19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

En temiz okullar Darıca’da

Darıca 19.04.2016 - 16:26, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

En temiz okullar Darıca’da

Temiz okul sağlıklı okul projesi kapsamında Darıca 12 okul birden Beyaz Bayrak almaya hak kazandı. İlçe protokolü Beyaz bayrak ve gümüş levhaları törenle okul müdürlerine verdi.

Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim bakanlığının iş birliği yaklaşık yüz başlıkta hijyen ve temizlik kurallarına uygun okullara Beyaz bayrak veriliyor. Darıca Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2015-2016 eğitim ve öğretim yılı içinde beyaz Bayrağı almaya hak kazanan okullar belirlendi. Önceki gün yapılan törende Barış İlkokulu, Cemil Meriç İlkokulu, Ressam Osman Hamdi Bey İlkokulu, Özel Bilge İlkokulu, 60. Yıl Ortaokulu Barış Ortaokulu, Ressam Osman Hamdi Bey Ortaokulu, Tevfik İleri Ortaokulu, Özel Bilge Ortaokulu, Darıca Anadolu Lisesi, Öğretmen Füsun Erdemir Meslek Lisesi, Özel Bilge Anadolu Lisesi Beyaz Bayraklarını alarak darıcıdaki en temiz okullar oldular. BEYAZ BAYRAK YAŞAMA UYGULANMALI Darıca 60. Yıl Ortaokulunda yapılan törende konuşan Darıca İlçe Milli Eğitim Müdür Ali Öztosun beyaz bayrağı almakla okulların bu konudaki işlerinin bitmediğini söyleyerek öğrenci ve velilere temiz çevre farkındalığını aktarmak olduğunu belirtti. Öztosun, “Beyaz Bayrak Konusunda Emek gösteren başta okul müdürlerimize, öğretmenlerimize, öğrencilerimize, okulda temizlikte çalışan personelimize ve velilerimize teşekkür ederim. Öğrencilerimiz ne kadar çok hijyen ve temiz ortamlarda eğitim ve öğretim görürse bizde o kadar çok mutlu ve rahat oluruz. Beyaz bayrak okullarımızla sınırlı kalmayıp okulların çevresinde, sokaklarında caddelerinde ve Darıcamızın sosyal alanlarında temizliğin farkına vardıracak çalışmaların başlangıcı olacak inşallah.” İfadelerini kullandı. Programa Öztosun’un yanı sıra Darıca Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Dursun Düzgün, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hasan Tabak, Darıca Mal Müdürü Hüseyin Mehmet Turan, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Beyaz bayraklar ve Gümüş Levhalar okul müdürlerine protokol tarafından verilirken, temsili bayrak 60. Yıl Orta Okulunun Bayrak direğine çekildi.
Temiz okul sağlıklı okul projesi kapsamında Darıca 12 okul birden Beyaz Bayrak almaya hak kazandı. İlçe protokolü Beyaz bayrak ve gümüş levhaları törenle okul müdürlerine verdi.

Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim bakanlığının iş birliği yaklaşık yüz başlıkta hijyen ve temizlik kurallarına uygun okullara Beyaz bayrak veriliyor. Darıca Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2015-2016 eğitim ve öğretim yılı içinde beyaz Bayrağı almaya hak kazanan okullar belirlendi. Önceki gün yapılan törende Barış İlkokulu, Cemil Meriç İlkokulu, Ressam Osman Hamdi Bey İlkokulu, Özel Bilge İlkokulu, 60. Yıl Ortaokulu Barış Ortaokulu, Ressam Osman Hamdi Bey Ortaokulu, Tevfik İleri Ortaokulu, Özel Bilge Ortaokulu, Darıca Anadolu Lisesi, Öğretmen Füsun Erdemir Meslek Lisesi, Özel Bilge Anadolu Lisesi Beyaz Bayraklarını alarak darıcıdaki en temiz okullar oldular.

BEYAZ BAYRAK YAŞAMA UYGULANMALI

Darıca 60. Yıl Ortaokulunda yapılan törende konuşan Darıca İlçe Milli Eğitim Müdür Ali Öztosun beyaz bayrağı almakla okulların bu konudaki işlerinin bitmediğini söyleyerek öğrenci ve velilere temiz çevre farkındalığını aktarmak olduğunu belirtti. Öztosun, “Beyaz Bayrak Konusunda Emek gösteren başta okul müdürlerimize, öğretmenlerimize, öğrencilerimize, okulda temizlikte çalışan personelimize ve velilerimize teşekkür ederim. Öğrencilerimiz ne kadar çok hijyen ve temiz ortamlarda eğitim ve öğretim görürse bizde o kadar çok mutlu ve rahat oluruz. Beyaz bayrak okullarımızla sınırlı kalmayıp okulların çevresinde, sokaklarında caddelerinde ve Darıcamızın sosyal alanlarında temizliğin farkına vardıracak çalışmaların başlangıcı olacak inşallah.” İfadelerini kullandı. Programa Öztosun’un yanı sıra Darıca Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Dursun Düzgün, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hasan Tabak, Darıca Mal Müdürü Hüseyin Mehmet Turan, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Beyaz bayraklar ve Gümüş Levhalar okul müdürlerine protokol tarafından verilirken, temsili bayrak 60. Yıl Orta Okulunun Bayrak direğine çekildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.