19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Elektriğe zam yok

Ekonomi 29.09.2017 - 09:11, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Elektriğe zam yok

Tüketiciye iyi haber. Elektrik fiyatlarına yıl sonuna kadar zam yapılmayacak. 100 kilovatsaat için ödenecek tutar, yine 41 lira olacak.

80 milyon vatandaşa elektrik faturalarıyla ilgili iyi haber geldi. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından Ekim, Kasım ve Aralık aylarını kapsayan gelecek 3 aylık dönemde elektrik fiyatlarında artış olmayacağı bildirildi. EPDK'dan dün yapılan yazılı açıklamada, 1 Ekim'den geçerli olmak üzere gelecek 3 ay için perakende elektrik satış tarifelerinde herhangi bir değişiklik yapılmayacağı belirtildi. VERGİ FONLAR 41 TL Abonelerin, 1 Ekim'den itibaren geçerli olacak tarife tablolarına EPDK'nın internet sitesinden ulaşabileceğinin kaydedildiği açıklamada, "Mesken abonesinin 100 kilovatsaat için ödeyeceği vergi ve fonlar dahil toplam tutar, Ocak-Eylül aylarında olduğu gibi Ekim-Aralık aylarında da yaklaşık 41 lira olacak" denildi. 2 YIL ARTIŞSIZ GEÇTİ Elektrik fiyatlarına en son 1 Ocak 2016'da yüzde 6.8 zam yapılmıştı. O zamandan bu yana elektrik fiyatlarında hiçbir değişime gidilmedi. Elektrik fiyatlarıyla ilgili kararlar 3 aylık olarak veriliyor. 1 Ocak 2018'den itibaren 3 ay boyunca geçerli olacak tarife de Aralık ayında ele alınacak..
Tüketiciye iyi haber. Elektrik fiyatlarına yıl sonuna kadar zam yapılmayacak. 100 kilovatsaat için ödenecek tutar, yine 41 lira olacak.

80 milyon vatandaşa elektrik faturalarıyla ilgili iyi haber geldi. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından Ekim, Kasım ve Aralık aylarını kapsayan gelecek 3 aylık dönemde nda artış olmayacağı bildirildi. EPDK'dan dün yapılan yazılı açıklamada, 1 Ekim'den geçerli olmak üzere gelecek 3 ay için perakende elektrik satış tarifelerinde herhangi bir değişiklik yapılmayacağı belirtildi.

VERGİ FONLAR 41 TL
Abonelerin, 1 Ekim'den itibaren geçerli olacak tarife tablolarına EPDK'nın internet sitesinden ulaşabileceğinin kaydedildiği açıklamada, "Mesken abonesinin 100 kilovatsaat için ödeyeceği vergi ve fonlar dahil toplam tutar, Ocak-Eylül aylarında olduğu gibi Ekim-Aralık aylarında da yaklaşık 41 lira olacak" denildi.

2 YIL ARTIŞSIZ GEÇTİ
Elektrik fiyatlarına en son 1 Ocak 2016'da yüzde 6.8 zam yapılmıştı. O zamandan bu yana elektrik fiyatlarında hiçbir değişime gidilmedi. Elektrik fiyatlarıyla ilgili kararlar 3 aylık olarak veriliyor. 1 Ocak 2018'den itibaren 3 ay boyunca geçerli olacak tarife de Aralık ayında ele alınacak..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.