19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

En bulaştırıcı onlar

Sağlık 06.09.2020 - 11:11, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

En bulaştırıcı onlar

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın paylaştığı son tabloya göre; Türkiye'de 1673 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu, 56 kişi hayatını kaybetti, toplam vaka sayısı 278 bin 228, can kaybı 6 bin 620 oldu. Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, “Kovid-19 çocuk ve gençlerde daha sık görülmeye başlandı?" iddiasıyla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. MEHMET CEYHAN UYARDI! Sağlık Bakanlığı’nın 3 Eylül tarihinde açıkladığı Kovid-19 Günlük Durum Raporu’nda yeni vaka sayısı bin 641 olarak tespit edilirken, vakaların 311’ni 24 yaş ve altındaki çocuk ve gençler oluşturdu. Bu tablo Kovid-19’un çocuklarda görülme sıklığı açısından bir değişikliğin söz konusu olup olmadığı sorusunu akıllara getirirken, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, test sayısı arttıkça vakaların ortalama yaşlarının düştüğünü söyledi. Ceyhan, çocukların virüsü bulaştırma potansiyeline ilişkin ise, “Çocuklar da en az yetişkinler kadar, hatta yoğun bakımda yatan yetişkinler kadar virüsü bulaştırıyorlar” dedi.    

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın paylaştığı son tabloya göre; Türkiye'de 1673 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu, 56 kişi hayatını kaybetti, toplam vaka sayısı 278 bin 228, can kaybı 6 bin 620 oldu. Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, “Kovid-19 çocuk ve gençlerde daha sık görülmeye başlandı?" iddiasıyla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

MEHMET CEYHAN UYARDI!

Sağlık Bakanlığı’nın 3 Eylül tarihinde açıkladığı Kovid-19 Günlük Durum Raporu’nda yeni vaka sayısı bin 641 olarak tespit edilirken, vakaların 311’ni 24 yaş ve altındaki çocuk ve gençler oluşturdu. Bu tablo Kovid-19’un çocuklarda görülme sıklığı açısından bir değişikliğin söz konusu olup olmadığı sorusunu akıllara getirirken, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, test sayısı arttıkça vakaların ortalama yaşlarının düştüğünü söyledi. Ceyhan, çocukların virüsü bulaştırma potansiyeline ilişkin ise, “Çocuklar da en az yetişkinler kadar, hatta yoğun bakımda yatan yetişkinler kadar virüsü bulaştırıyorlar” dedi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.