EMEP, “Gerçek çözüm ihtiyaçların karşılanmasıdır”

Siyaset 12.04.2020 - 13:05, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

EMEP, “Gerçek çözüm ihtiyaçların karşılanmasıdır”

Emek Partisi, hafta sonu için ilan edilen sokağa çıkma yasağına tepki göstererek çözümün halkın ihtiyaçlarını gözeten bir karantina olduğunu söyledi. Emek Partisi (EMEP) Kocaeli İl Örgütü, Hükümetin hafta sonu için ilan ettiği sokağa çıkma yasağı ile ilgili yaptığı açıklamada çözümün halkın ihtiyaçlarının karşılandığı bir karantina olduğunu belirtti. Tahribatı her geçen gün artan korona salgınına karşı halkın beklentisinin gerçek bir fiziksel temasın kesileceği tedbirlerin alınması iken Hükümetin, dalga geçer gibi hafta sonu için 30 Büyükşehir ile  Zonguldak’ta sokağa çıkma yasağı ilan edildiği belirtilen açıklamada; “Salgın için alınması gereken önlemleri bir türlü almayan iktidar sömürü çarklarının dönmesini gözeten bir karar aldı. Salgınla zaten mesai günü olmayan, 2 günlük hafta sonu tatilinde sokağa çıkma yasağıyla mücadele edilemez” denildi. ALINMASI GEREKEN TEDBİR ÜCRETLİ İZİN VE EMEKÇİLERİN İHTİYAÇLARININ KARŞILANMASI! EMEP Kocaeli İl Örgütü imzalı açıklamanın satır başları şöyle; "Alınması gereken tedbir, halk sağlığı kurumları ile çalışması zorunlu üretim ve hizmet alanları dışında emekçilere ücretli izin verilmesi ve gereksinimlerinin karşılanmasını sağlamaktır. Bir gün önce 'İşten atmalar yasaklanıyor' yalanıyla piyasaya sürülen düzenleme ile de gerçekte sermaye kesimleri korumaya alınmış, emekçiler önceki haklarından bile yoksun bırakılmıştır.  Hafta sonu için ilan edilen sokağa çıkma yasağı da bir göz boyamadır. Başlamasından iki saat önce duyurulan yasak sırasında binlerce yurttaşın acil gereksinimleri için sokağa dökülmesi de halkın, acil ihtiyaçların karşılanacağı konusunda iktidara güven duymadığının göstergesidir. Bir maskeyi dağıtmayı beceremeyen, 1000 TL yardım için insanların PTT önüne yığılması üzerine halkı suçlayan ve nihayet alelacele alınmış bir kararla sokağa çıkmayı yasaklayan iktidarın sahip olduğu mantıkla salgınla mücadele edilemez. Sokağa çıkma yasağının bir çözüm değil. Gerçek çözüm halkın zorunlu ihtiyacının karşılandığı, emekçilerin ücretli izne ayrıldığı karantinadır"

Emek Partisi, hafta sonu için ilan edilen sokağa çıkma yasağına tepki göstererek çözümün halkın ihtiyaçlarını gözeten bir karantina olduğunu söyledi. Emek Partisi (EMEP) Kocaeli İl Örgütü, Hükümetin hafta sonu için ilan ettiği sokağa çıkma yasağı ile ilgili yaptığı açıklamada çözümün halkın ihtiyaçlarının karşılandığı bir karantina olduğunu belirtti. Tahribatı her geçen gün artan korona salgınına karşı halkın beklentisinin gerçek bir fiziksel temasın kesileceği tedbirlerin alınması iken Hükümetin, dalga geçer gibi hafta sonu için 30 Büyükşehir ile  Zonguldak’ta sokağa çıkma yasağı ilan edildiği belirtilen açıklamada; “Salgın için alınması gereken önlemleri bir türlü almayan iktidar sömürü çarklarının dönmesini gözeten bir karar aldı. Salgınla zaten mesai günü olmayan, 2 günlük hafta sonu tatilinde sokağa çıkma yasağıyla mücadele edilemez” denildi.

ALINMASI GEREKEN TEDBİR ÜCRETLİ İZİN VE EMEKÇİLERİN İHTİYAÇLARININ KARŞILANMASI!

EMEP Kocaeli İl Örgütü imzalı açıklamanın satır başları şöyle; "Alınması gereken tedbir, halk sağlığı kurumları ile çalışması zorunlu üretim ve hizmet alanları dışında emekçilere ücretli izin verilmesi ve gereksinimlerinin karşılanmasını sağlamaktır. Bir gün önce 'İşten atmalar yasaklanıyor' yalanıyla piyasaya sürülen düzenleme ile de gerçekte sermaye kesimleri korumaya alınmış, emekçiler önceki haklarından bile yoksun bırakılmıştır.  Hafta sonu için ilan edilen sokağa çıkma yasağı da bir göz boyamadır. Başlamasından iki saat önce duyurulan yasak sırasında binlerce yurttaşın acil gereksinimleri için sokağa dökülmesi de halkın, acil ihtiyaçların karşılanacağı konusunda iktidara güven duymadığının göstergesidir. Bir maskeyi dağıtmayı beceremeyen, 1000 TL yardım için insanların PTT önüne yığılması üzerine halkı suçlayan ve nihayet alelacele alınmış bir kararla sokağa çıkmayı yasaklayan iktidarın sahip olduğu mantıkla salgınla mücadele edilemez. Sokağa çıkma yasağının bir çözüm değil. Gerçek çözüm halkın zorunlu ihtiyacının karşılandığı, emekçilerin ücretli izne ayrıldığı karantinadır"

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.