Ekonomiye doping çalışana destek

15.04.2017 - 10:39, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Ekonomiye doping çalışana destek

17 Nisan’dan itibaren gündem artık ekonomi olacak. Milyonlarca vatandaşı sevindirecek yasalar çıkacak...

16 Nisan referandumunun ardından bir dizi ekonomik ve çalışma hayatına ilişkin konu başlığı ilk sıraya yerleşecek. İşte ele alınacak konular: * Vergi, prim, ceza gibi borçları olanlara yapılandırma müjdesi gelecek haftadan itibaren gündemdeki yerini alacak. * 'Süper teşvik' olarak da adlandırılan ve yatırımcıya birçok kalemde önemli teşvikler sunan 'Proje Bazlı Teşvik Sistemi' için başvurular alınarak, değerlendirmeleri yapılırken, uygulamanın ilk örnekleri 16 Nisan sonrası hayata geçirilmiş olacak. * Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın 'hem yatırımcı hem satıcı hem de alıcı için yük' olarak nitelendirdiği KDV sistemi, 3 ay içinde sektörün beklentileri de dikkate alınarak gözden geçirilecek. * Beyaz eşyada ÖTV, mobilyada KDV indiriminde sürenin Eylül sonuna kadar uzatılmasına yönelik düzenleme de yürürlüğe girecek. *Kıdem tazminatındaki sıkıntıların çözümü için planlanan fon sistemi, işçi ve işveren sendikalarıyla masaya yatırılacak. MEMURA YENİ YASA * Kamudaki verimliliği artıracak, çalışan memurun hakkını alacağı kamu personel reformu çalışmalarına hız verilecek. * Kamu personel rejimi değişikliği ile kamuda çalışan 720 bin taşeron işçinin de sorunları çözülecek. * Çalışanları ve işverenleri mahkemeden kurtaracak arabuluculuk sistemi devreye girecek. * Otomatik Bireysel Emeklilik Sistemi kademe kademe yaygınlaşacak. * Üretim Reform Paketi olarak adlandırılan düzenleme tamamlanacak. * Gümrük Birliği anlaşmasının güncellenmesine başlanacak.
17 Nisan’dan itibaren gündem artık ekonomi olacak. Milyonlarca vatandaşı sevindirecek yasalar çıkacak...

16 Nisan referandumunun ardından bir dizi k ve çalışma hayatına ilişkin konu başlığı ilk sıraya yerleşecek. İşte ele alınacak konular:

* Vergi, prim, ceza gibi borçları olanlara yapılandırma müjdesi gelecek haftadan itibaren gündemdeki yerini alacak.
* 'Süper teşvik' olarak da adlandırılan ve yatırımcıya birçok kalemde önemli teşvikler sunan 'Proje Bazlı Teşvik Sistemi' için başvurular alınarak, değerlendirmeleri yapılırken, uygulamanın ilk örnekleri 16 Nisan sonrası hayata geçirilmiş olacak.
* Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın 'hem yatırımcı hem satıcı hem de alıcı için yük' olarak nitelendirdiği KDV sistemi, 3 ay içinde sektörün beklentileri de dikkate alınarak gözden geçirilecek.
* Beyaz eşyada ÖTV, mobilyada KDV indiriminde sürenin Eylül sonuna kadar uzatılmasına yönelik düzenleme de yürürlüğe girecek.
*Kıdem tazminatındaki sıkıntıların çözümü için planlanan fon sistemi, işçi ve işveren sendikalarıyla masaya yatırılacak.

MEMURA YENİ YASA
* Kamudaki verimliliği artıracak, çalışan memurun hakkını alacağı kamu personel reformu çalışmalarına hız verilecek.
* Kamu personel rejimi değişikliği ile kamuda çalışan 720 bin taşeron işçinin de sorunları çözülecek.
* Çalışanları ve işverenleri mahkemeden kurtaracak arabuluculuk sistemi devreye girecek.
* Otomatik Bireysel Emeklilik Sistemi kademe kademe yaygınlaşacak.
* Üretim Reform Paketi olarak adlandırılan düzenleme tamamlanacak.
* Gümrük Birliği anlaşmasının güncellenmesine başlanacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.