En anlamlı zafer!

Dilovası 08.04.2019 - 09:56, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

En anlamlı zafer!

DİLOVASI’NDA 4 PARTİYE KARŞI YARIŞAN CUMHUR İTTİFAKI, EN ANLAMLI KAZANIMINI ELDE ETTİ

Dilovası’nın seçim analizi çok önemli anekdotlar veriyor. Hamza Şayir ile seçime giren Cumhur İttifakı, CHP, İYİ Parti ve HDP’nin aday göstermediği ilçede Saadet Partisi’nin güçlü adayı Ercan Dalkılıç’a karşı 4 puan farkla mutlak zafer elde etti. Gebze Bölgesi’nin seçim analizini Dilovası ile sürdürüyoruz. Dilovası, seçim ateşinin en yüksek yaşandığı ilçelerin başında geldi. Seçim Dilovası’nda iki aday arasında geçerken, kazananı sadece 974 oy belirledi. 2009 yılında Cemil yaman, 2014 ile Ali Toltar ile Dilovası’nda seçimi kazanan AK Parti, 31 Mart’ta ise MHP ile kurulan Cumhur İttifakı gereğince Hamza Şayir ile seçime girdi. Geçerli olan 26 bin 590 oydan 13 bin 570’ini alan Şayir, Yüzde 51,03 oy oranıyla, seçimi 4 puan farkla kazandı. 24 Haziran seçimlerinde Yüzde 55 olan Cumhur İttifakı oyları, 31 Mart’da 4 puanlık kayıp yaşarken, Şayir 2014 seçimlerinde Yüzde 43 olan AK Parti oylarını ise 8 puan artırdı. DALKILIÇ FARKI Dilovası’nda Cumhur İttifakı adayı Hamza Şayir’in karşısında Kurucu Belediye başkanı Ercan Dalkılıç vardı. 3 dönem Dilovası’nda belediye başkanlığı yapan Dalkılıç, CHP adayı olarak girdiği 2014 seçimlerinde 2 bin oy farkla seçimi AK Parti Adayı Ali Toltar’a kaybetmişti. Bu kez Saadet Partisi’nden aday olan, CHP, İYİ Parti ve HDP’nin de desteklediği Dalkılıç 12 bin 596 oy alarak, Yüzde 47,37’lik oran yakaladı. 2014’de CHP adayı olarak aldığı Yüzde 32’nin üzerine 15 puan koyan Dalkılıç’a bu yükseliş yeterli olmadı. Dalkılıç 24 Haziran’da Yüzde 43 olan 4 partinin oy oranını yaklaşık 4 puan artırırken, her seçimde yüzde 1’lerde olan Saadet Partisi’ne ise ilçedeki tarihinin en yüksek oyunu kazandırmış oldu. 4 PARTİ’YE KARŞI YARIŞ Dilovası’nda Cumhur İttifakı’nın seçimi kazanması, en anlamlı zafer olarak kayıtlara geçti. 2014’de sadece Dalkılıç’a karşı yarışan AK Parti’nin, Cumhur İttifakı olarak girdiği bu seçimlerde ise karşısında 4 parti yer aldı. Dalkılıç’ın kendi oylarına 4 parti de aday göstermeyerek destek olmuştu. Buna rağmen elde edilen sonuç, Kocaeli’nde kazanılan en anlamlı zafer oldu.
DİLOVASI’NDA 4 PARTİYE KARŞI YARIŞAN CUMHUR İTTİFAKI, EN ANLAMLI KAZANIMINI ELDE ETTİ

Dilovası’nın seçim analizi çok önemli anekdotlar veriyor. Hamza Şayir ile seçime giren Cumhur İttifakı, CHP, İYİ Parti ve HDP’nin aday göstermediği ilçede Saadet Partisi’nin güçlü adayı Ercan Dalkılıç’a karşı 4 puan farkla mutlak zafer elde etti.

Gebze Bölgesi’nin seçim analizini Dilovası ile sürdürüyoruz. Dilovası, seçim ateşinin en yüksek yaşandığı ilçelerin başında geldi. Seçim Dilovası’nda iki aday arasında geçerken, kazananı sadece 974 oy belirledi. 2009 yılında Cemil yaman, 2014 ile Ali Toltar ile Dilovası’nda seçimi kazanan AK Parti, 31 Mart’ta ise MHP ile kurulan Cumhur İttifakı gereğince Hamza Şayir ile seçime girdi. Geçerli olan 26 bin 590 oydan 13 bin 570’ini alan Şayir, Yüzde 51,03 oy oranıyla, seçimi 4 puan farkla kazandı. 24 Haziran seçimlerinde Yüzde 55 olan Cumhur İttifakı oyları, 31 Mart’da 4 puanlık kayıp yaşarken, Şayir 2014 seçimlerinde Yüzde 43 olan AK Parti oylarını ise 8 puan artırdı.

DALKILIÇ FARKI

Dilovası’nda Cumhur İttifakı adayı Hamza Şayir’in karşısında Kurucu Belediye başkanı Ercan Dalkılıç vardı. 3 dönem Dilovası’nda belediye başkanlığı yapan Dalkılıç, CHP adayı olarak girdiği 2014 seçimlerinde 2 bin oy farkla seçimi AK Parti Adayı Ali Toltar’a kaybetmişti. Bu kez Saadet Partisi’nden aday olan, CHP, İYİ Parti ve HDP’nin de desteklediği Dalkılıç 12 bin 596 oy alarak, Yüzde 47,37’lik oran yakaladı. 2014’de CHP adayı olarak aldığı Yüzde 32’nin üzerine 15 puan koyan Dalkılıç’a bu yükseliş yeterli olmadı. Dalkılıç 24 Haziran’da Yüzde 43 olan 4 partinin oy oranını yaklaşık 4 puan artırırken, her seçimde yüzde 1’lerde olan Saadet Partisi’ne ise ilçedeki tarihinin en yüksek oyunu kazandırmış oldu.

4 PARTİ’YE KARŞI YARIŞ

Dilovası’nda Cumhur İttifakı’nın seçimi kazanması, en anlamlı zafer olarak kayıtlara geçti. 2014’de sadece Dalkılıç’a karşı yarışan AK Parti’nin, Cumhur İttifakı olarak girdiği bu seçimlerde ise karşısında 4 parti yer aldı. Dalkılıç’ın kendi oylarına 4 parti de aday göstermeyerek destek olmuştu. Buna rağmen elde edilen sonuç, Kocaeli’nde kazanılan en anlamlı zafer oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.