Emlak Sektöründe Gebze

Gebze 07.09.2018 - 09:53, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Emlak Sektöründe Gebze

Son yıllarda yatırım, ulaşım-altyapı projeleri ile birlikte Gebze’nin prim değeri yükseliyor.

368 bin 278 nüfusu ile Gebze, İstanbul’a yakınlığı ile dikkat çekiyor. Yeni projelerin ağırlıkta olduğu ilçe lokasyon açısından da avantajlı ilçelerden. Özellikle ulaşım ve sanayi alanındaki çalışmalarıyla ön plana çıkan Gebze, emlak sektöründe adından söz ettiriyor. Ulaşım projeleri doğrudan emlak fiyatlarını etkiliyor. Gebze’de de emlak fiyatlarını etkileyecek ulaşım projeleri ise tüm hızıyla devam ediyor. Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nin en önemli ayağını oluşturan Osmangazi Köprüsü’yle beraber ilçenin prim değeri artış gösterdi. GEBZE ULAŞIM PROJELERİ İLE DİKKAT ÇEKİYOR Aynı zamanda bu yıl temelleri atılması planlanan Darıca, Gebze ve OSB’ler metrosunun tamamlanmasıyla beraber Gebze’deki konut fiyatlarının artması bekleniyor. Projenin sona ermesi halinde İstanbul metrosu, Gebze’de inşa edilecek metro hatlarıyla birleşecek. İstanbul gibi metropole olan yakınlığını artıracak ulaşım projesiyle birlikte Gebze emlak piyasası daha da hareketlenecek. Kocaeli’nin konut pazarında öne çıkan ilçesinde satılık ve kiralık daire arayışında olanlar ise Gebze emlak fiyatlarını araştırıyor. GEBZE’DE KİRALIK DAİRE FİYATLARI ARTIYOR Kiralık daire fiyatları öğrenciler için ayrı bir önem taşıyor.  Gebze Teknik Üniversitesi Gebze için büyük bir emlak kapısı.. İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bursa ve Yalova gibi birçok şehre 1 saat mesafede yer alan Gebze Teknik Üniversitesi, kiralık daire talebini artırıyor. Gebze kiralık ev fiyatı ortalama 100 metrekare için minimum 619 TL, maksimum 1.031 TL aralığında gösteriliyor. Gebze’de 100 metrekarelik bir dairenin ortalama kira fiyatı 2017 yılında 717 TL iken, yükseliş eğilimine girerek bu yıl 825 TL seviyesine geldi. Gebze’de bir konutun kiraya verilmesi durumunda yatırımın geri dönüş süresi 22 yıl iken, Kocaeli’de 20 yıl olarak hesaplanıyor. EN ÇOK SATILIK KONUT HACIHALİL’DE Gebze’de toplam 40 mahalle mevcut. Gebze’nin satılık konut fiyatı en çok artan mahallelerinin başında ise Hacıhalil Mahallesi geliyor. Hacıhalil Mahallesi kiralık daire fiyatı ortalama 100 metrekare için, en düşük 621 TL, en yüksek 1.035 TL olarak gösterilirken, ortalama kira fiyatı ise 828 TL olarak ölçümleniyor. Hacıhalil’de bir konutun kiraya verilmesi durumda yatırım geri dönüş süresi 25 yılı buluyor.   KÜBRA AKABALI
Son yıllarda yatırım, ulaşım-altyapı projeleri ile birlikte Gebze’nin prim değeri yükseliyor.

368 bin 278 nüfusu ile Gebze, İstanbul’a yakınlığı ile dikkat çekiyor. Yeni projelerin ağırlıkta olduğu ilçe lokasyon açısından da avantajlı ilçelerden. Özellikle ulaşım ve sanayi alanındaki çalışmalarıyla ön plana çıkan Gebze, emlak sektöründe adından söz ettiriyor. Ulaşım projeleri doğrudan emlak fiyatlarını etkiliyor. Gebze’de de emlak fiyatlarını etkileyecek ulaşım projeleri ise tüm hızıyla devam ediyor. Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nin en önemli ayağını oluşturan Osmangazi Köprüsü’yle beraber ilçenin prim değeri artış gösterdi.

GEBZE ULAŞIM PROJELERİ İLE DİKKAT ÇEKİYOR

Aynı zamanda bu yıl temelleri atılması planlanan Darıca, Gebze ve OSB’ler metrosunun tamamlanmasıyla beraber Gebze’deki konut fiyatlarının artması bekleniyor. Projenin sona ermesi halinde İstanbul metrosu, Gebze’de inşa edilecek metro hatlarıyla birleşecek. İstanbul gibi metropole olan yakınlığını artıracak ulaşım projesiyle birlikte Gebze emlak piyasası daha da hareketlenecek. Kocaeli’nin konut pazarında öne çıkan ilçesinde satılık ve kiralık daire arayışında olanlar ise Gebze emlak fiyatlarını araştırıyor.

GEBZE’DE KİRALIK DAİRE FİYATLARI ARTIYOR

Kiralık daire fiyatları öğrenciler için ayrı bir önem taşıyor.  Gebze Teknik Üniversitesi Gebze için büyük bir emlak kapısı.. İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bursa ve Yalova gibi birçok şehre 1 saat mesafede yer alan Gebze Teknik Üniversitesi, kiralık daire talebini artırıyor. Gebze kiralık ev fiyatı ortalama 100 metrekare için minimum 619 TL, maksimum 1.031 TL aralığında gösteriliyor. Gebze’de 100 metrekarelik bir dairenin ortalama kira fiyatı 2017 yılında 717 TL iken, yükseliş eğilimine girerek bu yıl 825 TL seviyesine geldi. Gebze’de bir konutun kiraya verilmesi durumunda yatırımın geri dönüş süresi 22 yıl iken, Kocaeli’de 20 yıl olarak hesaplanıyor.

EN ÇOK SATILIK KONUT HACIHALİL’DE

Gebze’de toplam 40 mahalle mevcut. Gebze’nin satılık konut fiyatı en çok artan mahallelerinin başında ise Hacıhalil Mahallesi geliyor. Hacıhalil Mahallesi kiralık daire fiyatı ortalama 100 metrekare için, en düşük 621 TL, en yüksek 1.035 TL olarak gösterilirken, ortalama kira fiyatı ise 828 TL olarak ölçümleniyor. Hacıhalil’de bir konutun kiraya verilmesi durumda yatırım geri dönüş süresi 25 yılı buluyor.

 

KÜBRA AKABALI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.