En az kanser teşhisi Dilovası'nda

Dilovası 27.03.2016 - 12:20, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

En az kanser teşhisi Dilovası'nda

CHP Kocaeli Milletvekili ve PM üyesi Haydar Akar’ın sorularına cevap veren Sağlık Bakanlığı verilerine göre Dilovası'nda kanser vakası az sayıda. CHP Kocaeli Milletvekili ve PM üyesi Haydar Akar’ın sorularına cevap veren Sağlık Bakanlığı cevabında Kocaeli’de ki Kanser vakaların Türkiye ortalamasından farklı olmadığını belirtirken Dünya ortalamasının da Türkiye’den fazla olduğunu söyledi. EN AZ KANSER TEŞHİSİ DİLOVASINDA Akar vakaların ilçelere göre dağılımına da dikkat çekerek, “Yine bir ilçemizin adı maalesef ülkemiz de Kanser ovası olarak anılıyor hatta hazırlanan raporlarda durumun ciddi olduğu belirtiliyor, ancak Bakanlığın vermiş olduğu cevapta ilçelere göre Kanser vakalarına baktığımız da 2013 yılında Dilovasının 36 kanser teşhisi ile en az olan ilçe olduğunu görüyoruz.” dedi. 2013 yılında Kanser teşhisi konulan vatandaşların ilçelere göre dağılımı ise şöyle; İzmit; 519, Gebze 151, Gölcük 201, Derince 136, Kandıra 57, Karamürsel 79, Körfez 172, Darıca 45, Başiskele 85, Kartepe 169 ve Çayırova 44  

CHP Kocaeli Milletvekili ve PM üyesi Haydar Akar’ın sorularına cevap veren Sağlık Bakanlığı verilerine göre Dilovası'nda kanser vakası az sayıda.

CHP Kocaeli Milletvekili ve PM üyesi Haydar Akar’ın sorularına cevap veren Sağlık Bakanlığı cevabında Kocaeli’de ki Kanser vakaların Türkiye ortalamasından farklı olmadığını belirtirken Dünya ortalamasının da Türkiye’den fazla olduğunu söyledi.

EN AZ KANSER TEŞHİSİ DİLOVASINDA

Akar vakaların ilçelere göre dağılımına da dikkat çekerek, “Yine bir ilçemizin adı maalesef ülkemiz de Kanser ovası olarak anılıyor hatta hazırlanan raporlarda durumun ciddi olduğu belirtiliyor, ancak Bakanlığın vermiş olduğu cevapta ilçelere göre Kanser vakalarına baktığımız da 2013 yılında Dilovasının 36 kanser teşhisi ile en az olan ilçe olduğunu görüyoruz.” dedi.

2013 yılında Kanser teşhisi konulan vatandaşların ilçelere göre dağılımı ise şöyle; İzmit; 519, Gebze 151, Gölcük 201, Derince 136, Kandıra 57, Karamürsel 79, Körfez 172, Darıca 45, Başiskele 85, Kartepe 169 ve Çayırova 44

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.