Eğitimler çevre bilincini artırıyor

Kocaeli 15.11.2016 - 11:17, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Eğitimler çevre bilincini artırıyor

Büyükşehir’in çevre konusunda verdiği eğitimler olumlu sonuçlar veriyor

  Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin çevre yatırımlarının yanı sıra bilinç oluşturma adına gerçekleştirdiği eğitimler de sürüyor. Okullarda ve KO-MEK kurs merkezlerinde verilen eğitimler sonucunda çevreye duyarlı bireyler yetişiyor. Eğitimlerde atıkların çevreye verdiği zararları gören vatandaşlar geri dönüşüm konusunda da duyarlılık gösteriyor. Vatandaşlar artık atık pilleri, atık evsel yağları ve elektronik atıkları geri dönüşüm kutularına atarak çevrenin korunmasına katkı sağlıyor.   6 BİN 500 ÖĞRENCİYE EĞİTİM Okullarda Çevre Eğitimi Seferberliği kapsamında Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından verilen “Çevre Eğitimi” hız kesmeden devam ediyor. İlkokul ve ortaokul öğrencileri başta olmak üzere tüm okullarda, öğrencilerin çevre duyarlılığının arttırılması adına 2016 yılı içerisinde 50 ayrı okulda 6 bin 500 öğrenciye eğitim verildi.   OKULLARDAKİ EĞİTİM EVLERE ULAŞIYOR Kocaeli’nin tüm ilçelerinde yaygınlaştırılan eğitim programında, atıkların yönetimi, çevre kirliliği, geri dönüşüm konularında bilgilendirilen öğrencilerin; evlerine gittiklerinde anne ve babalarına dikkat etmeleri gerekenlerle ilgili uyarıda bulunacakları belirtiliyor. Böylelikle okullarda verilen eğitimler evlere kadar ulaşıyor. Öğrencilerin eğitimleri sonunda sorulan sorularla bilgilerinin kalıcı olduğu ortaya çıkıyor.   GERİ KAZANIM EĞİTİMLERİ VERİLİYOR Ambalaj atıkları, atık piller, elektrikli ve elektronik atıklar ve bitkisel atık yağların kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanımı konularında eğitimlerde veriliyor. 1 ton kağıt-kartonun geri dönüştürülmesiyle yaklaşık 17 adet ağacın kesilmesinin önüne geçiliyor. 1 adet kalem pilin atık pil kutusunda toplanmasıyla 4 metreküp toprağın kirlenmesi önleniyor. 1 litre atık yağın denizlere, göllere ve akarsulara dökülmesinin önlenmesiyle de 1 milyon litre içme suyunun temiz kalması sağlanıyor.   HEDEF 10 BİN ÖĞRENCİ Eğitimlerde bu bilgileri alan öğrenciler hemen uygulamaya koyuluyor. Öğrenciler bu bilgilendirmelerle çevre kirliliğinin önlenmesinin insanların kendi elinde olduğunun farkına varıyor. Bu yılsonuna kadar okullarda verilecek eğitimlerle yaklaşık 10 bin öğrenciye ulaşılması hedefleniyor. Okullarda verilen eğitimler, öğrencilerle velilerinin çevreye olan duyarlılığının arttırılmasında büyük rol oynuyor. Geri dönüşüm kapsamında atık pil toplama çalışmalarında yapılan toplama kampanyalarının da etkisiyle 2016 yılının ilk 6 ayında 18 bin 805 kilogram atık pil toplanarak çevreye zararı önlendi.  
Büyükşehir’in çevre konusunda verdiği eğitimler olumlu sonuçlar veriyor

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin çevre yatırımlarının yanı sıra bilinç oluşturma adına gerçekleştirdiği eğitimler de sürüyor. Okullarda ve KO-MEK kurs merkezlerinde verilen eğitimler sonucunda çevreye duyarlı bireyler yetişiyor. Eğitimlerde atıkların çevreye verdiği zararları gören vatandaşlar geri dönüşüm konusunda da duyarlılık gösteriyor. Vatandaşlar artık atık pilleri, atık evsel yağları ve elektronik atıkları geri dönüşüm kutularına atarak çevrenin korunmasına katkı sağlıyor.

 

6 BİN 500 ÖĞRENCİYE EĞİTİM

Okullarda Çevre Eğitimi Seferberliği kapsamında Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından verilen “Çevre Eğitimi” hız kesmeden devam ediyor. İlkokul ve ortaokul öğrencileri başta olmak üzere tüm okullarda, öğrencilerin çevre duyarlılığının arttırılması adına 2016 yılı içerisinde 50 ayrı okulda 6 bin 500 öğrenciye eğitim verildi.

 

OKULLARDAKİ EĞİTİM EVLERE ULAŞIYOR

Kocaeli’nin tüm ilçelerinde yaygınlaştırılan eğitim programında, atıkların yönetimi, çevre kirliliği, geri dönüşüm konularında bilgilendirilen öğrencilerin; evlerine gittiklerinde anne ve babalarına dikkat etmeleri gerekenlerle ilgili uyarıda bulunacakları belirtiliyor. Böylelikle okullarda verilen eğitimler evlere kadar ulaşıyor. Öğrencilerin eğitimleri sonunda sorulan sorularla bilgilerinin kalıcı olduğu ortaya çıkıyor.

 

GERİ KAZANIM EĞİTİMLERİ VERİLİYOR

Ambalaj atıkları, atık piller, elektrikli ve elektronik atıklar ve bitkisel atık yağların kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanımı konularında eğitimlerde veriliyor. 1 ton kağıt-kartonun geri dönüştürülmesiyle yaklaşık 17 adet ağacın kesilmesinin önüne geçiliyor. 1 adet kalem pilin atık pil kutusunda toplanmasıyla 4 metreküp toprağın kirlenmesi önleniyor. 1 litre atık yağın denizlere, göllere ve akarsulara dökülmesinin önlenmesiyle de 1 milyon litre içme suyunun temiz kalması sağlanıyor.

 

HEDEF 10 BİN ÖĞRENCİ

Eğitimlerde bu bilgileri alan öğrenciler hemen uygulamaya koyuluyor. Öğrenciler bu bilgilendirmelerle çevre kirliliğinin önlenmesinin insanların kendi elinde olduğunun farkına varıyor. Bu yılsonuna kadar okullarda verilecek eğitimlerle yaklaşık 10 bin öğrenciye ulaşılması hedefleniyor. Okullarda verilen eğitimler, öğrencilerle velilerinin çevreye olan duyarlılığının arttırılmasında büyük rol oynuyor. Geri dönüşüm kapsamında atık pil toplama çalışmalarında yapılan toplama kampanyalarının da etkisiyle 2016 yılının ilk 6 ayında 18 bin 805 kilogram atık pil toplanarak çevreye zararı önlendi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.