19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Engelliler Haftası Darıca'da Kutlanıyor

10.05.2017 - 15:23, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Engelliler Haftası Darıca'da Kutlanıyor

Engelliler Haftası Darıca’da Bir Umut Engelliler Derneği’nde kesilen pasta ile kutlandı.

Darıca Bir Umut Engelliler Derneği başkanı Melek Arıkan’ın dernek lokalinde organize ettiği programa Darıca Ak Parti İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık, Yönetim Kurulu Üyeleri İsmail Ramazanoğlu ve Nuran Kurşen, Darıca Yaşlılar Derneği Başkanı Kudret Sekban ve Yardımcısı Serap Göncü, Sevgi Melekleri Sanat Atolyesi Sorumluları Gülay Salman ve Asiye Arslan, Hospital Park Kurumsal İlişkiler Uzmanları Damla Yaldır ve Tuğçe Güler, Bir Umut Engelliler Derneği'nin ilk kurucularından Emine Cebeci, Bayramoğlu Değirmen Otizm Spor Kulübünün kurucusu Aslı Can, ve engelli vatandaşlar katıldı. Engelli Haftası Kutlamaları çerçevesinde düzenlenen pasta kesimi esnasında konuşan Darıca Ak parti İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık, “Her bireyin birer engelli adayı olduğunu unutmamalı ve herkes bu doğrultuda hareket etmelidir. İnsanlığın ortak sorunu olan ve bir gün her insanın başına gelme ihtimali olan engellilik hali ancak toplum tarafından bilinçli hareket edilerek engelsiz bir yaşam haline dönüştürülebilir. GELECEK YILLARDA DAHA BÜYÜK PROJELER ÜRETİLECEK Bu sebeple engellilere yönelik hizmet anlayışı artarak sürdürülmeli, engelsiz bir yaşam için engellilere yardımcı olmak konusunda öncelik verilmelidir. Engelli istihdamına gerekli olduğu düzeyde imkan sağlanmalı, onların özlük hakları mutlaka verilmelidir. Engelli vatandaşlarımızın yaşam standartlarını yükseltmek, onların insan onuruna ve sosyal adalete uygun bir yaşam sürmelerini sağlamak, rehabilitasyonlarına yardımcı olmak, hepimizin ortak sorumluluğudur ve insan haklarına saygının gereğidir Gelecek yıllarda diğer kamu kurum ve kuruluşları ve sivil toplum örgütleri ile el ele vererek engelli kardeşlerimizin hayatını kolaylaştıracak daha büyük projeler üretip, sunulan hizmetler artarak devam edecektir. Toplumun en hassas meselelerinden biri olan engelli vatandaşlarımızla ilgili sorunların çözümünde duyarlılığın artmasına vesile olması dileğiyle, Engelliler Haftası’nı kutluyor, tüm engelli vatandaşlarımız ve ailelerini saygıyla selamlıyorum.” dedi.  
Engelliler Haftası Darıca’da Bir Umut Engelliler Derneği’nde kesilen pasta ile kutlandı.

Darıca Bir Umut Engelliler Derneği başkanı Melek Arıkan’ın dernek lokalinde organize ettiği programa Darıca Ak Parti İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık, Yönetim Kurulu Üyeleri İsmail Ramazanoğlu ve Nuran Kurşen, Darıca Yaşlılar Derneği Başkanı Kudret Sekban ve Yardımcısı Serap Göncü, Sevgi Melekleri Sanat Atolyesi Sorumluları Gülay Salman ve Asiye Arslan, Hospital Park Kurumsal İlişkiler Uzmanları Damla Yaldır ve Tuğçe Güler, Bir Umut Engelliler Derneği'nin ilk kurucularından Emine Cebeci, Bayramoğlu Değirmen Otizm Spor Kulübünün kurucusu Aslı Can, ve engelli vatandaşlar katıldı. Engelli Haftası Kutlamaları çerçevesinde düzenlenen pasta kesimi esnasında konuşan Darıca Ak parti İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık, “Her bireyin birer engelli adayı olduğunu unutmamalı ve herkes bu doğrultuda hareket etmelidir. İnsanlığın ortak sorunu olan ve bir gün her insanın başına gelme ihtimali olan engellilik hali ancak toplum tarafından bilinçli hareket edilerek engelsiz bir yaşam haline dönüştürülebilir.

GELECEK YILLARDA DAHA BÜYÜK PROJELER ÜRETİLECEK

Bu sebeple engellilere yönelik hizmet anlayışı artarak sürdürülmeli, engelsiz bir yaşam için engellilere yardımcı olmak konusunda öncelik verilmelidir. Engelli istihdamına gerekli olduğu düzeyde imkan sağlanmalı, onların özlük hakları mutlaka verilmelidir. Engelli vatandaşlarımızın yaşam standartlarını yükseltmek, onların insan onuruna ve sosyal adalete uygun bir yaşam sürmelerini sağlamak, rehabilitasyonlarına yardımcı olmak, hepimizin ortak sorumluluğudur ve insan haklarına saygının gereğidir Gelecek yıllarda diğer kamu kurum ve kuruluşları ve sivil toplum örgütleri ile el ele vererek engelli kardeşlerimizin hayatını kolaylaştıracak daha büyük projeler üretip, sunulan hizmetler artarak devam edecektir. Toplumun en hassas meselelerinden biri olan engelli vatandaşlarımızla ilgili sorunların çözümünde duyarlılığın artmasına vesile olması dileğiyle, Engelliler Haftası’nı kutluyor, tüm engelli vatandaşlarımız ve ailelerini saygıyla selamlıyorum.” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.