Eğitimcilere ‘geri dönüşüm’ eğitimi

Gebze 13.11.2015 - 12:26, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Eğitimcilere ‘geri dönüşüm’ eğitimi

Gebze Belediyesi tarafından ilçedeki okullarda eğitim veren öğretmenlere ‘geri dönüşüm sistemi ve geri dönüşümün önemi’ konusunda eğitim verildi

Gebze Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve ÇEVKO’nun ortaklaşa düzenlediği ‘eğitimcilere eğitim’ konulu seminer Gebze Kültür Merkezinde gerçekleşti. Seminere Gebze’deki ilköğretim okullarında görev yapan eğitimciler katıldı. ÇEVKO eğitim şefi Murat Anaç’ın verdiği konferansta geri dönüşüm sistemi, geri dönüşümün önemi ve tarihinin yanı sıra ÇEVKO’nun çalışmalarından da bahsetti. Çöp sözcüğünü hayatımızdan çıkarmamız gerektiğini söyleyen Anaç, “ Çöp aslında doğru bir tabir değil. Çöp diye tabir ettiğimiz şeyler artık kullanılmayan bir işe yaramayan şeyler için kullanırız. Çöplerin aslında bir kaynak olduğunu unutuyoruz. Kısacası çöp kelimesini hayatımızdan çıkarıp atık kelimesini getirmeli ve bunların birer kaynak olduğunu unutmadan geri kazmalıyız” dedi. BAŞKAN KÖŞKER’İN SELAMLARINI İLETTİ Seminerde kısa bir selamlama konuşması yapan Gebze Belediye Başkan Yardımcısı Nilay Ayran konuşmasına Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in selamlarını ileterek başladı. Gebze’nin konum itibari ile zorluğuna değinen Ayran, “Gebze zor bir alan özellikle sanayi bölgesi olması nedeniyle çevreyi koruma noktasında çok önemli bir noktadayız. Belediye olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirebilmek için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Geri dönüşümle ilgili bu tür eğitimlerin daha fala yapılması gerekiyor. Bu bilinci sadece kurumlara değil şahıslara indirgememiz lazım. Bu noktada siz eğitimcilere çok iş düşüyor. Sizler geleceğimizin teminatı yavrularımızı yetiştiren çok kıymetli eğitimcilerimiz çevre bilincini çocuklarımıza aşılayacak bu çocuklar da bu bilinçle yetişecek” dedi. Ayran konuşmasının sonunda eğitimcilere katılımlarından dolayı teşekkür etti.
Gebze Belediyesi tarafından ilçedeki okullarda eğitim veren öğretmenlere ‘geri dönüşüm sistemi ve geri dönüşümün önemi’ konusunda eğitim verildi

Gebze Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve ÇEVKO’nun ortaklaşa düzenlediği ‘eğitimcilere eğitim’ konulu seminer Gebze Kültür Merkezinde gerçekleşti. Seminere Gebze’deki ilköğretim okullarında görev yapan eğitimciler katıldı. ÇEVKO eğitim şefi Murat Anaç’ın verdiği konferansta geri dönüşüm sistemi, geri dönüşümün önemi ve tarihinin yanı sıra ÇEVKO’nun çalışmalarından da bahsetti. Çöp sözcüğünü hayatımızdan çıkarmamız gerektiğini söyleyen Anaç, “ Çöp aslında doğru bir tabir değil. Çöp diye tabir ettiğimiz şeyler artık kullanılmayan bir işe yaramayan şeyler için kullanırız. Çöplerin aslında bir kaynak olduğunu unutuyoruz. Kısacası çöp kelimesini hayatımızdan çıkarıp atık kelimesini getirmeli ve bunların birer kaynak olduğunu unutmadan geri kazmalıyız” dedi.

BAŞKAN KÖŞKER’İN SELAMLARINI İLETTİ

Seminerde kısa bir selamlama konuşması yapan Gebze Belediye Başkan Yardımcısı Nilay Ayran konuşmasına Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in selamlarını ileterek başladı. Gebze’nin konum itibari ile zorluğuna değinen Ayran, “Gebze zor bir alan özellikle sanayi bölgesi olması nedeniyle çevreyi koruma noktasında çok önemli bir noktadayız. Belediye olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirebilmek için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Geri dönüşümle ilgili bu tür eğitimlerin daha fala yapılması gerekiyor. Bu bilinci sadece kurumlara değil şahıslara indirgememiz lazım. Bu noktada siz eğitimcilere çok iş düşüyor. Sizler geleceğimizin teminatı yavrularımızı yetiştiren çok kıymetli eğitimcilerimiz çevre bilincini çocuklarımıza aşılayacak bu çocuklar da bu bilinçle yetişecek” dedi. Ayran konuşmasının sonunda eğitimcilere katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.