Ekmeğe Ayar

Ekonomi 04.09.2017 - 10:22, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Ekmeğe Ayar

Hükümet, enflasyonun yüzde 5 hedefine kalıcı olarak indirilmesi için yeni tedbirler yaşama geçirmeye hazırlanıyor. Hükümetin yüksek enflasyonu önlemeye yönelik eylem planındaki önemli başlıklar şöyle:  Ekmek fiyatlarının merkezden belirlenmesine yönelik yasal düzenleme yapılıyor. Ekmek fiyatları fırıncılar odası tarafından değil, devletin oluşturacağı bir komisyon tarafından belirlenecek. İl il ekmek fiyatları belirlenmesi ile ortaya çıkan dağınık yapı sonlandırılacak. Karar alma mekanizmasında yer alacak kurumlara ilişkin teknik çalışma kısa sürede bitecek.  Tarım ürünlerinde arzın yetersiz olduğu yerde dış ticaret tedbirleri devreye girecek.  Fiyat değişimi, üretim dengesini gözetleyen, hızlı karar alan bir mekanizma kurulacak.  Yem hammaddelerine ilişkin gümrük vergilerinde de düzenleme olacak..

Hükümet, enflasyonun yüzde 5 hedefine kalıcı olarak indirilmesi için yeni tedbirler yaşama geçirmeye hazırlanıyor. Hükümetin yüksek enflasyonu önlemeye yönelik eylem planındaki önemli başlıklar şöyle:

 nın merkezden belirlenmesine yönelik yasal düzenleme yapılıyor. Ekmek fiyatları fırıncılar odası tarafından değil, devletin oluşturacağı bir komisyon tarafından belirlenecek. İl il ekmek fiyatları belirlenmesi ile ortaya çıkan dağınık yapı sonlandırılacak. Karar alma mekanizmasında yer alacak kurumlara ilişkin teknik çalışma kısa sürede bitecek.
 Tarım ürünlerinde arzın yetersiz olduğu yerde dış ticaret tedbirleri devreye girecek.
 Fiyat değişimi, üretim dengesini gözetleyen, hızlı karar alan bir mekanizma kurulacak.
 Yem hammaddelerine ilişkin gümrük vergilerinde de düzenleme olacak..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.