Emekliler için formül

Ekonomi 31.08.2017 - 06:44, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Emekliler için formül

Memur emeklilerinin Ocak zammı belirlenirken, SSK ve Bağ-Kur emeklileri artışı öğrenmek için enflasyonu takibe aldı. Zam için yüzde 2.65 ve yüzde 3.37 şeklinde 2 farklı oran ortaya çıktı.

Emeklilerin gözü şimdiden Ocak zammına çevrildi. Memur emeklilerinin Ocak zammı toplu sözleşmeyle belirlenirken, SSK ve Bağ-Kur emeklileri ise maaşlarında ne kadar artış olacağını öğrenmek için enflasyon verilerini takibe aldı. SSK ve Bağ-Kur emeklileri, Ocak'ta, 2017'nin ikinci 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon kadar zam alacak. Zam oranı, 3 Ocak'ta Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanacak enflasyon verileriyle belli olacak. Ancak zam oranına ilişkin ipuçları şimdiden gelmeye başladı. Merkez Bankası'nın tahmini ve beklenti anketi, Ocak zammının ilk ipuçlarını verdi. Zam için ortaya 2 farklı oran çıktı. Merkez Bankası, 2017 yıl sonu enflasyonunun yüzde 8.7 olarak gerçekleşeceğini tahmin ediyor. Bu tahmin gerçekleşirse, emeklilerin Ocak zammı yüzde 2.65 olacak. Bu durumda maaşlarda 112 liraya varan artış yaşanacak. En yüksek maaş 4 bin 240 liradan 4 bin 352 liraya yükselecek. Merkez Bankası'nın ekonomistlerle gerçekleştirdiği son beklenti anketinden ise cari yıl sonu Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) beklentisi yüzde 9.46 olarak çıktı. Bu tahmine göre ise SSK ve Bağ- Kur'luların Ocak zammı yüzde 3.37 olacak. Bu tahmin gerçekleşirse, maaşlarda 142 liraya varan artış gerçekleşecek. En yüksek maaş 4 bin 240 liradan 4 bin 382 liraya çıkacak. Gerçekleşecek enflasyon verilerine göre zam oranı artabilecek. ​İŞÇİ EMEKLİSİNE 15 YILDA 478 ZAM ÇALIŞMA Bakanı Jülide Sarıeroğlu, emekli maaşlarındaki 15 yılda yaşanan değişimi açıkladı. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşına enflasyon zammından bağımsız olarak 4 kez seyyanen artış yapıldığına dikkat çeken Sarıeroğlu, 15 yılda en düşük SSK işçi emeklisi aylığında yüzde 478, Bağ-Kur tarım emeklisinin aylığında yüzde bin 506 yükseliş olduğunu belirtti.  
Memur emeklilerinin Ocak zammı belirlenirken, SSK ve Bağ-Kur emeklileri artışı öğrenmek için enflasyonu takibe aldı. Zam için yüzde 2.65 ve yüzde 3.37 şeklinde 2 farklı oran ortaya çıktı.

Emeklilerin gözü şimdiden Ocak zammına çevrildi. Memur lerinin Ocak zammı toplu sözleşmeyle belirlenirken, SSK ve Bağ-Kur emeklileri ise maaşlarında ne kadar artış olacağını öğrenmek için enflasyon verilerini takibe aldı. SSK ve Bağ-Kur emeklileri, Ocak'ta, 2017'nin ikinci 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon kadar zam alacak. Zam oranı, 3 Ocak'ta Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanacak enflasyon verileriyle belli olacak. Ancak zam oranına ilişkin ipuçları şimdiden gelmeye başladı. Merkez Bankası'nın tahmini ve beklenti anketi, Ocak zammının ilk ipuçlarını verdi. Zam için ortaya 2 farklı oran çıktı. Merkez Bankası, 2017 yıl sonu enflasyonunun yüzde 8.7 olarak gerçekleşeceğini tahmin ediyor. Bu tahmin gerçekleşirse, emeklilerin Ocak zammı yüzde 2.65 olacak. Bu durumda maaşlarda 112 liraya varan artış yaşanacak. En yüksek maaş 4 bin 240 liradan 4 bin 352 liraya yükselecek. Merkez Bankası'nın ekonomistlerle gerçekleştirdiği son beklenti anketinden ise cari yıl sonu Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) beklentisi yüzde 9.46 olarak çıktı. Bu tahmine göre ise SSK ve Bağ- Kur'luların Ocak zammı yüzde 3.37 olacak. Bu tahmin gerçekleşirse, maaşlarda 142 liraya varan artış gerçekleşecek. En yüksek maaş 4 bin 240 liradan 4 bin 382 liraya çıkacak. Gerçekleşecek enflasyon verilerine göre zam oranı artabilecek.



​İŞÇİ EMEKLİSİNE 15 YILDA 478 ZAM
ÇALIŞMA Bakanı Jülide Sarıeroğlu, emekli maaşlarındaki 15 yılda yaşanan değişimi açıkladı. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşına enflasyon zammından bağımsız olarak 4 kez seyyanen artış yapıldığına dikkat çeken Sarıeroğlu, 15 yılda en düşük SSK işçi emeklisi aylığında yüzde 478, Bağ-Kur tarım emeklisinin aylığında yüzde bin 506 yükseliş olduğunu belirtti.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.