19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

EN ÇOK KONUT’A EN AZ EĞİTİME!

Kocaeli 05.11.2018 - 09:56, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

EN ÇOK KONUT’A EN AZ EĞİTİME!

TÜİK Kocaelililerin parasını en çok neye harcadığını açıkladı. Buna göre; en çok parayı konut ve kiraya en az parayı eğitime harcıyoruz.

TÜİK’in açıkladığı Hane Halkı Bütçe Araştırması'na göre Kocaeli’de yaşayanlar kazandığı paranın büyük bir kısmını konut ve kira giderleri için harcadı. Türkiye İstatistik Kurumu, Hane Halkı Bütçe Araştırması Bölgesel Raporu sonuçlarını yayımlandı. Yayımlanan rapora göre en çok harcama konut ve kira giderleri için yapıldı. Hane Halkı Bütçe Araştırması’nın 2015, 2016 ve 2017 yıllarına ait verilerinin birleştirilmiş sonuçlarına göre; toplam tüketim harcamalarının büyük bölümünü konut ve kira, gıda ve alkolsüz içecekler ile ulaştırma harcamaları oluşturdu. EN ÇOK PARAYI KONUT VE KİRAYA HARCIYORUZ Kocaeli’de yaşayan bir kişi, gelirinin yüzde 21.4’ünü konut ve kiraya ödedi. Dikkat çeken bir diğer hususta konut ve kiraya ödenen pay, yıllar içinde az da olsa azalmaya başlamadı. Bu oran 2011-2016 yılları arasında yüzde 21.8 iken, 2015-2017 yılları arasında yüzde 21.4’e geriledi. Konut ve kiranın dışında Kocaelililer en fazla harcamayı ulaştırmaya yaptı. Bu rakam 2015-2017 yılları arasında gelirin yüzde 21.1’ini oluşturdu. Kocaeli’de gıda harcamaları ise ulaşımın gerisinde kaldı. EN AZ PARAYI EĞİTİME HARCIYORUZ Gıda için gelirinin yüzde 18.8’ini harcayan Kocaelililer en az parayı eğitime harcarken gelirin ancak yüzde 2.1'i eğitime gidiyor. Sağlık, en az harcama yapılan alan olurken harcanan para ise yüzde 2.2 oldu. Bunun yanında Kocaelililer gelirlerinin yüzde 5.8’ini lokanta ve otellere, yüzde 4’ünü alkollü içecekler, sigara ve tütüne, yüzde 5.7’sini giyim ve ayakkabıya, yüzde 6.7’sini mobilya, ev aletleri ve bakım hizmetlerine, yüzde 3.4’ünü haberleşmeye, yüzde 3.1’ini eğlence ve kültüre, yüzde 5.8’ini ise çeşitli mal ve hizmetler alımına harcadı.
TÜİK Kocaelililerin parasını en çok neye harcadığını açıkladı. Buna göre; en çok parayı konut ve kiraya en az parayı eğitime harcıyoruz.

TÜİK’in açıkladığı Hane Halkı Bütçe Araştırması'na göre Kocaeli’de yaşayanlar kazandığı paranın büyük bir kısmını konut ve kira giderleri için harcadı. Türkiye İstatistik Kurumu, Hane Halkı Bütçe Araştırması Bölgesel Raporu sonuçlarını yayımlandı. Yayımlanan rapora göre en çok harcama konut ve kira giderleri için yapıldı. Hane Halkı Bütçe Araştırması’nın 2015, 2016 ve 2017 yıllarına ait verilerinin birleştirilmiş sonuçlarına göre; toplam tüketim harcamalarının büyük bölümünü konut ve kira, gıda ve alkolsüz içecekler ile ulaştırma harcamaları oluşturdu.

EN ÇOK PARAYI KONUT VE KİRAYA HARCIYORUZ

Kocaeli’de yaşayan bir kişi, gelirinin yüzde 21.4’ünü konut ve kiraya ödedi. Dikkat çeken bir diğer hususta konut ve kiraya ödenen pay, yıllar içinde az da olsa azalmaya başlamadı. Bu oran 2011-2016 yılları arasında yüzde 21.8 iken, 2015-2017 yılları arasında yüzde 21.4’e geriledi. Konut ve kiranın dışında Kocaelililer en fazla harcamayı ulaştırmaya yaptı. Bu rakam 2015-2017 yılları arasında gelirin yüzde 21.1’ini oluşturdu. Kocaeli’de gıda harcamaları ise ulaşımın gerisinde kaldı.

EN AZ PARAYI EĞİTİME HARCIYORUZ

Gıda için gelirinin yüzde 18.8’ini harcayan Kocaelililer en az parayı eğitime harcarken gelirin ancak yüzde 2.1'i eğitime gidiyor. Sağlık, en az harcama yapılan alan olurken harcanan para ise yüzde 2.2 oldu. Bunun yanında Kocaelililer gelirlerinin yüzde 5.8’ini lokanta ve otellere, yüzde 4’ünü alkollü içecekler, sigara ve tütüne, yüzde 5.7’sini giyim ve ayakkabıya, yüzde 6.7’sini mobilya, ev aletleri ve bakım hizmetlerine, yüzde 3.4’ünü haberleşmeye, yüzde 3.1’ini eğlence ve kültüre, yüzde 5.8’ini ise çeşitli mal ve hizmetler alımına harcadı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.