Elektriğe gizli zam yok

Gebze 09.02.2016 - 09:01, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Elektriğe gizli zam yok

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, elektrik fiyatlarına yapıldığı iddia edilen yüzde 200- 300'lük zamları yalanlayarak, spekülasyonlara açıklık getirdi: "Elektrik fiyatlarında gizlediğimiz herhangi bir husus yok. Zam yüzde 6.8" dedi.

TÜKETİCİYE KORUMA  Elektrik fiyatlarına yeni yılla birlikte yapılan zam hakkında konuşan Yılmaz, zammın ardından, elektrik faturalarında tüketilen miktarla alınan bedel arasındaki farkın belirtilen fiyat artışını aşması durumunda, "Bununla ilgili her türlü şikayete açığız. Zerre kuruş farkı çıksın, biz bunun hesabını bütün dağıtım şirketlerinden sorarız" dedi. Zam yüzde 200-300 demenin insafsızlık olduğunu söyleyen Yılmaz, şunları kaydetti: "Biz bu hususta tüketicinin tek kuruş hakkını hiçbir şirkete yedirmeyiz. Bizim varlığımız zaten biraz da tüketiciler içindir. Bütün şirketler kâr amaçlı kurulan şirketlerdir. Kâr amaçlı kurulan şirketlerin tüketiciyi 50 kuruş da olsa 1 lira da olsa ezmesine müsaade etmemiz mümkün değildir. Çünkü 38 milyon abone var. Her birinden ayda bir lira fazladan bedel alınsa 38-40 milyon eder. Biz bunun hesabını buradaki denetimlerde de Allah katında denetimde de veremeyiz."
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, elektrik fiyatlarına yapıldığı iddia edilen yüzde 200- 300'lük zamları yalanlayarak, spekülasyonlara açıklık getirdi: "Elektrik fiyatlarında gizlediğimiz herhangi bir husus yok. Zam yüzde 6.8" dedi.

TÜKETİCİYE KORUMA 
Elektrik fiyatlarına yeni yılla birlikte yapılan zam hakkında konuşan Yılmaz, zammın ardından, elektrik faturalarında tüketilen miktarla alınan bedel arasındaki farkın belirtilen fiyat artışını aşması durumunda, "Bununla ilgili her türlü şikayete açığız. Zerre kuruş farkı çıksın, biz bunun hesabını bütün dağıtım şirketlerinden sorarız" dedi. Zam yüzde 200-300 demenin insafsızlık olduğunu söyleyen Yılmaz, şunları kaydetti: "Biz bu hususta tüketicinin tek kuruş hakkını hiçbir şirkete yedirmeyiz. Bizim varlığımız zaten biraz da tüketiciler içindir. Bütün şirketler kâr amaçlı kurulan şirketlerdir. Kâr amaçlı kurulan şirketlerin tüketiciyi 50 kuruş da olsa 1 lira da olsa ezmesine müsaade etmemiz mümkün değildir. Çünkü 38 milyon abone var. Her birinden ayda bir lira fazladan bedel alınsa 38-40 milyon eder. Biz bunun hesabını buradaki denetimlerde de Allah katında denetimde de veremeyiz."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.