“Ekolojik açıdan geri dönüşü olmayacak!”

Gebze 16.05.2019 - 16:22, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

“Ekolojik açıdan geri dönüşü olmayacak!”

Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamında 17 bin ağaç daha kesileceğinin açıklanmasının ardından Kocaeli Çevre Mühendisleri Odası Şube Başkanı Murat Sancak konuya ilişkin olarak, “Otoyolun inşaat aşamasında oluşacak zararlar olsun, işletme aşamasında oluşacak zararlar olsun, ekolojik açıdan geri dönüşü olmayan kalıcı etkiler bırakacaktır” dedi.

Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamında bugüne kadar 657 bin ağaç kesildi. Son olarak Gebze Ballıkayalar Tabiat Parkı’ndan geçeceği açıklanan otoyol için 17 bin ağaç kesileceği belirtildi. Gebze Tavşanlı Köyü'nde bulunan Ballıkayalar Tabiat Parkı, 1. Derece Doğal Sit Alanı. Otoyolun belirlenen güzergâhtan geçmesi parkın doğal ve tarihsel konumuna büyük zarar verecek.  Kocaeli Çevre Mühendisleri Odası Şube Başkanı Murat Sancak konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Otoyolun inşaat aşamasında oluşacak zararlar olsun, işletme aşamasında oluşacak zararlar olsun, ekolojik açıdan geri dönüşü olmayan kalıcı etkiler bırakacaktır. DOĞA AĞIR YARALAR ALACAK Oluşacak tozlar, egzoz gazları, gürültü, ortama atılacak atıklar, yaşanması muhtemel kazalar vb. birçok etken burada yaşayan türlerin olumsuz etkilenmesine belki de yok olmasına sebep olacak. Nesli tükenmekte olan hayvanlar için yapılması gereken normal yöntem, onların daha korunaklı, titiz bakılacağı, adapte olduğu ortamın şartlarını bozmadan hayatlarını sürdürmeleri, mümkünse sayılarının arttırılmasıdır ama yukarıda saydığımız nedenlerle maalesef insanoğlunun doğayla giriştiği var olma mücadelesinde ağır yaralar alacağı kesindir. KAOB, Barolar Birliği ile süreci ve yapılabilecek itiraz usulünü görüşmektedir. Gerektiği noktalarda bu konularda deneyimli diğer paydaşlar ile de görüşme sağlayarak bu katliamın önüne geçmeye çalışacağız.”
Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamında 17 bin ağaç daha kesileceğinin açıklanmasının ardından Kocaeli Çevre Mühendisleri Odası Şube Başkanı Murat Sancak konuya ilişkin olarak, “Otoyolun inşaat aşamasında oluşacak zararlar olsun, işletme aşamasında oluşacak zararlar olsun, ekolojik açıdan geri dönüşü olmayan kalıcı etkiler bırakacaktır” dedi.

Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamında bugüne kadar 657 bin ağaç kesildi. Son olarak Gebze Ballıkayalar Tabiat Parkı’ndan geçeceği açıklanan otoyol için 17 bin ağaç kesileceği belirtildi. Gebze Tavşanlı Köyü'nde bulunan Ballıkayalar Tabiat Parkı, 1. Derece Doğal Sit Alanı. Otoyolun belirlenen güzergâhtan geçmesi parkın doğal ve tarihsel konumuna büyük zarar verecek.  Kocaeli Çevre Mühendisleri Odası Şube Başkanı Murat Sancak konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Otoyolun inşaat aşamasında oluşacak zararlar olsun, işletme aşamasında oluşacak zararlar olsun, ekolojik açıdan geri dönüşü olmayan kalıcı etkiler bırakacaktır.

DOĞA AĞIR YARALAR ALACAK

Oluşacak tozlar, egzoz gazları, gürültü, ortama atılacak atıklar, yaşanması muhtemel kazalar vb. birçok etken burada yaşayan türlerin olumsuz etkilenmesine belki de yok olmasına sebep olacak. Nesli tükenmekte olan hayvanlar için yapılması gereken normal yöntem, onların daha korunaklı, titiz bakılacağı, adapte olduğu ortamın şartlarını bozmadan hayatlarını sürdürmeleri, mümkünse sayılarının arttırılmasıdır ama yukarıda saydığımız nedenlerle maalesef insanoğlunun doğayla giriştiği var olma mücadelesinde ağır yaralar alacağı kesindir. KAOB, Barolar Birliği ile süreci ve yapılabilecek itiraz usulünü görüşmektedir. Gerektiği noktalarda bu konularda deneyimli diğer paydaşlar ile de görüşme sağlayarak bu katliamın önüne geçmeye çalışacağız.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.