Engelli Gençlere Memurluk

Çayırova 05.12.2015 - 10:44, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Engelli Gençlere Memurluk

Kamu kurum ve kuruluşlarına bin 950 engelli memur alımı için tercihler alınmaya başladı. 16 Aralık'ta kura ve yerleştirme yapılacak

Kamuya, 16 Aralık'ta yapılacak Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) kura sonucuna göre bin 950 engelli memur alımı yapılacak. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın açıklamasına göre; kamu kurum ve kuruluşlarınca engelli personel alımı amacıyla Devlet Personel Başkanlığı'na bildirilen kadrolar, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, Nitelik Kod Kılavuzu, İdari Yargı Kararları ve ilgili mevzuata uygunluk açısından incelendi. Engelli memur yerleştirmelerine ilişkin Tercih Kılavuzu yayımlanmak üzere Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı'na gönderildi. Bu kapsamda, ilköğretim, ortaokul, ilkokul düzeyinden 210, orta öğretim düzeyinde bin 549, ön lisans eğitim düzeyinde 126, lisans düzeyinden 65 olmak üzere bin 950 kadro açılacak.
Kamu kurum ve kuruluşlarına bin 950 engelli memur alımı için tercihler alınmaya başladı. 16 Aralık'ta kura ve yerleştirme yapılacak

Kamuya16 Aralık'ta yapılacak Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) kura sonucuna göre bin 950 engelli  alımı yapılacak. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın açıklamasına göre; kamu kurum ve kuruluşlarınca  personel alımı amacıyla Devlet Personel Başkanlığı'na bildirilen kadrolar, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, Nitelik Kod Kılavuzu, İdari Yargı Kararları ve ilgili mevzuata uygunluk açısından incelendi. Engelli memur yerleştirmelerine ilişkin Tercih Kılavuzu yayımlanmak üzere Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı'na gönderildi. Bu kapsamda, ilköğretim, ortaokul, ilkokul düzeyinden 210, orta öğretim düzeyinde bin 549, ön lisans eğitim düzeyinde 126, lisans düzeyinden 65 olmak üzere bin 950 kadro açılacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.