DURSUN, SOKAĞI SANATTAN KOPARMAYIN!

Gebze 17.11.2016 - 11:41, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

DURSUN, SOKAĞI SANATTAN KOPARMAYIN!

CHP Gebze İlçe Başkanı Recep Dursun, Gebze Kent Meydanı’nda müzik çalan sokak müzisyenlerinin Zabıta tarafından yasak gelmesiyle ilgili çıkan haberlerin ardından sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Yaptığı açıklamada sert ifadelere yer veren Dursun, “Nerde bir türkü söyleyen görürsen korkma yanına otur. Çünkü kötü insanların türküleri yoktur.  Sözü ne kadar anlamlı ve bir o kadar gerçekliğini korusa da, görünen o ki Gebze Belediyesinin derdi başka. Gebze'de lise öğrencilerinin kurduğu bir grup sokak müzisyenlerine reva gördüğü muamele akıllara zarar. Bir kentin kimliği ve gelişmişliği, spor, kültür ve sanatla ölçülebilir. Çağdaş toplumlarda ve kentlerde, sokak aktivitelerini özendirip desteklerken Gebze Belediyesi katkı ve emeği olmadığı halde Zabıta ekipleri marifeti ile genç sanatçılara sokakları dar etmeyi görev edinmiş” dedi. DESTEKLENMESİ GEREKİYOR Gebze Belediyesi’ne seslenen CHP İlçe Başkanı Dursun, “Sokakları suçtan ve suçludan arındırmak, ancak bu idealist ve sanatçı gençlerle mümkün. Değil karşı gelmek ,özellikle desteklenmesi gerekir iken gençlere gösterilen tutum kabul edilir gibi değil. Buradan Gebze Belediye başkan ve yöneticilerini uyarıyoruz. Gençlere dokunmayın, karışmayın. Bırakın sokaklarımız sanatla ve sanatçıyla bir kimlik bulsun. Gebze yaşanabilir bir kent olsun” dedi.   
CHP Gebze İlçe Başkanı Recep Dursun, Gebze Kent Meydanı’nda müzik çalan sokak müzisyenlerinin Zabıta tarafından yasak gelmesiyle ilgili çıkan haberlerin ardından sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Yaptığı açıklamada sert ifadelere yer veren Dursun, “Nerde bir türkü söyleyen görürsen korkma yanına otur. Çünkü kötü insanların türküleri yoktur.  Sözü ne kadar anlamlı ve bir o kadar gerçekliğini korusa da, görünen o ki Gebze Belediyesinin derdi başka. Gebze'de lise öğrencilerinin kurduğu bir grup sokak müzisyenlerine reva gördüğü muamele akıllara zarar. Bir kentin kimliği ve gelişmişliği, spor, kültür ve sanatla ölçülebilir. Çağdaş toplumlarda ve kentlerde, sokak aktivitelerini özendirip desteklerken Gebze Belediyesi katkı ve emeği olmadığı halde Zabıta ekipleri marifeti ile genç sanatçılara sokakları dar etmeyi görev edinmiş” dedi.

DESTEKLENMESİ GEREKİYOR

Gebze Belediyesi’ne seslenen CHP İlçe Başkanı Dursun, “Sokakları suçtan ve suçludan arındırmak, ancak bu idealist ve sanatçı gençlerle mümkün. Değil karşı gelmek ,özellikle desteklenmesi gerekir iken gençlere gösterilen tutum kabul edilir gibi değil. Buradan Gebze Belediye başkan ve yöneticilerini uyarıyoruz. Gençlere dokunmayın, karışmayın. Bırakın sokaklarımız sanatla ve sanatçıyla bir kimlik bulsun. Gebze yaşanabilir bir kent olsun” dedi. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.