EKK'dan Dolar açıklaması

19.11.2016 - 08:34, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

EKK'dan Dolar açıklaması

Yunus Emre Arvas: Bugün Çankaya Köşkü'nde toplanan Ekonomi Koordinasyon Kurulu, yapılan toplantı sonrası Dolar'ın yükselişine ilişkin açıklama yaptı.

  x Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplanan ve 4 saat süren toplantının ardından yapılan açıklamada "Ekonomik gelişmeler kapsamlı şekilde değerlendirildi. Etkileri sınırlamak için tedbirler gözden geçirildi. Piyasalardaki hareketlilik küresel kaynaklı. Merkez Bankası fiyat istikrarı için tedbirleri alacak" denildi. BAŞBAKAN YILDIRIM DEĞERLENDİRECEĞİZ DEMİŞTİ Başbakan Binali Yıldırım bugün Cuma namazı sonrasında yaptığı açıklamada EKK Toplantısına ilişkin, "Amerikan seçimlerinden sonra dünyada, ekonomilerinde bir hareketlilik başladı. Özellikle döviz kurlarıyla başlayan bu hareketliliğin halen devam ettiğini biliyoruz. Dolar kurundaki bu artışta dahil olmak üzere diğer döviz kurlarındaki artışlarda dahil olmak üzere bu konuları değerlendireceğiz. Ama vatandaşlarımız rahat olsun, emin olsun. Türkiye ekonomisi temelleri sağlamdır. Türkiye ekonomisiyle ilgili herhangi bir tereddüt yok. Birçok ülkenin ekonomik göstergelerinden çok daha iyi durumdayız. Ancak tabi ki yaşanabilecek olağanüstü gelişmelere karşıda tedbirsiz olmamızı bu şartlar gerektirmiyor. Bir araya geleceğiz bunları değerlendireceğiz. Bundan sonra ekonomimizle ilgili yapılması gereken işler nedir, alınması gereken kararlar nedir onları alacağız" ifadelerini kullanmıştı.  
Yunus Emre Arvas: Bugün Çankaya Köşkü'nde toplanan Ekonomi Koordinasyon Kurulu, yapılan toplantı sonrası Dolar'ın yükselişine ilişkin açıklama yaptı.

 

x

Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplanan ve 4 saat süren toplantının ardından yapılan açıklamada "Ekonomik gelişmeler kapsamlı şekilde değerlendirildi. Etkileri sınırlamak için tedbirler gözden geçirildi. Piyasalardaki hareketlilik küresel kaynaklı. Merkez Bankası fiyat istikrarı için tedbirleri alacak" denildi.

BAŞBAKAN YILDIRIM DEĞERLENDİRECEĞİZ DEMİŞTİ

Başbakan Binali Yıldırım bugün Cuma namazı sonrasında yaptığı açıklamada EKK Toplantısına ilişkin, "Amerikan seçimlerinden sonra dünyada, ekonomilerinde bir hareketlilik başladı. Özellikle döviz kurlarıyla başlayan bu hareketliliğin halen devam ettiğini biliyoruz. Dolar kurundaki bu artışta dahil olmak üzere diğer döviz kurlarındaki artışlarda dahil olmak üzere bu konuları değerlendireceğiz. Ama vatandaşlarımız rahat olsun, emin olsun. Türkiye ekonomisi temelleri sağlamdır. Türkiye ekonomisiyle ilgili herhangi bir tereddüt yok. Birçok ülkenin ekonomik göstergelerinden çok daha iyi durumdayız. Ancak tabi ki yaşanabilecek olağanüstü gelişmelere karşıda tedbirsiz olmamızı bu şartlar gerektirmiyor. Bir araya geleceğiz bunları değerlendireceğiz. Bundan sonra ekonomimizle ilgili yapılması gereken işler nedir, alınması gereken kararlar nedir onları alacağız" ifadelerini kullanmıştı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.