Erenkaya, Akar ve Hürriyet’e yüklendi!

Siyaset 22.07.2018 - 12:04, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Erenkaya, Akar ve Hürriyet’e yüklendi!

24 Haziran sonuçlarını değerlendirmek üzere CHP İl Danışma Meclis toplantısına CHP eski milletvekili Hikmet Erenkaya’nın sözleri damga vurdu. Milletvekillerinden sadece Tahsin Tarhan’ın katıldığı toplantıda konuşan Erenkaya, Haydar Akar ve Fatma Kaplan Hürriyet’e yüklenerek, “Atama vekiller” dedi.

24 Haziran sonuçlarını değerlendirmek üzere CHP İl Danışma Meclis toplantısına CHP eski milletvekili Hikmet Erenkaya’nın sözleri damga vurdu. Milletvekillerinden sadece Tahsin Tarhan’ın katıldığı toplantıda konuşan Erenkaya, Haydar Akar ve Fatma Kaplan Hürriyet’e yüklendi. Akar ve Hürriyet için “Atama vekiller” diyen Erenkaya “Meclise adaysınız ama kendi sandığınızda bile oyunuzu arttıramıyorsunuz. Vekil olan kişi, partisinden en az yüzde on fazla oy almalıdır” şeklinde konuştu. CHP olarak 300 metrekarelik salonu dolduramadık diye sözlerine başlayan Hikmet Erenkaya, “2010 yılından beri alınan seçim sonuçlarına bakın. Genel Merkez ‘Kocaeli’nde ne oluyor?’ demeden yine atama vekilleri önümüze koydu. Seçim öncesi sosyal medyada  ‘AK Parti’yi sosyal medyadan eleştirmeyin, kendi aranızda eleştirin’ diyen kişi milletvekili oluyor. Bu nasıl CHP’liliktir” dedi. ASLINDA 2 VEKİL ÇIKARTTIK CHP’nin 24 Haziran seçimlerinde 3 değil aslında 2 vekillik kazandığını ifade eden Erenkaya, “Milletvekili sayımız 13 ‘e yükseldi. CHP olarak biz aslında 2 milletvekili çıkartabildik. 3. Vekili Saadet Partisi sayesinde kazandık”  diyen Erenkaya yerel seçimlere dikkat çekti. Yerel seçimlerde Büyükşehir’in kazanılmasının hedeflenmesi gereğini söyleyen Erenkaya “Siz ‘Büyükşehir bizim için önemli değil ilçeleri kazanalım’ derseniz bu sonuç her zaman 13-0 olmaya mahkumdur. Parti içi demokrasi olmaz ise 13-0 kaybetmeye devam ederiz” şeklinde konuştu. SİRMEN İLE GÖRÜŞÜRÜM Sefa Sirmen ile aralarındaki rekabet ve sürtüşmenin bazı partililer tarafından kullanıldığını öne süren Erenkaya, “Ben hiç kimseyle, hiç bir aile ile küs değilim. İl Başkanımızın istediği yerde, istediği tarihte Sayın Sefa Sirmen ile de görüşürüm. Bizim Sirmen ile olan rekabetimizden nemalananlar oldu, vekil olanlar oldu. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun bile ön seçimle aday olduğu partide, genel başkanın yanındaki 18 adama yer bulunamadığını iddia edilen Hikmet Erenkaya, “Bu 18 adam memleketlerinde istenmedi. Genel Başkan da bunları nereden aday göstersem diye 2 ay düşündü. Genel başkan ön seçimle gelirken, bu 18 adam atamayla geldi, bu nasıl iştir?” diye sordu.
24 Haziran sonuçlarını değerlendirmek üzere CHP İl Danışma Meclis toplantısına CHP eski milletvekili Hikmet Erenkaya’nın sözleri damga vurdu. Milletvekillerinden sadece Tahsin Tarhan’ın katıldığı toplantıda konuşan Erenkaya, Haydar Akar ve Fatma Kaplan Hürriyet’e yüklenerek, “Atama vekiller” dedi.

24 Haziran sonuçlarını değerlendirmek üzere CHP İl Danışma Meclis toplantısına CHP eski milletvekili Hikmet Erenkaya’nın sözleri damga vurdu. Milletvekillerinden sadece Tahsin Tarhan’ın katıldığı toplantıda konuşan Erenkaya, Haydar Akar ve Fatma Kaplan Hürriyet’e yüklendi. Akar ve Hürriyet için “Atama vekiller” diyen Erenkaya “Meclise adaysınız ama kendi sandığınızda bile oyunuzu arttıramıyorsunuz. Vekil olan kişi, partisinden en az yüzde on fazla oy almalıdır” şeklinde konuştu. CHP olarak 300 metrekarelik salonu dolduramadık diye sözlerine başlayan Hikmet Erenkaya, “2010 yılından beri alınan seçim sonuçlarına bakın. Genel Merkez ‘Kocaeli’nde ne oluyor?’ demeden yine atama vekilleri önümüze koydu. Seçim öncesi sosyal medyada  ‘AK Parti’yi sosyal medyadan eleştirmeyin, kendi aranızda eleştirin’ diyen kişi milletvekili oluyor. Bu nasıl CHP’liliktir” dedi.

ASLINDA 2 VEKİL ÇIKARTTIK

CHP’nin 24 Haziran seçimlerinde 3 değil aslında 2 vekillik kazandığını ifade eden Erenkaya, “Milletvekili sayımız 13 ‘e yükseldi. CHP olarak biz aslında 2 milletvekili çıkartabildik. 3. Vekili Saadet Partisi sayesinde kazandık”  diyen Erenkaya yerel seçimlere dikkat çekti. Yerel seçimlerde Büyükşehir’in kazanılmasının hedeflenmesi gereğini söyleyen Erenkaya “Siz ‘Büyükşehir bizim için önemli değil ilçeleri kazanalım’ derseniz bu sonuç her zaman 13-0 olmaya mahkumdur. Parti içi demokrasi olmaz ise 13-0 kaybetmeye devam ederiz” şeklinde konuştu.

SİRMEN İLE GÖRÜŞÜRÜM

Sefa Sirmen ile aralarındaki rekabet ve sürtüşmenin bazı partililer tarafından kullanıldığını öne süren Erenkaya, “Ben hiç kimseyle, hiç bir aile ile küs değilim. İl Başkanımızın istediği yerde, istediği tarihte Sayın Sefa Sirmen ile de görüşürüm. Bizim Sirmen ile olan rekabetimizden nemalananlar oldu, vekil olanlar oldu. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun bile ön seçimle aday olduğu partide, genel başkanın yanındaki 18 adama yer bulunamadığını iddia edilen Hikmet Erenkaya, “Bu 18 adam memleketlerinde istenmedi. Genel Başkan da bunları nereden aday göstersem diye 2 ay düşündü. Genel başkan ön seçimle gelirken, bu 18 adam atamayla geldi, bu nasıl iştir?” diye sordu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.