Emniyetten Gebze-Harem minibüslerine şok uygulama!

Gebze 19.07.2019 - 10:43, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Emniyetten Gebze-Harem minibüslerine şok uygulama!

Gebze’de hareket halindeki minibüsten düşerek hayatını kaybeden Günay Gönülaçar'ın yaşadığı olaydan sonra İstanbul polisi de minibüsçülere yönelik çalışmalarını arttırdı.

Gebze’de hareket halindeki minibüsten düşerek hayatını kaybeden Günay Gönülaçar'ın yaşadığı olaydan sonra İstanbul polisi de minibüsçülere yönelik çalışmalarını artırdı. Hareket halindeyken yolcuların güvenliği tehlikeye sokan ve kapısı açık ilerleyen minibüsçüler, sivil trafik ekipleri tarafından görüntülenerek tespit edildi ve cezai işlem uygulandı. Kapısı açık ilerleyen bir minibüs sürücüsünün, havanın sıcak olmasını bahane etmesi ise ekipleri şaşkına çevirdi. UYGULAMA TAKDİR GÖRDÜ Gebze’de yaşanan üzücü olayın ardından çalışmalarını yoğunlaştıran İstanbul polisi, minibüsçülere yönelik şok bir uygulama gerçekleştirdi. Yolcu gibi minibüslere binen sivil trafik polisleri, kural ihlali yapan ve özellikle kapısı açık ilerleyerek yolcu güvenliğini tehlikeye düşüren sürücüleri tek tek tespit etti. Yaşanan trafik ihlallerini cep telefonu ile görüntüleyerek tespit eden trafik ekipleri, uygulama noktalarında sürücülere cezai işlem uyguladı. Yapılan bu uygulama ise yolculardan büyük takdir gördü. ŞOFÖRLER ŞAŞKIN YOLCULAR MEMNUN Minibüslerin sürücüleri, araçlarındaki sivil trafikçilerin şokunu yaşarken, yolcular yapılan uygulamadan memnun kaldı. Yolcular, "Şaşırdım. Çocuk ben emniyettenim deyince çok şaşırdım. Çok beğendim. Sık sık yapılsın" dedi. Bazı yolcular da sürücülerin hareket halindeyken telefonla konuştuğundan şikayetçi oldu. Kapısı açık olduğu için ceza uygulanan sürücüler ise havaların sıcak olmasından dolayı kapı açık ilerlediklerini söylediler. Ceza yiyen bir sürücü ise, klimasının arızalı olduğunu ve parça beklediğini söyledi. 108 LİRA PARA CEZASI KESİLDİ Sürücülere, 'Trafik güvenliği ve düzeni ile ilgili olan ve yönetmelikte gösterilen diğer kural, yasak, zorunluluk veya yükümlülüklere uymamaktan 108 lira para cezası kesildi. Uygulama noktalarında bu cezalar kesilmesine rağmen, cezayı yedikten sonra ayrılan bazı minibüs sürücülerinin hala kapılarını kapatmadan ayrıldıkları görüldü.
Gebze’de hareket halindeki minibüsten düşerek hayatını kaybeden Günay Gönülaçar'ın yaşadığı olaydan sonra İstanbul polisi de minibüsçülere yönelik çalışmalarını arttırdı.

Gebze’de hareket halindeki minibüsten düşerek hayatını kaybeden Günay Gönülaçar'ın yaşadığı olaydan sonra İstanbul polisi de minibüsçülere yönelik çalışmalarını artırdı. Hareket halindeyken yolcuların güvenliği tehlikeye sokan ve kapısı açık ilerleyen minibüsçüler, sivil trafik ekipleri tarafından görüntülenerek tespit edildi ve cezai işlem uygulandı. Kapısı açık ilerleyen bir minibüs sürücüsünün, havanın sıcak olmasını bahane etmesi ise ekipleri şaşkına çevirdi.

UYGULAMA TAKDİR GÖRDÜ

Gebze’de yaşanan üzücü olayın ardından çalışmalarını yoğunlaştıran İstanbul polisi, minibüsçülere yönelik şok bir uygulama gerçekleştirdi. Yolcu gibi minibüslere binen sivil trafik polisleri, kural ihlali yapan ve özellikle kapısı açık ilerleyerek yolcu güvenliğini tehlikeye düşüren sürücüleri tek tek tespit etti. Yaşanan trafik ihlallerini cep telefonu ile görüntüleyerek tespit eden trafik ekipleri, uygulama noktalarında sürücülere cezai işlem uyguladı. Yapılan bu uygulama ise yolculardan büyük takdir gördü.

ŞOFÖRLER ŞAŞKIN YOLCULAR MEMNUN

Minibüslerin sürücüleri, araçlarındaki sivil trafikçilerin şokunu yaşarken, yolcular yapılan uygulamadan memnun kaldı. Yolcular, "Şaşırdım. Çocuk ben emniyettenim deyince çok şaşırdım. Çok beğendim. Sık sık yapılsın" dedi. Bazı yolcular da sürücülerin hareket halindeyken telefonla konuştuğundan şikayetçi oldu. Kapısı açık olduğu için ceza uygulanan sürücüler ise havaların sıcak olmasından dolayı kapı açık ilerlediklerini söylediler. Ceza yiyen bir sürücü ise, klimasının arızalı olduğunu ve parça beklediğini söyledi.

108 LİRA PARA CEZASI KESİLDİ

Sürücülere, 'Trafik güvenliği ve düzeni ile ilgili olan ve yönetmelikte gösterilen diğer kural, yasak, zorunluluk veya yükümlülüklere uymamaktan 108 lira para cezası kesildi. Uygulama noktalarında bu cezalar kesilmesine rağmen, cezayı yedikten sonra ayrılan bazı minibüs sürücülerinin hala kapılarını kapatmadan ayrıldıkları görüldü.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.