer Kızılelma’dır. Yani Kızılelma gün batımında bulunan tüm ülkelerin fethedilmesi için tabir edilen bir düşüncedir” açıklamasında bulundu.

DÜNYA ÇANAKKALE’DE YENİLMEYECEĞİMİZİ GÖRDÜ

Prof. Dr. Gündüz; “Osmanlı Tarihinin dönüm noktası 2. Viyana kuşatmasıdır. Kuşatmada aldığımız yenilgi tarihi değiştirmiştir. Osmanlı ordusunun aldığı yenilgi diğer savaşlarda da devam etti. Birçok ülke kaybettik. Bu kayıplara rağmen asıl darbeyi ordunun yenilebileceği düşüncesi ile yaşadık. Rakiplerimiz ilk defa Osmanlı ordularını yenebileceklerini gördüler. Savaşta amaç galip gelmek değildir, yenilgisiz olduğunu göstermektir. Osmanlıdan sonra Türklerin yenilmeyeceğinin gösterildiği yer Çanakkale’dir. Çanakkale savaşı ile Türkler yeniden yenilgisiz olabileceği gücünü göstermiştir” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.