Emekliye farklı Ocak zammı

Ekonomi 24.08.2018 - 10:45, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Emekliye farklı Ocak zammı

Yaklaşık 12.3 milyon emekli, Temmuz'un ardından bir sonraki maaş zammını Ocak'ta alacak. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Ocak zammına ilişkin tahminler yükselirken, memur emeklilerine fark göründü. Peki emeklinin Ocak zammı ne olacak? Tüm detaylar haberimizde

Yaklaşık 12.3 milyon emekli, Temmuz'un ardından bir sonraki maaş zammını Ocak'ta alacak. SSK ve Bağ-Kur emeklileri zam oranını, memur emeklileri ise yüzde 4'lük artışa ilaveten fark alıp almayacağını 3 Ocak'ta öğrenecek. Ancak enflasyon tahminleri gerçekleşecek artışın ipuçlarını veriyor. TAHMİN DEĞİŞTİ Merkez Bankası'nın ekonomistlerle yaptığı son beklenti anketinde 2018 yılı enflasyon tahmini yüzde 13.88'den yüzde 16.45'e çıktı. Böylece emeklilerin zam oranına ilişkin tahminler yükseldi. Ankete göre bu yılın ikinci yarısındaki enflasyonun yüzde 6.67 olarak gerçekleşmesi bekleniyor. TEMMUZ'DA DA OLDU Yine bu tahmin gerçekleşirse, memur emeklilerine Temmuz'daki gibi Ocak'ta da enflasyon farkı çıkacak. Memur emeklilerine Ocak'ta enflasyon farkı verilmesi için 2018'in ikinci yarısındaki enflasyonun yüzde 3.5'i aşması gerekiyor. Beklenti anketindeki yüzde 6.67'lik tahmin gerçekleşirse memur emeklilerine yüzde 3.17'lik enflasyon farkı oluşacak. Bu durumda memur emeklileri için toplu sözleşmede belirlenen yüzde 4'lük Ocak zammı yükselecek. Memur emeklilerinin Ocak zammı yüzde 4 toplu sözleşme artışı ve yüzde 3.17 enflasyon farkıyla birlikte yüzde 7.17'yi bulacak.    
Yaklaşık 12.3 milyon emekli, Temmuz'un ardından bir sonraki maaş zammını Ocak'ta alacak. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Ocak zammına ilişkin tahminler yükselirken, memur emeklilerine fark göründü. Peki emeklinin Ocak zammı ne olacak? Tüm detaylar haberimizde

Yaklaşık 12.3 milyon emekli, Temmuz'un ardından bir sonraki maaş zammını Ocak'ta alacak. SSK ve Bağ-Kur emeklileri zam oranını, memur emeklileri ise yüzde 4'lük artışa ilaveten fark alıp almayacağını 3 Ocak'ta öğrenecek. Ancak enflasyon tahminleri gerçekleşecek artışın ipuçlarını veriyor.

TAHMİN DEĞİŞTİ

Merkez Bankası'nın ekonomistlerle yaptığı son beklenti anketinde 2018 yılı enflasyon tahmini yüzde 13.88'den yüzde 16.45'e çıktı. Böylece emeklilerin zam oranına ilişkin tahminler yükseldi. Ankete göre bu yılın ikinci yarısındaki enflasyonun yüzde 6.67 olarak gerçekleşmesi bekleniyor.

TEMMUZ'DA DA OLDU

Yine bu tahmin gerçekleşirse, memur emeklilerine Temmuz'daki gibi Ocak'ta da enflasyon farkı çıkacak. Memur emeklilerine Ocak'ta enflasyon farkı verilmesi için 2018'in ikinci yarısındaki enflasyonun yüzde 3.5'i aşması gerekiyor. Beklenti anketindeki yüzde 6.67'lik tahmin gerçekleşirse memur emeklilerine yüzde 3.17'lik enflasyon farkı oluşacak. Bu durumda memur emeklileri için toplu sözleşmede belirlenen yüzde 4'lük Ocak zammı yükselecek. Memur emeklilerinin Ocak zammı yüzde 4 toplu sözleşme artışı ve yüzde 3.17 enflasyon farkıyla birlikte yüzde 7.17'yi bulacak.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.