19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Dursun, Hukuk Sistemini Eleştirdi

Gebze 08.11.2016 - 10:05, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Dursun, Hukuk Sistemini Eleştirdi

CHP Gebze İlçe Başkanı Recep Dursun, hukukun üstünlüğüne vurgu yaptı.

Pazar günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Batı’ya yönelik kullandığı, “Sizde ki Hukuk, bizde ki Guguk mu?” sözlerine atıfta bulunarak, Türkiye’nin Hukuk sistemine yönelik ifadeler kullanan Dursun, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştirdi. Hukukun üstünlüğünün demokratik yaşamın omurgası olduğunu belirten Dursun, “Herkesin hukuk önünde eşitliği yargı ve yargıç bağımsızlığı ise bir ülkede adaletin temelidir. Adalet ise devletin varlık sebebidir. Masumiyet karinesi, mahkeme kararı olmaksızın hiç kimsenin peşinen suçlu ilan edilemeyeceği, herkesin yargı önünde aklanma hakkını kapsamaktadır. Aynı şekilde suçta ve cezada şahsilik ilkeleri ile adil yargılanma hakkı gibi evrensel ilkelerde özgürlükçü ve çoğulcu demokrasinin olmazsa olmazlarındandır. HUKUK SİSTEMİ’NE ELEŞTİRDİ Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik eleştirilerde bulunan Dursun, “Bu bağlamda, RTE'nin".. İfade vermeye gitmezsen zorla götürülürsün, hukuki süreç budur. Kimse bir şey diyemez.." beyanını hiç kimsenin hukuk önünde bir ayrıcalığı olamayacağı, üstünlerin değil hukukun üstünlüğü bağlamında doğru gibi gözükse de hepimizin aklına doğal olarak Bilal geliyor. FETÖ'cüleri devlete yerleştirenler geliyor. Oslo süreci, Dolmabahçe mutabakatı, Habur seyyar mahkemeleri geliyor. Kol saati geliyor. Reza Sarraf geliyor. Deniz Feneri geliyor. Hani bir söz var ya "..bunlar sadece kendine Müslümanlar."diye konuştu.
CHP Gebze İlçe Başkanı Recep Dursun, hukukun üstünlüğüne vurgu yaptı.

Pazar günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Batı’ya yönelik kullandığı, “Sizde ki Hukuk, bizde ki Guguk mu?” sözlerine atıfta bulunarak, Türkiye’nin Hukuk sistemine yönelik ifadeler kullanan Dursun, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştirdi. Hukukun üstünlüğünün demokratik yaşamın omurgası olduğunu belirten Dursun, “Herkesin hukuk önünde eşitliği yargı ve yargıç bağımsızlığı ise bir ülkede adaletin temelidir. Adalet ise devletin varlık sebebidir. Masumiyet karinesi, mahkeme kararı olmaksızın hiç kimsenin peşinen suçlu ilan edilemeyeceği, herkesin yargı önünde aklanma hakkını kapsamaktadır. Aynı şekilde suçta ve cezada şahsilik ilkeleri ile adil yargılanma hakkı gibi evrensel ilkelerde özgürlükçü ve çoğulcu demokrasinin olmazsa olmazlarındandır.

HUKUK SİSTEMİ’NE ELEŞTİRDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik eleştirilerde bulunan Dursun, “Bu bağlamda, RTE'nin".. İfade vermeye gitmezsen zorla götürülürsün, hukuki süreç budur. Kimse bir şey diyemez.." beyanını hiç kimsenin hukuk önünde bir ayrıcalığı olamayacağı, üstünlerin değil hukukun üstünlüğü bağlamında doğru gibi gözükse de hepimizin aklına doğal olarak Bilal geliyor. FETÖ'cüleri devlete yerleştirenler geliyor. Oslo süreci, Dolmabahçe mutabakatı, Habur seyyar mahkemeleri geliyor. Kol saati geliyor. Reza Sarraf geliyor. Deniz Feneri geliyor. Hani bir söz var ya "..bunlar sadece kendine Müslümanlar."diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.