Ergüney; “Dilovası Hastanesi’nde Aksaklık Yok”

Dilovası 11.02.2018 - 15:57, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Ergüney; “Dilovası Hastanesi’nde Aksaklık Yok”

50 yatak kapasiteli Dilovası Devlet Hastanesi'nde sadece 2 poliklinikte doktor bulunduğu iddialarına Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op Dr. Şenol Ergüney cevap verdi.

Dilovası'nda 2014 yılında açılan 50 yatak kapasiteli Dilovası Devlet Hastanesi'nde doktor yetersizliği nedeniyle imza kampanyası başlatıldığı iddialarına Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op Dr. Şenol Ergüney cevap verdi. Konuyla ilgili yayınlanan basın açıklamasında, “10.02.2018 tarihinde bazı yayınlarda Yer Alan 'Hastaneye Doktor Gönderilmesi İçin İmza Kampanyası Başlattılar' başlıklı haberde yer alan Dilovası Devlet Hastanesinde 2 doktor olduğu ve hastaların mağdur edildiği ifadeleri ile ilgili kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı doğmuştur. AKSAMA YOK 25 yataklı D grubunda yer alan Dilovası Devlet Hastanesi’nde kadrolu olarak 1 Dahiliye Uzmanı, 1 Kadın Doğum Uzmanı, 3 Diş Hekimi, acil serviste 8 Pratisyen Hekimimiz çalışmaktadır. Çocuk Uzmanının tayini çıkması sebebiyle bu branşta İl Sağlık Müdürlüğü tarafından geçici görevlendirilen hekimler hizmet vermektedir. Genel Cerrahi hastalarına başhekim Op. Dr. Ömer Naci Yılmaz tarafından poliklinik, konsültasyon ve ameliyat hizmeti verilmektedir. D Grubu olan hastanemizde acil servis ve poliklinik hizmetlerinde basında yer aldığı şekliyle herhangi bir eksiklik ya da aksama yoktur. GERÇEĞİ YANSITMIYOR Bulunduğu D grubunda ulusal bazda değerlendirildiğinde Dilovası Devlet Hastanesi, fiziki şartları, donanımı, ameliyathane, yoğun bakım, diyaliz, SDL doğum odaları ile Türkiye ortalamasının üzerinde modern standartlarda hizmet veren bir hastanedir. Tabii ki bu hastanemizi daha da geliştirmek için bir çok çalışmalar yapılmaktadır, ancak basında yer aldığı şekliyle 2 hekimin hizmet verdiği, hastaların mağdur olduğu iddiaları kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır.” ifadelerine yer verildi. 
50 yatak kapasiteli Dilovası Devlet Hastanesi'nde sadece 2 poliklinikte doktor bulunduğu iddialarına Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op Dr. Şenol Ergüney cevap verdi.

Dilovası'nda 2014 yılında açılan 50 yatak kapasiteli Dilovası Devlet Hastanesi'nde doktor yetersizliği nedeniyle imza kampanyası başlatıldığı iddialarına Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op Dr. Şenol Ergüney cevap verdi. Konuyla ilgili yayınlanan basın açıklamasında, “10.02.2018 tarihinde bazı yayınlarda Yer Alan 'Hastaneye Doktor Gönderilmesi İçin İmza Kampanyası Başlattılar' başlıklı haberde yer alan Dilovası Devlet Hastanesinde 2 doktor olduğu ve hastaların mağdur edildiği ifadeleri ile ilgili kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı doğmuştur.

AKSAMA YOK

25 yataklı D grubunda yer alan Dilovası Devlet Hastanesi’nde kadrolu olarak 1 Dahiliye Uzmanı, 1 Kadın Doğum Uzmanı, 3 Diş Hekimi, acil serviste 8 Pratisyen Hekimimiz çalışmaktadır. Çocuk Uzmanının tayini çıkması sebebiyle bu branşta İl Sağlık Müdürlüğü tarafından geçici görevlendirilen hekimler hizmet vermektedir. Genel Cerrahi hastalarına başhekim Op. Dr. Ömer Naci Yılmaz tarafından poliklinik, konsültasyon ve ameliyat hizmeti verilmektedir. D Grubu olan hastanemizde acil servis ve poliklinik hizmetlerinde basında yer aldığı şekliyle herhangi bir eksiklik ya da aksama yoktur.

GERÇEĞİ YANSITMIYOR

Bulunduğu D grubunda ulusal bazda değerlendirildiğinde Dilovası Devlet Hastanesi, fiziki şartları, donanımı, ameliyathane, yoğun bakım, diyaliz, SDL doğum odaları ile Türkiye ortalamasının üzerinde modern standartlarda hizmet veren bir hastanedir. Tabii ki bu hastanemizi daha da geliştirmek için bir çok çalışmalar yapılmaktadır, ancak basında yer aldığı şekliyle 2 hekimin hizmet verdiği, hastaların mağdur olduğu iddiaları kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır.” ifadelerine yer verildi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.