ENGELLİLERLE NASIL İLETİŞİM KURULMALI!

Çayırova 29.02.2016 - 10:34, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

ENGELLİLERLE NASIL İLETİŞİM KURULMALI!

Beyazay Derneği Kocaeli Şubesi dün sabah öğrenciler üzerinde gerçekleştirdikleri engellilere yönelik anketin sonuçlarını paylaştı. Düzenlenen Programda Dernek başkanı Furkan Uğur eşitti engellilerin problemlerini anlatırken, GTÜ Rektörü Görgün ve GTO Başkanı Nail Çiler müjdeli Projelerini paylaştı.

Türkiye Beyazay Derneği Kocaeli Şubesi, öğrencilerle yaptıkları engellilere yönelik araştırmanın sonuçlarını Gebze kamuoyuyla paylaştı. Bayramoğlu Resort Otel'de yapılan toplantıda Kocaeli Şube Başkanı Furkan Uğur Eşitti, araştırma hakkında bilgi verdi. GTÜ Rektörü Prof.Dr. Haluk Görgün, GTO Başkanı Nail Çiler, Beyazay Gönülleri'nin de katıldığı toplantıda Furkan Uğur Eşitti engellilerin sıkıntılarıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı.  YETENEĞE GÖRE İSTİHDAM EDİLMELİ Programın açılış konuşmasını yapan Furkan Uğur Eşitti, "Engellilerle birlikte yaşamalıyız. Bundan 15 yıl önce durum çok kötüydü. Bugün engellileri devlet istihdam ediyor. Ama bürokratlardan yana sıkıntı var. Bugün baktığımız zaman Engellilerin yüzde 75'i santral memuru olarak çalışıyor. Bir kısmı müstahdem olarak çalışıyor. Bu durum karşısında bir şeyler yapılması lazım dedik. Ben üretebiliyorsam sağlam bir insandan daha başarılıysam beni daha iyi bir alanda değerlendirmesi lazım toplumun. İlk, orta ve lise öğrencisi Bin kişiyle bir anket yaptık. Yaptığımız ankette yüzde sekseni engellilerle nasıl iletişim kurabileceğini bilmiyor ama yüzde doksanı da engellilerle tanışmak istiyor bu çok önemli. "dedi. ÇİLER'DEN REHABİLİTASYON MERKEZİ PROJESİ GTO Başkanı Nail Çiler ise konuşmasında, "Engellilere acımamak lazım, istihdama katmak lazım. Bir insana balık verirsen bir gün doyar ama tutmayı öğretirsen her zaman doyar. Yakınınızda engelli varsa o aile engelliler sınıfına girer. Proje peşindeyiz. Üniversite ile Engelli Rehabilitasyon Merkezini gerçekleştirmek istiyoruz. Devlet destekliyor bu tür projeleri, neden yapılmasın? Sizlerden de fikir ve manevi destek bekliyoruz. Engellilere, engelli demiyorum ben. Hepimiz engelli adayıyız, ne olacağımız belli değil. Toplum artık bilinçleniyor."dedi.  ÜNİVERSİTE'DE ETKİNLİKLER YAPILACAK GTÜ Rektörü Prof.Dr. Haluk Görgün ise, "engellilerle hayatı birlikte yaşamalıyız. Kullandığımız dil bile çok önemli. Bunların hepsi eğitim meselesi. Tüm eğitim süreçlerinde hepimizin özellikle ailelere vazifeler düşüyor. Biz bunları bilinç uyandırarak çeşitlik etkinliklerle bu kardeşlerimizi sosyal yaşama kazandırmalıyız. Yaratılanı yaratandan dolayı sevmeliyiz. Bizde Üniversite olarak ciddi projeler hazırlıyoruz. Bir dizi etkinliği kampüs içerisinde gerçekleştireceğiz."diye konuştu.  İŞTE ANKET SONUÇLARI
Beyazay Derneği Kocaeli Şubesi dün sabah öğrenciler üzerinde gerçekleştirdikleri engellilere yönelik anketin sonuçlarını paylaştı. Düzenlenen Programda Dernek başkanı Furkan Uğur eşitti engellilerin problemlerini anlatırken, GTÜ Rektörü Görgün ve GTO Başkanı Nail Çiler müjdeli Projelerini paylaştı.

Türkiye Beyazay Derneği Kocaeli Şubesi, öğrencilerle yaptıkları engellilere yönelik araştırmanın sonuçlarını Gebze kamuoyuyla paylaştı. Bayramoğlu Resort Otel'de yapılan toplantıda Kocaeli Şube Başkanı Furkan Uğur Eşitti, araştırma hakkında bilgi verdi. GTÜ Rektörü Prof.Dr. Haluk Görgün, GTO Başkanı Nail Çiler, Beyazay Gönülleri'nin de katıldığı toplantıda Furkan Uğur Eşitti engellilerin sıkıntılarıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. 

YETENEĞE GÖRE İSTİHDAM EDİLMELİ

Programın açılış konuşmasını yapan Furkan Uğur Eşitti, "Engellilerle birlikte yaşamalıyız. Bundan 15 yıl önce durum çok kötüydü. Bugün engellileri devlet istihdam ediyor. Ama bürokratlardan yana sıkıntı var. Bugün baktığımız zaman Engellilerin yüzde 75'i santral memuru olarak çalışıyor. Bir kısmı müstahdem olarak çalışıyor. Bu durum karşısında bir şeyler yapılması lazım dedik. Ben üretebiliyorsam sağlam bir insandan daha başarılıysam beni daha iyi bir alanda değerlendirmesi lazım toplumun. İlk, orta ve lise öğrencisi Bin kişiyle bir anket yaptık. Yaptığımız ankette yüzde sekseni engellilerle nasıl iletişim kurabileceğini bilmiyor ama yüzde doksanı da engellilerle tanışmak istiyor bu çok önemli. "dedi.

ÇİLER'DEN REHABİLİTASYON MERKEZİ PROJESİ

GTO Başkanı Nail Çiler ise konuşmasında, "Engellilere acımamak lazım, istihdama katmak lazım. Bir insana balık verirsen bir gün doyar ama tutmayı öğretirsen her zaman doyar. Yakınınızda engelli varsa o aile engelliler sınıfına girer. Proje peşindeyiz. Üniversite ile Engelli Rehabilitasyon Merkezini gerçekleştirmek istiyoruz. Devlet destekliyor bu tür projeleri, neden yapılmasın? Sizlerden de fikir ve manevi destek bekliyoruz. Engellilere, engelli demiyorum ben. Hepimiz engelli adayıyız, ne olacağımız belli değil. Toplum artık bilinçleniyor."dedi. 

ÜNİVERSİTE'DE ETKİNLİKLER YAPILACAK

GTÜ Rektörü Prof.Dr. Haluk Görgün ise, "engellilerle hayatı birlikte yaşamalıyız. Kullandığımız dil bile çok önemli. Bunların hepsi eğitim meselesi. Tüm eğitim süreçlerinde hepimizin özellikle ailelere vazifeler düşüyor. Biz bunları bilinç uyandırarak çeşitlik etkinliklerle bu kardeşlerimizi sosyal yaşama kazandırmalıyız. Yaratılanı yaratandan dolayı sevmeliyiz. Bizde Üniversite olarak ciddi projeler hazırlıyoruz. Bir dizi etkinliği kampüs içerisinde gerçekleştireceğiz."diye konuştu. 

İŞTE ANKET SONUÇLARI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.