19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Engellerini eksiklik görmeden bize omuz versinler

Kocaeli 03.12.2016 - 09:34, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Engellerini eksiklik görmeden bize omuz versinler

CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutlayarak “Engelli vatandaşlarımız; engellerini eksiklik olarak görmeden hayatın her alanında var olsunlar, ülkemize hizmet etme yarışında bizlere omuz versinler istiyoruz” dedi

  CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle yazılı bir basın açıklamasında bulundu. Açıklamasında İl Başkanı Sarıbay, “Engelli vatandaşlarımız; engellerini eksiklik olarak görmeden okullarda, iş hayatında, sokaklarda, parklarda yani hayatın her alanında var olsunlar, ülkemize hizmet etme yarışında bizlere omuz versinler, destek olsunlar istiyoruz. Engelli yurttaşlarımızın toplumun etkin, özel ve değerli üyeleri olduklarını anımsatarak, yaşamın onların varlıkları ve katılımlarıyla daha da güzelleştiğine yürekten inandığımı bir kez daha vurgulayarak 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutluyorum” dedi. ‘BİR VE BÜTÜNÜZ’ Açıklamasında CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay şu sözlere yer verdi: Toplumların gelişmişlikleri insana verdikleri önemle belirlenmektedir. Hayatın içinde bir ve bütünüz. Engelli engelsiz tüm toplumun hep birlikte uyum içerisinde bütünleşmesi ve her bir bireyin karşılıklı saygı ve sevgi ortamında birbirlerini anlayarak yaşayabilmesi en büyük gayemizdir elbette. Engelli bireylerimizin toplumsal yaşama tam katılımlarını sağlamak; ayrımcılığa maruz kalmayan, fırsat eşitliğinden yararlanan, haklarını kullanabilen bireyler olmalarına imkân vermek en temel amaçlarımızdandır. Engelli yurttaşlarımıza sahip çıkmak, onların sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak ve yaşamlarını kolaylaştırıcı önlemler almak, insanlık görevimiz olduğu gibi vazgeçilemez toplumsal sorumluluklarımızdan da en önemlilerindendir” ‘BİZLERE OMUZ VERSİNLER İSTİYORUZ’ Devamında Sarıbay, engellilik alanındaki sorunların sadece engelli bireyleri değil tüm toplumu ilgilendirdiğini ve çözümüne yönelik katılımını gerektiren sorunlar olduğunu belirterek “Engellerini eksiklik olarak görmeden okullarda, iş hayatında, sokaklarda, parklarda yani hayatın her alanında var olsunlar, ülkemize hizmet etme yarışında bizlere omuz versinler, destek olsunlar istiyoruz. Sivil toplum kuruluşlarımız ve duyarlı gençlerimizin katkılarıyla daha çok yol alacağımıza yürekten inanıyorum. Bu anlamlı günün toplumsal duyarlılığı, sorumluluğu arttırması, engelli vatandaşlarımızın önündeki engellerin kaldırılması, kendilerinin ve ailelerinin yaşam koşullarının iyileştirilmesi ve yaşama sevincinin artırılması temennisiyle tüm engellilerin ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü’ kutluyor, engelli yurttaşlarımızın toplumun etkin, özel ve değerli üyeleri olduklarını anımsatarak, yaşamın onların varlıkları ve katılımlarıyla daha da güzelleştiğine yürekten inandığımı bir kez daha vurgulayarak, esenlikler diliyorum” şeklinde konuştu.
CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutlayarak “Engelli vatandaşlarımız; engellerini eksiklik olarak görmeden hayatın her alanında var olsunlar, ülkemize hizmet etme yarışında bizlere omuz versinler istiyoruz” dedi

 

CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle yazılı bir basın açıklamasında bulundu. Açıklamasında İl Başkanı Sarıbay, “Engelli vatandaşlarımız; engellerini eksiklik olarak görmeden okullarda, iş hayatında, sokaklarda, parklarda yani hayatın her alanında var olsunlar, ülkemize hizmet etme yarışında bizlere omuz versinler, destek olsunlar istiyoruz. Engelli yurttaşlarımızın toplumun etkin, özel ve değerli üyeleri olduklarını anımsatarak, yaşamın onların varlıkları ve katılımlarıyla daha da güzelleştiğine yürekten inandığımı bir kez daha vurgulayarak 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutluyorum” dedi.


‘BİR VE BÜTÜNÜZ’
Açıklamasında CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay şu sözlere yer verdi: Toplumların gelişmişlikleri insana verdikleri önemle belirlenmektedir. Hayatın içinde bir ve bütünüz. Engelli engelsiz tüm toplumun hep birlikte uyum içerisinde bütünleşmesi ve her bir bireyin karşılıklı saygı ve sevgi ortamında birbirlerini anlayarak yaşayabilmesi en büyük gayemizdir elbette. Engelli bireylerimizin toplumsal yaşama tam katılımlarını sağlamak; ayrımcılığa maruz kalmayan, fırsat eşitliğinden yararlanan, haklarını kullanabilen bireyler olmalarına imkân vermek en temel amaçlarımızdandır. Engelli yurttaşlarımıza sahip çıkmak, onların sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak ve yaşamlarını kolaylaştırıcı önlemler almak, insanlık görevimiz olduğu gibi vazgeçilemez toplumsal sorumluluklarımızdan da en önemlilerindendir”


‘BİZLERE OMUZ VERSİNLER İSTİYORUZ’
Devamında Sarıbay, engellilik alanındaki sorunların sadece engelli bireyleri değil tüm toplumu ilgilendirdiğini ve çözümüne yönelik katılımını gerektiren sorunlar olduğunu belirterek “Engellerini eksiklik olarak görmeden okullarda, iş hayatında, sokaklarda, parklarda yani hayatın her alanında var olsunlar, ülkemize hizmet etme yarışında bizlere omuz versinler, destek olsunlar istiyoruz. Sivil toplum kuruluşlarımız ve duyarlı gençlerimizin katkılarıyla daha çok yol alacağımıza yürekten inanıyorum. Bu anlamlı günün toplumsal duyarlılığı, sorumluluğu arttırması, engelli vatandaşlarımızın önündeki engellerin kaldırılması, kendilerinin ve ailelerinin yaşam koşullarının iyileştirilmesi ve yaşama sevincinin artırılması temennisiyle tüm engellilerin ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü’ kutluyor, engelli yurttaşlarımızın toplumun etkin, özel ve değerli üyeleri olduklarını anımsatarak, yaşamın onların varlıkları ve katılımlarıyla daha da güzelleştiğine yürekten inandığımı bir kez daha vurgulayarak, esenlikler diliyorum” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.