DURSUN, “BİLİŞİM VADİSİ DEĞİL SOYGUN VADİSİ”

Gebze 29.05.2016 - 14:56, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

DURSUN, “BİLİŞİM VADİSİ DEĞİL SOYGUN VADİSİ”

CHP Gebze İlçe Başkanı Recep Dursun, Muallimköy'deki Teknoloji Vadisi'nde insanların ellerinden arazilerinin düşük fiyatla alınmaya çalışıldığını, bunun adının gasp olduğunu söyledi. CHP Gebze İlçe Başkanı Recep Dursun Gebze ilçe Binası’nda Milletvekilleri Tahsin Tarhan ve Fatma Kaplan Hürriyet’in düzenlemiş olduğu toplantıda Muallimköy’ye yapılan Bilişim Vadisi ve Gök Denizcilik ile ilgili açıklamalarda bulundu. Gök Denizcilik’in kanayan bir yara olduğuna dikkat çeken Başkan Dursun, “Daha önce vekilimiz Haydar Akar ile burayı gittik gördük. Bizim geleceğimizi duyduklarında kapılarını açtılar. Biz gittikten sonra gelen vatandaşlara kaptılar. 8 bin metre kare alan kira geçiş hakkı olarak kiraladı. Fakat 5 bin metrekare alan Gök Denizcilik kullanıyor. Dolayısıyla 5 dönümlük gibi bir alanın kamunun kullanması gerekirken, Gök Denizcilik kullanmaya ve bedelsiz ödemeye devam ediyor. Belediye’ye bu noktada soruyoruz. Ama belediyeden çıt yok” dedi. ‘HİÇ SES ÇIKMIYOR’ Bilişim Vadisi ile ilgili de eleştirilerde bulunan İlçe Başkanı Recep Dursun, Bilişim vadisinin değil soygun vadisi olduğunu ifade etti. Buradaki insanların mağdur edildiklerini söyleyen Dursun, “ Şuyulandırma yaprak vatandaşları orada mağdur etiler. Yerleri Bilişim Vadisi'ne devrederek, küçük parselleri birleştirdiler, vatandaşları Bilişim Vadisi’ne ortak ettiler. Bilişim Vadisi de büyük arazilere ortak oldu. Vatandaşı önce ortak yapıp sonra burayı paylaşamıyoruz diyip vatandaşa izale-i şüyu davası açtılar.  Burada amaç insanların elinden yüzde 50, yüzde 30 gibi düşük ücretler almak, gasp etmektir. Bu konuda Türkiye genelinde ses çıkmadı” diye konuştu.

CHP Gebze İlçe Başkanı Recep Dursun, Muallimköy'deki Teknoloji Vadisi'nde insanların ellerinden arazilerinin düşük fiyatla alınmaya çalışıldığını, bunun adının gasp olduğunu söyledi.

CHP Gebze İlçe Başkanı Recep Dursun Gebze ilçe Binası’nda Milletvekilleri Tahsin Tarhan ve Fatma Kaplan Hürriyet’in düzenlemiş olduğu toplantıda Muallimköy’ye yapılan Bilişim Vadisi ve Gök Denizcilik ile ilgili açıklamalarda bulundu. Gök Denizcilik’in kanayan bir yara olduğuna dikkat çeken Başkan Dursun, “Daha önce vekilimiz Haydar Akar ile burayı gittik gördük. Bizim geleceğimizi duyduklarında kapılarını açtılar. Biz gittikten sonra gelen vatandaşlara kaptılar. 8 bin metre kare alan kira geçiş hakkı olarak kiraladı. Fakat 5 bin metrekare alan Gök Denizcilik kullanıyor. Dolayısıyla 5 dönümlük gibi bir alanın kamunun kullanması gerekirken, Gök Denizcilik kullanmaya ve bedelsiz ödemeye devam ediyor. Belediye’ye bu noktada soruyoruz. Ama belediyeden çıt yok” dedi.

‘HİÇ SES ÇIKMIYOR’

Bilişim Vadisi ile ilgili de eleştirilerde bulunan İlçe Başkanı Recep Dursun, Bilişim vadisinin değil soygun vadisi olduğunu ifade etti. Buradaki insanların mağdur edildiklerini söyleyen Dursun, “ Şuyulandırma yaprak vatandaşları orada mağdur etiler. Yerleri Bilişim Vadisi'ne devrederek, küçük parselleri birleştirdiler, vatandaşları Bilişim Vadisi’ne ortak ettiler. Bilişim Vadisi de büyük arazilere ortak oldu. Vatandaşı önce ortak yapıp sonra burayı paylaşamıyoruz diyip vatandaşa izale-i şüyu davası açtılar.  Burada amaç insanların elinden yüzde 50, yüzde 30 gibi düşük ücretler almak, gasp etmektir. Bu konuda Türkiye genelinde ses çıkmadı” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.