19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Engelliye Devlette İş Kapısı

Ekonomi 27.08.2018 - 08:52, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Engelliye Devlette İş Kapısı

Hükümet, bakıma muhtaç ve kimsesiz yaşlılar, dezavantajlı çocuklar ile engelliler için bugüne kadar birçok önemli desteği hayata geçirdi. Türkiye'de sayıları 10 milyonun üzerinde olan engelli vatandaşa verilen maaş 25 kat artırılırken, bu yılın sonuna kadar kamuda çalışanların sayısı 54 bine ulaşacak. Engelli vatandaşların iş bulmalarını kolaylaştırmayı ve sürdürülebilir istihdamlarını sağlayan 'engelli iş koçluğu modeli' kurulacak. Mesleki eğitim kursu, kendi işini kurma, uyum ve destek teknolojisi başta olmak üzere iş fırsatları yaratan projelere destek verilecek. Engellilerin daha fazla istihdama katılması için 1 milyar 84 milyon lira ilave destek sağlanacak..

Hükümet, bakıma muhtaç ve kimsesiz yaşlılar, dezavantajlı çocuklar ile engelliler için bugüne kadar birçok önemli desteği hayata geçirdi. 'de sayıları 10 milyonun üzerinde olan a verilen maaş 25 kat artırılırken, bu yılın sonuna kadar kamuda çalışanların sayısı 54 bine ulaşacak. Engelli vatandaşların iş bulmalarını kolaylaştırmayı ve sürdürülebilir larını sağlayan 'engelli iş koçluğu modeli' kurulacak. Mesleki eğitim kursu, kendi işini kurma, uyum ve destek teknolojisi başta olmak üzere iş fırsatları yaratan projelere destek verilecek. Engellilerin daha fazla istihdama katılması için 1 milyar 84 milyon lira ilave destek sağlanacak..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.