En iyi ev seni sevenlerin yüreğidir

Kocaeli 15.04.2020 - 16:42, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

En iyi ev seni sevenlerin yüreğidir

Gölge Oyunu, 1992 yapımı bir Türk filmi. Yavuz Turgul'un senaryosunu yazıp yönettiği ve Şener Şen ile Şevket Altuğ’un  rol aldığı film, sinemamızın önemli işlerinden birisi olarak dikkat çekiyor. Film, komedyenlik yapan iki arkadaşın yaşadığı olağandışı macerayı ele alırken, düşle gerçek, olanla olmayan ve yaşamla rüya arasındaki bir hikâyeyi ustalıkla anlatıyor. Yapımda yer alan  “Var mıydı,  yok muydu, kim bilir?” repliği uzun süre hafızalarda yer edinmişti. **                                                                                          Gazeteci-Yazar Levent Altun dördüncü kitabı Maymun Tuzağı’yla karşımıza çıktı. Kitaba adını veren Maymun Tuzağı, Asya’da maymun yakalamak için kullanılan bir yöntem olarak ifade ediliyor. Bu tuzak aslında maymunu hiçbir şekilde tutsak etmezken maymunu tutsak eden tek şey aslında onun kendi bağımlılığı. Yazar Levent Altun, çabucak okunan, bol sürprizli, okuru ters köşe yapan bir kitapla yazarlığının en olgun ürününü sunup adeta gölge oyunları misali okurların zihniyle oynuyor. ** Kitabındaki, “Bazı rüyalar gerçek gibiydi, bazı gerçekler ise rüya”, “Hiçbir şey gördüğünüz gibi değildir, bildiğiniz gibi hiç değildir” cümleleriyle bol bol düşündüren yazar, günümüz ilişkilerine, hayata, yalnızlıklara ve kırgınlıklara kendi penceresinden fiyakalı bir bakış atıyor. Korktuğumuz pek çok şeyin aslında yaşamdan zevk alacağımız şeyler olduğunu ifade eden Altun, görünen o ki Özleme Mektup kitabının ardından yazarlık kariyeri adına oldukça verimli bir dönemde bulunduğunu hissettirmeyi başarmış. ** Gebzeli karakterlerin yer aldığı kitabında Gebze’nin il olma meselesine de değinen Altun, bizleri Gebze-Kapadokya arasında bir yolculuğa çıkarıyor. “Ben seni başkasıyla aldatmadım, başkasını seninle aldattım” gibi ilişkilere dair konuşulacak pek çok diyalogun geçtiği kitap, hem aldatanın hem de aldatılanın belki de aynı kişi olduğu konusunda bizi düşündürüyor. Güvercinlerin bilgeliğini ve yol üstü molalarının yalnızlığını da işleyen kitap, “En iyi ev seni sevenlerin yüreğidir” diyor. ** Kitap, çok para yerine mutlu olmanın, lüks bir yaşam yerine huzurlu bir yaşamın ve asıl zenginliğin manevi zenginlik olduğunun altını çizerken, yazar her birimize “’Acaba kâinat bir gölge oyunundan mı ibaret?” sorusunu sorduruyor. Stresli ve hiç alışık olmadığımız bir dönem yaşadığımız şu günlerde Maymun Tuzağı, okumaktan büyük keyif alacağımız, çok değerli, zihnimizi dinlendirecek, bize iyi gelecek okunulası ve okutulması gereken bir kitap.  

Gölge Oyunu, 1992 yapımı bir Türk filmi. Yavuz Turgul'un senaryosunu yazıp yönettiği ve Şener Şen ile Şevket Altuğ’un  rol aldığı film, sinemamızın önemli işlerinden birisi olarak dikkat çekiyor. Film, komedyenlik yapan iki arkadaşın yaşadığı olağandışı macerayı ele alırken, düşle gerçek, olanla olmayan ve yaşamla rüya arasındaki bir hikâyeyi ustalıkla anlatıyor. Yapımda yer alan  “Var mıydı,  yok muydu, kim bilir?” repliği uzun süre hafızalarda yer edinmişti.

**                                                                                         

Gazeteci-Yazar Levent Altun dördüncü kitabı Maymun Tuzağı’yla karşımıza çıktı. Kitaba adını veren Maymun Tuzağı, Asya’da maymun yakalamak için kullanılan bir yöntem olarak ifade ediliyor. Bu tuzak aslında maymunu hiçbir şekilde tutsak etmezken maymunu tutsak eden tek şey aslında onun kendi bağımlılığı. Yazar Levent Altun, çabucak okunan, bol sürprizli, okuru ters köşe yapan bir kitapla yazarlığının en olgun ürününü sunup adeta gölge oyunları misali okurların zihniyle oynuyor.

**

Kitabındaki, “Bazı rüyalar gerçek gibiydi, bazı gerçekler ise rüya”, “Hiçbir şey gördüğünüz gibi değildir, bildiğiniz gibi hiç değildir” cümleleriyle bol bol düşündüren yazar, günümüz ilişkilerine, hayata, yalnızlıklara ve kırgınlıklara kendi penceresinden fiyakalı bir bakış atıyor. Korktuğumuz pek çok şeyin aslında yaşamdan zevk alacağımız şeyler olduğunu ifade eden Altun, görünen o ki Özleme Mektup kitabının ardından yazarlık kariyeri adına oldukça verimli bir dönemde bulunduğunu hissettirmeyi başarmış.

**

Gebzeli karakterlerin yer aldığı kitabında Gebze’nin il olma meselesine de değinen Altun, bizleri Gebze-Kapadokya arasında bir yolculuğa çıkarıyor. “Ben seni başkasıyla aldatmadım, başkasını seninle aldattım” gibi ilişkilere dair konuşulacak pek çok diyalogun geçtiği kitap, hem aldatanın hem de aldatılanın belki de aynı kişi olduğu konusunda bizi düşündürüyor. Güvercinlerin bilgeliğini ve yol üstü molalarının yalnızlığını da işleyen kitap, “En iyi ev seni sevenlerin yüreğidir” diyor.

**

Kitap, çok para yerine mutlu olmanın, lüks bir yaşam yerine huzurlu bir yaşamın ve asıl zenginliğin manevi zenginlik olduğunun altını çizerken, yazar her birimize “’Acaba kâinat bir gölge oyunundan mı ibaret?” sorusunu sorduruyor. Stresli ve hiç alışık olmadığımız bir dönem yaşadığımız şu günlerde Maymun Tuzağı, okumaktan büyük keyif alacağımız, çok değerli, zihnimizi dinlendirecek, bize iyi gelecek okunulası ve okutulması gereken bir kitap.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.