19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

El konulan okullarda mühür kalkıyor, yeni isimle açılıyor

Çayırova 19.08.2016 - 11:42, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

El konulan okullarda mühür kalkıyor, yeni isimle açılıyor

FETÖ Terör Örgütü operasyonları kapsamında OHAL kararları uyarınca el konulan okulların farklı eğitim kurumlarına tahsisi sürüyor.

15 Temmuz Darbe Girişimi’nden sonra mühürlenen ve devlete geçen Çayırova Fatih Fen Lisesi’ndeki mühür kaldırıldı. Mülkiyeti Milli Eğitim Müdürlüğü’ne geçen okula 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Fen Lisesi olarak verildi. Okul, 19 Eylül’de başlayacak 2016-2017 eğitim öğretim yılına 150 öğrencisi ile ilk kez kamuya ait bir okul olarak hizmete açılacak.  YENİ İSİMLE YİNE EĞİTİM HİZMETİNDE Çayırova Akse Mahallesi 451. Sokak No: 2’de adresinde bulunan, 4 katlı bina Milli Eğitim’e devredildikten sonra yeniden eğitim amaçlı kullanılacak. Bu gelişmeler ve alınan karar sonrası Çayırova Fatih Fen Lisesi’nin kapısındaki mühür kaldırıldı. İsmi “15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Fen Lisesi” olarak değiştirilen ve bakanlıkça da onaylanan okul, 2016-2017 eğitim öğretim yılında ilk kez devlet okulu olarak 150 öğrencisi ile eğitime açılacak.  HER TÜRLÜ DONANIMA SAHİP 15 bin 600 metrekare kullanım alanına sahip olan okul, 4 katlı 5 bin 800 metrekare kapalı alanda 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Fen Lisesi olarak hizmet verecek. Her türlü donanına sahip olan okulda 48 derslik, 700 kişilik konferans salonu, 100 kişilik yatakhane, her türlü donanıma sahip birçok laboratuvar odaları, cep sineması, kapalı spor salonu ve 6 derslikli anaokulu bulunuyor. Bu yıl ilk öğrencilerini alacak olan 15 Ağustos Demokrasi Şehitleri Fen Lisesi için kayıtlar bakanlıktan gelecek olan onaydan sonra puan üstünlüğü esasına göre alınacak.
FETÖ Terör Örgütü operasyonları kapsamında OHAL kararları uyarınca el konulan okulların farklı eğitim kurumlarına tahsisi sürüyor.

15 Temmuz Darbe Girişimi’nden sonra mühürlenen ve devlete geçen Çayırova Fatih Fen Lisesi’ndeki mühür kaldırıldı. Mülkiyeti Milli Eğitim Müdürlüğü’ne geçen okula 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Fen Lisesi olarak verildi. Okul, 19 Eylül’de başlayacak 2016-2017 eğitim öğretim yılına 150 öğrencisi ile ilk kez kamuya ait bir okul olarak hizmete açılacak. 

YENİ İSİMLE YİNE EĞİTİM HİZMETİNDE

Çayırova Akse Mahallesi 451. Sokak No: 2’de adresinde bulunan, 4 katlı bina Milli Eğitim’e devredildikten sonra yeniden eğitim amaçlı kullanılacak. Bu gelişmeler ve alınan karar sonrası Çayırova Fatih Fen Lisesi’nin kapısındaki mühür kaldırıldı. İsmi “15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Fen Lisesi” olarak değiştirilen ve bakanlıkça da onaylanan okul, 2016-2017 eğitim öğretim yılında ilk kez devlet okulu olarak 150 öğrencisi ile eğitime açılacak. 

HER TÜRLÜ DONANIMA SAHİP

15 bin 600 metrekare kullanım alanına sahip olan okul, 4 katlı 5 bin 800 metrekare kapalı alanda 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Fen Lisesi olarak hizmet verecek. Her türlü donanına sahip olan okulda 48 derslik, 700 kişilik konferans salonu, 100 kişilik yatakhane, her türlü donanıma sahip birçok laboratuvar odaları, cep sineması, kapalı spor salonu ve 6 derslikli anaokulu bulunuyor. Bu yıl ilk öğrencilerini alacak olan 15 Ağustos Demokrasi Şehitleri Fen Lisesi için kayıtlar bakanlıktan gelecek olan onaydan sonra puan üstünlüğü esasına göre alınacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.