Emeklinin zam hesabı tamam

Ekonomi 31.05.2017 - 13:43, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Emeklinin zam hesabı tamam

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Temmuz zammı netleşmeye başladı. Uzmanlar, zammın yüzde 5’in altına inmeyeceği, 2 aylık enflasyon artı çıkarsa da yüzde 6’yı aşabileceği görüşünde... Tüm emeklilerin maaşı Temmuz'da değişiyor. Zamda enflasyon verileri belirleyici olacak. SSK ve Bağ-Kur emeklileri zam oranını, memur emeklileri ise enflasyon farkını öğrenmek için bu verileri yakından takip ediyor. GÖZLER ENFLASYONDA Yaklaşık 9 milyon SSK ve Bağ- Kur emeklisi, Temmuz'da, bu yılın ilk 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon kadar zam alacak. Bunun ilk 4 aylık dönemindeki enflasyon yüzde 5.71 çıktı. Bu rakama 2 aylık enflasyon daha eklenecek. Uzmanlar, Mayıs ve Haziran ayı enflasyonu eksi bile çıksa, ilk 6 aylık enflasyonun yani emeklilerin zam oranının yüzde 5'in altına inmeyeceğini tahmin ediyor. Eğer Mayıs-Haziran enflasyon oranları artı çıkarsa, bu kez ilk 6 aylık enflasyonun, dolayısıyla emeklilerin zam oranının yüzde 6'yı aşabileceği dile getiriliyor. Ramazan ayı nedeniyle gıda ürünlerinde zamlar görülürse, enflasyonun artı çıkma ihtimalinin güçleneceğinin altı çiziliyor. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin kesin zam oranı 3 Temmuz'da açıklanacak enflasyon verileriyle ortaya çıkacak. TAKVİM, enflasyon tahminlerine göre yeni maaşları hesapladı. Halen bin 500 lira olan maaş, ilk 6 aylık enflasyon yüzde 5 çıkarsa bin 575 liraya, yüzde 6.5 çıkarsa bin 597 liraya yükselecek. 2 bin lira olan maaş ise yüzde 5 zam durumunda 2 bin 100 liraya, yüzde 6.5 artış olursa 2 bin 130 liraya ulaşacak.  

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Temmuz zammı netleşmeye başladı. Uzmanlar, zammın yüzde 5’in altına inmeyeceği, 2 aylık enflasyon artı çıkarsa da yüzde 6’yı aşabileceği görüşünde...

Tüm emeklilerin maaşı Temmuz'da değişiyor. Zamda enflasyon verileri belirleyici olacak. SSK ve Bağ-Kur emeklileri zam oranını, memur emeklileri ise enflasyon farkını öğrenmek için bu verileri yakından takip ediyor.

GÖZLER ENFLASYONDA
Yaklaşık 9 milyon SSK ve Bağ- Kur emeklisi, Temmuz'da, bu yılın ilk 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon kadar zam alacak. Bunun ilk 4 aylık dönemindeki enflasyon yüzde 5.71 çıktı. Bu rakama 2 aylık enflasyon daha eklenecek. Uzmanlar, Mayıs ve Haziran ayı enflasyonu eksi bile çıksa, ilk 6 aylık enflasyonun yani emeklilerin zam oranının yüzde 5'in altına inmeyeceğini tahmin ediyor. Eğer Mayıs-Haziran enflasyon oranları artı çıkarsa, bu kez ilk 6 aylık enflasyonun, dolayısıyla emeklilerin zam oranının yüzde 6'yı aşabileceği dile getiriliyor. Ramazan ayı nedeniyle gıda ürünlerinde zamlar görülürse, enflasyonun artı çıkma ihtimalinin güçleneceğinin altı çiziliyor. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin kesin zam oranı 3 Temmuz'da açıklanacak enflasyon verileriyle ortaya çıkacak. TAKVİM, enflasyon tahminlerine göre yeni maaşları hesapladı. Halen bin 500 lira olan maaş, ilk 6 aylık enflasyon yüzde 5 çıkarsa bin 575 liraya, yüzde 6.5 çıkarsa bin 597 liraya yükselecek. 2 bin lira olan maaş ise yüzde 5 zam durumunda 2 bin 100 liraya, yüzde 6.5 artış olursa 2 bin 130 liraya ulaşacak.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.