Engelli annesine müjde.

Ekonomi 05.09.2018 - 08:52, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Engelli annesine müjde.

Ülkemizde engelli çocuğu olanlara erken emeklilik imkanı var. 1 Ekim 2008 tarihi sonrasında annenin çalıştığı her 4 yıla 1 yıl prim ekleniyor.

Sosyal güvenlik sistemimizde engelli çocuğu olanların erken emeklilik imkanı bulunuyor. Kadın sigortalılardan başka birinin sürekli bakımına muhtaç derecede malul çocuğu bulunanların, 5510 sayılı Kanun'un yürürlüğe girdiği tarihten sonra geçen prim ödeme gün sayılarının 4'te 1'i, prim ödeme gün sayıları toplamına ekleniyor ve bu süreler emeklilik yaş hadlerinden indiriliyor. 1 YIL KAZANÇ Bu düzenleme, 1 Ekim 2008 sonrası için geçerli. 1 Ekim 2008 sonrası çalışılan her 4 yıla 1 yıl prim ekleniyor, yaştan da 1 yıl düşülüyor. Başkasının bakımına muhtaç ağır engelli çocuğu olan kadınların bu haktan yararlanabilmeleri için çalışmaları veya isteğe bağlı sigortalı-iştirakçi olmaları şartı var. Ağır engelli çocuğunun bakım ihtiyacı nedeniyle iş hayatında yer alamayan kadın sigortalılar isteğe bağlı sigortalı olarak da bu haktan yararlanabiliyor..
Ülkemizde engelli çocuğu olanlara erken emeklilik imkanı var. 1 Ekim 2008 tarihi sonrasında annenin çalıştığı her 4 yıla 1 yıl prim ekleniyor.

Sosyal güvenlik sistemimizde engelli çocuğu olanların  imkanı bulunuyor. Kadın sigortalılardan başka birinin sürekli bakımına muhtaç derecede malul çocuğu bulunanların, 5510 sayılı Kanun'un yürürlüğe girdiği tarihten sonra geçen prim ödeme gün sayılarının 4'te 1'i, prim ödeme gün sayıları toplamına ekleniyor ve bu süreler emeklilik yaş hadlerinden indiriliyor.

1 YIL KAZANÇ
Bu düzenleme, 1 Ekim 2008 sonrası için geçerli. 1 Ekim 2008 sonrası çalışılan her 4 yıla 1 yıl prim ekleniyor, yaştan da 1 yıl düşülüyor. Başkasının bakımına muhtaç ağır engelli çocuğu olan kadınların bu haktan yararlanabilmeleri için çalışmaları veya isteğe bağlı sigortalı-iştirakçi olmaları şartı var. Ağır engelli çocuğunun bakım ihtiyacı nedeniyle iş hayatında yer alamayan kadın sigortalılar isteğe bağlı sigortalı olarak da bu haktan yararlanabiliyor..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.