Ergüney’den Bakan Koca’ya gece yarısı brifingi!

Sağlık 28.08.2020 - 14:48, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Ergüney’den Bakan Koca’ya gece yarısı brifingi!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kocaeli İl Sağlık Müdürü Şenol Ergüney ile online görüşerek Kocaeli’deki vaka sayıları ile ilgili bilgiler aldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aralarında Kocaeli'nin de bulunduğu 18 ilin sağlık müdürüyle toplantı yaptıklarını gece yarısı sosyal medya hesabından duyurdu. Koca, toplantıyla ilgili gece yarısı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada vaka artışının nedenleri ve tedbirlerin konuşulduğunu söyledi. Sağlık müdürleriyle ayrı ayrı video konferansta bir araya geldiklerini duyuran Bakan Koca, "Sağlık müdürleriyle ayrı ayrı video konferansta bir araya geldik. Salgınla ilgili yeni gelişmeleri, vaka artışının sebepleri ve illerde alınacak tedbirleri ele aldık. Tanı ve tedavide yeni yaklaşımları paylaştık" ifadelerini kullandı. ÖRNEK BİR MÜCADELE SERGİLİYORUZ İl Sağlık Müdürü Şenol Ergüney ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Sayın Bakanımıza ilimizdeki vakaların ve artış sebepleri hakkında bilgilendirmede bulunduk. Biz salgının başından beri gerek kurumlar tarafından gerekse halkımız tarafından örnek bir mücadele sergiliyoruz. İlimiz şu anda birçok ilden daha iyi durumda olmasına rağmen vakaların artmaya devam ettiğini görüyoruz. Topyekûn seferberlik şeklinde bir mücadele başlatabilirsek 15 gün içinde çok daha iyi bir seviyeye gelebiliriz. Aksi halde önümüzdeki aylarda ciddi kısıtlamalar tekrar gündeme gelecektir” ifadelerini kullandı. BAKAN KOCA’DAN KOCAELİLERE TEŞEKKÜR Bakan Koca’ya ildeki artışların sebebinin toplu etkinlikler olduğunu da söylediğini belirten İl Sağlık Müdürü Şenol Ergüney, “Hastalık belirtisi taşıyan kişilerin toplu etkinliklere gitmeyerek kendilerini izole etmeleri gerektiğini önemle vurguluyoruz. Ancak bazı vatandaşlarımızda hastalık belirtisi olduğu, hatta muayene olup Covid-19 testi yaptırdığı halde kız isteme, nişan, bohça serme, düğün gibi etkinliklere katıldıklarını ve pek çok kişiye hastalığı bulaştırdıklarını görebiliyoruz. Bu yüzden Sayın Bakanımızla daha nasıl korunaklı bir çare buluruz diye istişarelerde bulunduk. Kendisi de özverili davranarak kurallara uyan Kocaelileri ve gece gündüz demeden çalışan sağlık çalışanlarımıza ve bu mücadelede payı olan herkese teşekkür etti. Kurallara uymayan ve sokaklarda kalabalık gruplar halinde bir araya gelen, kişisel hijyen kurallarına riayet etmeyen, sosyal mesafeye uymayan vatandaşlarımıza karşı ise sağduyulu olmaya davet etti. Bu anlamda Sayın Bakanımızın da çağrısı üzerine bizler de Kocaelili vatandaşlarımızı özverili olmaya davet ederek, COVD-19’dan kurtulmamızın tek çaresinin hijyenden geçtiğini vurgulamak istiyoruz” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kocaeli İl Sağlık Müdürü Şenol Ergüney ile online görüşerek Kocaeli’deki vaka sayıları ile ilgili bilgiler aldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aralarında Kocaeli'nin de bulunduğu 18 ilin sağlık müdürüyle toplantı yaptıklarını gece yarısı sosyal medya hesabından duyurdu. Koca, toplantıyla ilgili gece yarısı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada vaka artışının nedenleri ve tedbirlerin konuşulduğunu söyledi. Sağlık müdürleriyle ayrı ayrı video konferansta bir araya geldiklerini duyuran Bakan Koca, "Sağlık müdürleriyle ayrı ayrı video konferansta bir araya geldik. Salgınla ilgili yeni gelişmeleri, vaka artışının sebepleri ve illerde alınacak tedbirleri ele aldık. Tanı ve tedavide yeni yaklaşımları paylaştık" ifadelerini kullandı.

ÖRNEK BİR MÜCADELE SERGİLİYORUZ

İl Sağlık Müdürü Şenol Ergüney ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Sayın Bakanımıza ilimizdeki vakaların ve artış sebepleri hakkında bilgilendirmede bulunduk. Biz salgının başından beri gerek kurumlar tarafından gerekse halkımız tarafından örnek bir mücadele sergiliyoruz. İlimiz şu anda birçok ilden daha iyi durumda olmasına rağmen vakaların artmaya devam ettiğini görüyoruz. Topyekûn seferberlik şeklinde bir mücadele başlatabilirsek 15 gün içinde çok daha iyi bir seviyeye gelebiliriz. Aksi halde önümüzdeki aylarda ciddi kısıtlamalar tekrar gündeme gelecektir” ifadelerini kullandı.

BAKAN KOCA’DAN KOCAELİLERE TEŞEKKÜR

Bakan Koca’ya ildeki artışların sebebinin toplu etkinlikler olduğunu da söylediğini belirten İl Sağlık Müdürü Şenol Ergüney, “Hastalık belirtisi taşıyan kişilerin toplu etkinliklere gitmeyerek kendilerini izole etmeleri gerektiğini önemle vurguluyoruz. Ancak bazı vatandaşlarımızda hastalık belirtisi olduğu, hatta muayene olup Covid-19 testi yaptırdığı halde kız isteme, nişan, bohça serme, düğün gibi etkinliklere katıldıklarını ve pek çok kişiye hastalığı bulaştırdıklarını görebiliyoruz. Bu yüzden Sayın Bakanımızla daha nasıl korunaklı bir çare buluruz diye istişarelerde bulunduk. Kendisi de özverili davranarak kurallara uyan Kocaelileri ve gece gündüz demeden çalışan sağlık çalışanlarımıza ve bu mücadelede payı olan herkese teşekkür etti. Kurallara uymayan ve sokaklarda kalabalık gruplar halinde bir araya gelen, kişisel hijyen kurallarına riayet etmeyen, sosyal mesafeye uymayan vatandaşlarımıza karşı ise sağduyulu olmaya davet etti. Bu anlamda Sayın Bakanımızın da çağrısı üzerine bizler de Kocaelili vatandaşlarımızı özverili olmaya davet ederek, COVD-19’dan kurtulmamızın tek çaresinin hijyenden geçtiğini vurgulamak istiyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.