Emekli zammı artıyor

Ekonomi 03.12.2017 - 11:42, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Emekli zammı artıyor

Enflasyona göre zam alan SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranları yarın açıklanacak enflasyonla artacak 3 Ocak’ta ise kesinleşecek. Şu ana kadarki enflasyon 3.43 oldu.

Enflasyona göre zam alan SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranları yarın açıklanacak enflasyonla artacak 3 Ocak’ta ise kesinleşecek. Şu ana kadarki enflasyon 3.43 oldu. Emeklilerin Ocak ayında alacakları zam oranı için artık sayılı günler kaldı. Şu ana kadar 4 aylık enflasyon oranı yüzde 3.43 olarak şekillendi. Yarın açıklanacak kasım enflasyonu ise bunun üzerine eklenecek. 3 Ocak'ta açıklanacak oranla birlikte zammın yüzde 5'i bulması bekleniyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), yarın Kasım ayı enflasyonunu açıklayacak. Buna bağlı olarak da zam oranı büyük oranda şekillenecek. Çünkü yarın açıklanacak veri ile birlikte 5 aylık enflasyon oranı da ortaya çıkmış olacak. 3 Ocak'ta Aralık ayı enflasyonunun açıklanmasıyla da kesin rakam ortaya çıkacak. Uzmanlar, Temmuz-Aralık enflasyonuna ilişkin çeşitli tahminler dile getirirken, şu ana kadar gerçekleşen enflasyon verileri ipuçlarını veriyor. TÜİK verilerine göre; Temmuz-Ekim enflasyonu yüzde 3.43 olarak gerçekleşti. Yani 4 aylık enflasyona göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı yüzde 3.43 olarak görünüyor. Kasım ve Aralık enflasyonun oranları da buna eklenecek. Yarın açıklanacak veri, Ocak zammını büyük ölçüde şekillendirecek. Emekliler önlerini daha net görebilecek. Bu noktadan sonra zammın kesinleşmesi için tek adım kalacak. EN AZ MAAŞ BİN 535 LİRA ■ Halen en düşük esnaf emeklisi aylığı bin 260 lira seviyesindeb ulunuyor. Bu maaş yüzde 3.43 artışla bin 260 liradan bin 303 liraya yükselecek. En düşük Bağ-Kur tarım emeklisi aylığı da bu artış oranına göre bin 6 liradan bin 40 liraya çıkacak. En düşük maaş; 2000'den önce emekli olan SSK'lılarda bin 485 liradan bin 535 liraya, 2000-2008 arasında emekli olanlarda bin 165 liradan bin 204 liraya yükselecek. Bu tutarlar, Kasım ve Aralık enflasyonlarıyla daha da yüksek olacak..
Enflasyona göre zam alan SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranları yarın açıklanacak enflasyonla artacak 3 Ocak’ta ise kesinleşecek. Şu ana kadarki enflasyon 3.43 oldu.

Enflasyona göre zam alan SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranları yarın açıklanacak enflasyonla artacak 3 Ocak’ta ise kesinleşecek. Şu ana kadarki enflasyon 3.43 oldu.

Emeklilerin Ocak ayında alacakları zam oranı için artık sayılı günler kaldı. Şu ana kadar 4 aylık enflasyon oranı yüzde 3.43 olarak şekillendi. Yarın açıklanacak kasım enflasyonu ise bunun üzerine eklenecek. 3 Ocak'ta açıklanacak oranla birlikte zammın yüzde 5'i bulması bekleniyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), yarın Kasım ayı enflasyonunu açıklayacak. Buna bağlı olarak da zam oranı büyük oranda şekillenecek. Çünkü yarın açıklanacak veri ile birlikte 5 aylık enflasyon oranı da ortaya çıkmış olacak. 3 Ocak'ta Aralık ayı enflasyonunun açıklanmasıyla da kesin rakam ortaya çıkacak. Uzmanlar, Temmuz-Aralık enflasyonuna ilişkin çeşitli tahminler dile getirirken, şu ana kadar gerçekleşen enflasyon verileri ipuçlarını veriyor. TÜİK verilerine göre; Temmuz-Ekim enflasyonu yüzde 3.43 olarak gerçekleşti. Yani 4 aylık enflasyona göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı yüzde 3.43 olarak görünüyor. Kasım ve Aralık enflasyonun oranları da buna eklenecek. Yarın açıklanacak veri, Ocak zammını büyük ölçüde şekillendirecek. Emekliler önlerini daha net görebilecek. Bu noktadan sonra zammın kesinleşmesi için tek adım kalacak.

EN AZ MAAŞ BİN 535 LİRA
■ Halen en düşük esnaf emeklisi aylığı bin 260 lira seviyesindeb ulunuyor. Bu maaş yüzde 3.43 artışla bin 260 liradan bin 303 liraya yükselecek. En düşük Bağ-Kur tarım emeklisi aylığı da bu artış oranına göre bin 6 liradan bin 40 liraya çıkacak. En düşük maaş; 2000'den önce emekli olan SSK'lılarda bin 485 liradan bin 535 liraya, 2000-2008 arasında emekli olanlarda bin 165 liradan bin 204 liraya yükselecek. Bu tutarlar, Kasım ve Aralık enflasyonlarıyla daha da yüksek olacak..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.