DURSUN, “TÜRKİYE’NİN BAŞKA BİR İLİNDE BÖYLE BİR UYGULAMA YOK”

Gebze 18.08.2016 - 12:23, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

DURSUN, “TÜRKİYE’NİN BAŞKA BİR İLİNDE BÖYLE BİR UYGULAMA YOK”

CHP Gebze ilçe Örgütü, Ulaşıma yapılan zamma tepki gösterdi. CHP Gebze ilçe Başkanlığı’ndan yapılan açıklama da Demokrasi nöbetlerinde yapılan ücretsiz taşımaların bedelinin yapılan zam ile çıkarıldığı ifade edildi.

CHP’den yapılan açıklama da, “Büyükşehir Belediyesi, UKOME marifeti ile toplu taşımaya yüzde 10 tutarında zam yaptı. Türkiye’nin başka bir ilinde bu dönemde toplu taşımaya zam yapan il var mıdır, bilinmez. Ancak hizmet kalitesi ve ücret denkleminde ülkemizin en pahalı ve en kalitesiz toplu taşıma sisteminin verildiği il veya illerden biri olduğunu söylememiz mümkün. Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili kişiyi aramadan sonra ancak 15-20 dakikada ulaşılabilen, aslında kendisi şikayetlik olan şikayet hattı bu kalitesizliğin tescilli belgesi olarak öne çıkmaktadır.”denildi. AHLAKİ DEĞİL Demokrasi nöbetlerinde ücretsiz taşıma yapıldığına dikkati çekilen açıklama da “Malumunuz, bir süre önce sokaklarda sona eren ve halen evlerde devam eden, “Vatan nöbetleri” adı altındaki AK Parti şölenlerine ulaşım bedava değilmiş. O süreçte yapılan “bedava” taşımanın zararı bu zamla karşılanmaya çalışılmıştır. Ancak AK Parti şölenleri için AK Parti’li vatandaşlar “bedava” taşınırken faturası AK Parti seçmeni ve üyesi olmayan başta yurttaş olarak şahsıma, üye ve seçmen bazında tüm CHP’lilere, diğer tüm partililere ve partisiz vatandaşlara kesilmiştir. Bu zam siyasi ahlak ve siyasi etik değerler göz önüne alındığı ahlaki değildir, etik değildir.”şeklinde ifade edildi. BU ZAMMI KİME SORDUNUZ Büyükşehir Belediyesi’ne zammın kime danışılarak yapıldığını soran CHP Gebze, “AK Parti bu zammı kime sormuştur? AK Parti bu zammın faturasını aynı zamanda AK Parti şölenlerine katılan partili vatandaşlarına da kesmiştir. Kendi tabanını bile kandıran bu anlayış nezdinde onları bu şekilde savunmak, uğradıkları haksızlıkları dile getirmek gururla söylüyoruz ki bize düşmüştür. Çünkü biz özde değil sözde, tüm halkın ana muhalefet partisiyiz. AK Parti tarafından kandırılıp zam adı altında soyguna maruz kalan AK Parti’lilerin uğradığı mağduriyeti de dile getiririz. Bu zammın mağduru istisnasız tüm vatandaşlardır. AK Parti bu zammı “vatan nöbetleri”nde “nöbet” tutturduğu parti tabanına dahi sorma gereği duymamıştır. 15 Temmuz gecesi canı pahasına ve gerçekten, samimiyetle vatan nöbetine katılanlara, o gecenin gazilerine, o gecenin şehitlerinin ailelerine sormamıştır.
CHP Gebze ilçe Örgütü, Ulaşıma yapılan zamma tepki gösterdi. CHP Gebze ilçe Başkanlığı’ndan yapılan açıklama da Demokrasi nöbetlerinde yapılan ücretsiz taşımaların bedelinin yapılan zam ile çıkarıldığı ifade edildi.

CHP’den yapılan açıklama da, “Büyükşehir Belediyesi, UKOME marifeti ile toplu taşımaya yüzde 10 tutarında zam yaptı. Türkiye’nin başka bir ilinde bu dönemde toplu taşımaya zam yapan il var mıdır, bilinmez. Ancak hizmet kalitesi ve ücret denkleminde ülkemizin en pahalı ve en kalitesiz toplu taşıma sisteminin verildiği il veya illerden biri olduğunu söylememiz mümkün. Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili kişiyi aramadan sonra ancak 15-20 dakikada ulaşılabilen, aslında kendisi şikayetlik olan şikayet hattı bu kalitesizliğin tescilli belgesi olarak öne çıkmaktadır.”denildi.

AHLAKİ DEĞİL

Demokrasi nöbetlerinde ücretsiz taşıma yapıldığına dikkati çekilen açıklama da “Malumunuz, bir süre önce sokaklarda sona eren ve halen evlerde devam eden, “Vatan nöbetleri” adı altındaki AK Parti şölenlerine ulaşım bedava değilmiş. O süreçte yapılan “bedava” taşımanın zararı bu zamla karşılanmaya çalışılmıştır. Ancak AK Parti şölenleri için AK Parti’li vatandaşlar “bedava” taşınırken faturası AK Parti seçmeni ve üyesi olmayan başta yurttaş olarak şahsıma, üye ve seçmen bazında tüm CHP’lilere, diğer tüm partililere ve partisiz vatandaşlara kesilmiştir. Bu zam siyasi ahlak ve siyasi etik değerler göz önüne alındığı ahlaki değildir, etik değildir.”şeklinde ifade edildi.

BU ZAMMI KİME SORDUNUZ

Büyükşehir Belediyesi’ne zammın kime danışılarak yapıldığını soran CHP Gebze, “AK Parti bu zammı kime sormuştur? AK Parti bu zammın faturasını aynı zamanda AK Parti şölenlerine katılan partili vatandaşlarına da kesmiştir. Kendi tabanını bile kandıran bu anlayış nezdinde onları bu şekilde savunmak, uğradıkları haksızlıkları dile getirmek gururla söylüyoruz ki bize düşmüştür. Çünkü biz özde değil sözde, tüm halkın ana muhalefet partisiyiz. AK Parti tarafından kandırılıp zam adı altında soyguna maruz kalan AK Parti’lilerin uğradığı mağduriyeti de dile getiririz. Bu zammın mağduru istisnasız tüm vatandaşlardır. AK Parti bu zammı “vatan nöbetleri”nde “nöbet” tutturduğu parti tabanına dahi sorma gereği duymamıştır. 15 Temmuz gecesi canı pahasına ve gerçekten, samimiyetle vatan nöbetine katılanlara, o gecenin gazilerine, o gecenin şehitlerinin ailelerine sormamıştır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.