Emekliye %21 zam

26.12.2015 - 07:29, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Emekliye %21 zam

Maliye Bakanı Ağbal, en düşük SSK emeklisine yüzde 12.5, tarım Bağ-Kur'luya yüzde 16.7, esnafa da yüzde 13.7 zam olacağını açıkladı. 3.6 puan enflasyon ise buna eklenecek

8.9 milyon SSK ve Bağ-Kur emeklisinin beklediği haber geldi. SSK ve Bağ- Kuremeklilerine Ocak'ta 100 lira zam yapılmasına ilişkin düzenleme, Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın düzenlemeyi onaylamasının ardından zam yürürlüğe girecek. SSK ve Bağ-Kur emeklileri, Ocak ayında ekstra 100 liralık bu artışa kavuşacak. Maliye Bakanı Naci Ağbal, SSK ve Bağ- Kur emeklilerine Ocak 2016'dan itibaren ayda 100 TL seyyanen zam yapılmasının da içinde yer aldığı yasa tasarısının görüşmeleri sırasında, "Emeklilerimizin aylıklarında 2016 yılında yıllık bin 200 liralık artış yapılıyor. Böylece Ocak ayında en düşük SSK işçi emekli aylığı yüzde 12.5, Bağ-Kur esnaf emekli aylığı yüzde 13.7, tarım Bağ-Kur emekli aylığı yüzde 16.7, memur emekli aylığı ise yüzde 6.5 artırılacak" dedi. Zamlar sonrasında en düşük SSK emekli aylığı 2008 sonrası emekliler için bin liraya çıkacak. Bu rakam 2008 öncesi SSK emeklilerinde bin 171 liraya, Bağ-Kur'lular için bin 20 liraya yükselecek. Tarım Bağ-Kur'lularda ise en düşük emekli aylığı 715 lira olacak.  5 AYDA ENFLASYON 3.65  SSK ve Bağ-Kur emeklileri, Ocak ayında 100 liralık zammın yanı sıra enflasyon zammı da alacak. Böylece emeklilerin zam oranı daha da yükselecek. Temmuz- Kasım aylarını kapsayan 5 aylık enflasyon yüzde 3.65 çıktı. Bu rakam da yapılacak zamma eklendiğinde toplam yapılacak zam oranı yüzde 21'i bulabilecek. İKRAMİYE MÜJDESİ Maliye Bakanı Naci Ağbal'dan memur emeklilerine iyi haber geldi. Ağbal, bir milletvekilinin Anayasa Mahkemesi'nin kararı üzerine binlerce memur emeklisinin 30 yıldan fazla hizmetleri için ikramiye ödenmesine yönelik davalarını hatırlatması üzerine, şunları söyledi: "Konuyu inceleteceğim. İdare ile vatandaş arasında uyuşmazlık olmasını istemeyiz. Bu konuda en uygun yöntem neyse onu da inşallah gerçekleştiririz."
Maliye Bakanı Ağbal, en düşük SSK emeklisine yüzde 12.5, tarım Bağ-Kur'luya yüzde 16.7, esnafa da yüzde 13.7 zam olacağını açıkladı. 3.6 puan enflasyon ise buna eklenecek

8.9 milyon SSK ve Bağ-Kur emeklisinin beklediği haber geldi. SSK ve Bağ- Kurlerine Ocak'ta 100 lira zam yapılmasına ilişkin düzenleme, Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın düzenlemeyi onaylamasının ardından  yürürlüğe girecek. SSK ve Bağ-Kur emeklileri, Ocak ayında ekstra 100 liralık bu artışa kavuşacak. Maliye Bakanı Naci Ağbal, SSK ve Bağ- Kur emeklilerine Ocak 2016'dan itibaren ayda 100 TL seyyanen zam yapılmasının da içinde yer aldığı yasa tasarısının görüşmeleri sırasında, "Emeklilerimizin aylıklarında 2016 yılında yıllık bin 200 liralık artış yapılıyor. Böylece Ocak ayında en düşük SSK işçi emekli aylığı yüzde 12.5, Bağ-Kur esnaf emekli aylığı yüzde 13.7, tarım Bağ-Kur emekli aylığı yüzde 16.7, memur emekli aylığı ise yüzde 6.5 artırılacak" dedi. Zamlar sonrasında en düşük SSK emekli aylığı 2008 sonrası emekliler için bin liraya çıkacak. Bu rakam 2008 öncesi SSK emeklilerinde bin 171 liraya, Bağ-Kur'lular için bin 20 liraya yükselecek. Tarım Bağ-Kur'lularda ise en düşük emekli aylığı 715 lira olacak. 

5 AYDA ENFLASYON 3.65 
SSK ve Bağ-Kur emeklileri, Ocak ayında 100 liralık zammın yanı sıra enflasyon zammı da alacak. Böylece emeklilerin zam oranı daha da yükselecek. Temmuz- Kasım aylarını kapsayan 5 aylık enflasyon yüzde 3.65 çıktı. Bu rakam da yapılacak zamma eklendiğinde toplam yapılacak zam oranı yüzde 21'i bulabilecek.




İKRAMİYE MÜJDESİ
Maliye Bakanı Naci Ağbal'dan memur emeklilerine iyi haber geldi. Ağbal, bir milletvekilinin Anayasa Mahkemesi'nin kararı üzerine binlerce memur emeklisinin 30 yıldan fazla hizmetleri için ikramiye ödenmesine yönelik davalarını hatırlatması üzerine, şunları söyledi: "Konuyu inceleteceğim. İdare ile vatandaş arasında uyuşmazlık olmasını istemeyiz. Bu konuda en uygun yöntem neyse onu da inşallah gerçekleştiririz."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.