Emlakçılar Odası yıl sonunda kurulacak

Kocaeli 27.02.2016 - 13:16, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Emlakçılar Odası yıl sonunda kurulacak

Kocaeli Emlakçılar Odası Kurucu Başkanı Ahmet Pekin oda kuruluş çalışmalarını yakın zamanda tamamlayacaklarını belirterek, “Yeni yönetimi belirlemek için kongre sürecini başlatacağız” dedi.

Emlakçılar Odası’nın kuruluşunun yıl sonunu bulması bekleniyor Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Ahmet Pekin ve yönetim kurulu üyeleri Antikkapı Restoran’da düzenlenen programda basın mensupları ile bir araya geldi. Basın açıklamasında konuşan oda başkanı Ahmet Pekin emlak sektörünün daha fazla gelişmesi için ilimizde bir emlak odasının kuruluşunun kurulmasının zaruri olduğunu belirterek, “Yaptığımız ilk basın açıklamasında ‘dernek bünyesinde odanın kurulma çalışmaları zordu’ derken bunu kimseyi yaralamak için söylememiştim. Odanın kuruluş çalışmaları Esnaf ve Sanatkârlar Odasından ve Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği’nden geçiyor” dedi.   ‘PROSEDÜRLER BELLİDİR’ Konuşmasında oda kurmanın prosedürlerinin belli olduğunu dile getiren Pekin, “Sektörde hizmet veren her şahıs ya da kuruluş oda kurmak için müracaat edebilir. Bakanlık gerekli araştırmalarını yapar ve uygun gördüğü birine bu yetkiyi verir. Kaldı ki müracaat etmek yetmez, takip etmek gerekir. Odanın kuruluş yetki belgesinin alınması ile ilgili bir basın açıklaması yapılmıştır. Bu açıklamaya hiç kimseye özel olarak davet edilmemiştir. O açıklamayı yaparken odalar birlik başkanımızın, oda birlik vekilimizin yanımızda olması kadar doğal bir şey yoktur” dedi.   ‘ETİKETE İHTİYACIM YOK’ Kocaeli Emlakçılar Derneği tarafından geçtiğimiz hafta yapılan açıklamalara değinen Pekin, “Sanki ortada bir ikilem varmış gibi açıklamalar yapanlar, büyük bir yanılgı içindedirler. Bu sektörde hizmet veren her meslektaşımız bizim potansiyel üyemizdir. Kurucu başkan olmak gibi bir etikete ihtiyacım yok. Hizmet ettiğim sektöre de bir katkım olsun istiyorum. Durum bundan ibarettir. Ben ve diğer arkadaşlarım dernekte görev yaptık ama tek başına yapmadık” açıklamasında bulundu.   ‘KONGRE SÜRECİNE GİRECEĞİZ’ “Şimdi odanın kuruluş sürecini tamamlayacağız” sözlerini kullanan Pekin, “Bundan sonra oda yeni yönetimini seçmek için kongre sürecine gireceğiz. Bu konuda bize destek veren birlik başkanım Kemal Kaya’ya birlik vekilim Kadir Durmuş’a, çalışma arkadaşlarıma ve sektörde hizmet etmiş tüm meslektaşlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.   YIL SONUNU BULACAK Oda kuruluş çalışması hakkında Pekin “2016 yıl içerisinde odanın kuruluşu tamamlanacaktır. Alanda güzel tepkiler almaktayız. Kimseyle polemik yaşamak istemiyoruz. Herkesi kapsayacak bir çalışma içerisindeyiz. 12 ilçede görüşme yaptığımız arkadaşlarımız vardır. Fazla işi uzun tutmayacağız. Oda ile meslek saygı bir duruma gelecektir. Meslek kuruluşlarının odalarını olması gerekiyor. 17 ilde Emlakçılar Odası vardır. Bizde katılacağız” açıklamasında bulundu.
Kocaeli Emlakçılar Odası Kurucu Başkanı Ahmet Pekin oda kuruluş çalışmalarını yakın zamanda tamamlayacaklarını belirterek, “Yeni yönetimi belirlemek için kongre sürecini başlatacağız” dedi.

Emlakçılar Odası’nın kuruluşunun yıl sonunu bulması bekleniyor

Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Ahmet Pekin ve yönetim kurulu üyeleri Antikkapı Restoran’da düzenlenen programda basın mensupları ile bir araya geldi. Basın açıklamasında konuşan oda başkanı Ahmet Pekin emlak sektörünün daha fazla gelişmesi için ilimizde bir emlak odasının kuruluşunun kurulmasının zaruri olduğunu belirterek, “Yaptığımız ilk basın açıklamasında ‘dernek bünyesinde odanın kurulma çalışmaları zordu’ derken bunu kimseyi yaralamak için söylememiştim. Odanın kuruluş çalışmaları Esnaf ve Sanatkârlar Odasından ve Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği’nden geçiyor” dedi.

 

‘PROSEDÜRLER BELLİDİR’

Konuşmasında oda kurmanın prosedürlerinin belli olduğunu dile getiren Pekin, “Sektörde hizmet veren her şahıs ya da kuruluş oda kurmak için müracaat edebilir. Bakanlık gerekli araştırmalarını yapar ve uygun gördüğü birine bu yetkiyi verir. Kaldı ki müracaat etmek yetmez, takip etmek gerekir. Odanın kuruluş yetki belgesinin alınması ile ilgili bir basın açıklaması yapılmıştır. Bu açıklamaya hiç kimseye özel olarak davet edilmemiştir. O açıklamayı yaparken odalar birlik başkanımızın, oda birlik vekilimizin yanımızda olması kadar doğal bir şey yoktur” dedi.

 

‘ETİKETE İHTİYACIM YOK’

Kocaeli Emlakçılar Derneği tarafından geçtiğimiz hafta yapılan açıklamalara değinen Pekin, “Sanki ortada bir ikilem varmış gibi açıklamalar yapanlar, büyük bir yanılgı içindedirler. Bu sektörde hizmet veren her meslektaşımız bizim potansiyel üyemizdir. Kurucu başkan olmak gibi bir etikete ihtiyacım yok. Hizmet ettiğim sektöre de bir katkım olsun istiyorum. Durum bundan ibarettir. Ben ve diğer arkadaşlarım dernekte görev yaptık ama tek başına yapmadık” açıklamasında bulundu.

 

‘KONGRE SÜRECİNE GİRECEĞİZ’

“Şimdi odanın kuruluş sürecini tamamlayacağız” sözlerini kullanan Pekin, “Bundan sonra oda yeni yönetimini seçmek için kongre sürecine gireceğiz. Bu konuda bize destek veren birlik başkanım Kemal Kaya’ya birlik vekilim Kadir Durmuş’a, çalışma arkadaşlarıma ve sektörde hizmet etmiş tüm meslektaşlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

YIL SONUNU BULACAK

Oda kuruluş çalışması hakkında Pekin “2016 yıl içerisinde odanın kuruluşu tamamlanacaktır. Alanda güzel tepkiler almaktayız. Kimseyle polemik yaşamak istemiyoruz. Herkesi kapsayacak bir çalışma içerisindeyiz. 12 ilçede görüşme yaptığımız arkadaşlarımız vardır. Fazla işi uzun tutmayacağız. Oda ile meslek saygı bir duruma gelecektir. Meslek kuruluşlarının odalarını olması gerekiyor. 17 ilde Emlakçılar Odası vardır. Bizde katılacağız” açıklamasında bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.