GEBZE BELEDİYESİ 18 MART İLANI

Erdoğan, "İstifa edeceğim"

27.03.2017 - 21:37, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Erdoğan, "İstifa edeceğim"

Yeni sistemde Cumhurbaşkanı'nın Meclis'i fesih yetkisi olduğunu iddia eden CHP lideri Kılıçdaroğlu'na meydan okuyan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bunu ıspat edersen istifa edeceğim, aksi halde sen görevi bırak" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan,  İstanbul'un  Büyükçekmece ilçesindeki toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı  Kemal Kılıçdaroğlu'na çağrıda bulundu. Kılıçdaroğlu'nun iddia ettiği gibi Cumhurbaşkanının Meclis'i feshetme yetkisinin olmadığını belirten Erdoğan, "Ey  Kılıçdaroğlu, sen bunu ispat edersen ben cumhurbaşkanlığından istifa edeceğim" dedi.  Cumhurbaşkanı, aksi durumda ise  Kemal Kılıçdaroğlu'ndan istifa etmesini istedi. İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:       "REJİM DEĞİL SİSTEM DEĞİŞİKLİĞİ" 18 maddelik anayasa değişikliği teklifini okumamış olanların, bu ülkenin idaresine talip olmaları mümkün mü? Bir rejim değişikliği söz konusu değil. Sadece hükümet sistemi değişikliği.  Cumhurbaşkanı ile başbakan kavga etmesin diye bunu değiştiriyoruz. "NE BİLİYORSA ANLATSIN" İstanbul'u CHP'li belediyeden aldık. Suyumuz var mıydı? Hava kirliliği almış başını gidiyordu. O gündür bugündür susuzluk yok. Çöp dağlarını kaldırdık. 4 buçuk sene belediye başkanlığı, 12 yıl başbakanlık, 2 buçuk yıl cumhurbaşkanlığı yaptım.  Kılıçdaroğlu ne biliyorsa anlatsın. Her şeyimiz ortada. "İSPAT ET, CUMHURBAŞKANLIĞINDAN İSTİFA EDECEĞİM" Cumhurbaşkanı, muhtarı görevden alamaz. Asla böyle bir yetkisi yok. Ey  Kılıçdaroğlu, yalan söyleme. Yalancının mumu 16 Nisan'a kadar yanar. Şu ana kadar 16 bin muhtarımızı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ağırladım. Hedef 55 bin muhtarımızı ağırlamak. Diyor ki ( Kılıçdaroğlu) ' Cumhurbaşkanı'nın Meclis'i feshetme yetkisi var.' Yalan söyleme.  Cumhurbaşkanı'nın Meclis'i feshetme yetkisi yok. Ey  Kılıçdaroğlu, şu hazırladığımız yasal düzenleme içerisinde çık böyle bir şey varsa bunu ispat et, ben Cumhurbaşkanlığından istifa edeceğim. Ama o da kalkıp şu CHP'den ayrılsın ki CHP de bundan kurtulsun. Edemez. Biz dürüstüz bunda dürüstlük yok.  Cumhurbaşkanı'nın kanun yapma yetkisi bile yok. Sadece bütçeyle ilgili teklifi olur bu kadar. Bakın iddialı konuşuyorum. Biz yalandan her zaman kaçındık. Çünkü yalanın üstünde daha büyük bir vebal yok.
Yeni sistemde Cumhurbaşkanı'nın Meclis'i fesih yetkisi olduğunu iddia eden CHP lideri Kılıçdaroğlu'na meydan okuyan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bunu ıspat edersen istifa edeceğim, aksi halde sen görevi bırak" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan,  İstanbul'un  Büyükçekmece ilçesindeki toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı  Kemal Kılıçdaroğlu'na çağrıda bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun iddia ettiği gibi Cumhurbaşkanının Meclis'i feshetme yetkisinin olmadığını belirten Erdoğan, "Ey  Kılıçdaroğlu, sen bunu ispat edersen ben cumhurbaşkanlığından istifa edeceğim" dedi.  Cumhurbaşkanı, aksi durumda ise  Kemal Kılıçdaroğlu'ndan istifa etmesini istedi.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

 

 

 

"REJİM DEĞİL SİSTEM DEĞİŞİKLİĞİ"

18 maddelik anayasa değişikliği teklifini okumamış olanların, bu ülkenin idaresine talip olmaları mümkün mü? Bir rejim değişikliği söz konusu değil. Sadece hükümet sistemi değişikliği.  Cumhurbaşkanı ile başbakan kavga etmesin diye bunu değiştiriyoruz.

"NE BİLİYORSA ANLATSIN"

İstanbul'u CHP'li belediyeden aldık. Suyumuz var mıydı? Hava kirliliği almış başını gidiyordu. O gündür bugündür susuzluk yok. Çöp dağlarını kaldırdık. 4 buçuk sene belediye başkanlığı, 12 yıl başbakanlık, 2 buçuk yıl cumhurbaşkanlığı yaptım.  Kılıçdaroğlu ne biliyorsa anlatsın. Her şeyimiz ortada.

"İSPAT ET, CUMHURBAŞKANLIĞINDAN İSTİFA EDECEĞİM"

Cumhurbaşkanı, muhtarı görevden alamaz. Asla böyle bir yetkisi yok. Ey  Kılıçdaroğlu, yalan söyleme. Yalancının mumu 16 Nisan'a kadar yanar. Şu ana kadar 16 bin muhtarımızı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ağırladım. Hedef 55 bin muhtarımızı ağırlamak.

Diyor ki ( Kılıçdaroğlu) ' Cumhurbaşkanı'nın Meclis'i feshetme yetkisi var.' Yalan söyleme.  Cumhurbaşkanı'nın Meclis'i feshetme yetkisi yok. Ey  Kılıçdaroğlu, şu hazırladığımız yasal düzenleme içerisinde çık böyle bir şey varsa bunu ispat et, ben Cumhurbaşkanlığından istifa edeceğim. Ama o da kalkıp şu CHP'den ayrılsın ki CHP de bundan kurtulsun. Edemez. Biz dürüstüz bunda dürüstlük yok.  Cumhurbaşkanı'nın kanun yapma yetkisi bile yok. Sadece bütçeyle ilgili teklifi olur bu kadar. Bakın iddialı konuşuyorum. Biz yalandan her zaman kaçındık. Çünkü yalanın üstünde daha büyük bir vebal yok.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.