Erken Seçim İçin Ne Dediler?

Gebze 18.04.2018 - 17:17, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Erken Seçim İçin Ne Dediler?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin önceki gün erken seçime ilişin açıklamalarının ardından Bahçeli, Beştepe’de Cumhurbaşkanı ve Ak parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi. Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin erkene alınmasıyla ilgili yapılan görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimlerin 24 Haziran 2018 tarihinde yapılmasına ilişkin alınan kararı kamuoyu ile paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, “Yönetim sistemi değişikliğini Sayın Bahçeli'nin desteği ile 16 Nisan'da hayata geçirme fırsatı bulduk. Yapılacak ilk seçimlerden sonra yeni sistem devreye girecektir. Bizim tercihimiz hep milletimize verdiğimiz taahhüte uygun bir şekilde 2019 seçimine kadar dişimizi sıkmaktan yana olmuştur. Sayın Bahçeli'nin yaptığı çağrıyı yetkili kurullarımızda enine boyuna müzakere ettik. Bu erken seçim teklifine olumlu yaklaşma konusunda görüş birliğine vardık. Seçim konusunu ülkemizin gündeminden bir an önce çıkarmamız şarttır. Seçimlerin 24 Haziran 2018 Pazartesi günü yapılmasına karar verdik.” Sözlerine yer vererek konuya netlik kazandırdı. İLÇE BAŞKANLARI OLAĞANÜSTÜ TOPLANIYOR Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın erken seçimle ilişkili kararını açıklamasının ardından bölgemiz de de siyasi partiler değerlendirmelerini yaptı. Gebze Ak parti İlçe Başkanı İrfan Ayar alınan kararın bölge ve ülke açısından hayırlara vesile olması temennisinde bulunurken, parti olarak seçim sıkıntısı içinde olmadıklarını seçime ilişkin tüm hazırlıkların tamamlanmış olduğunu ifade etti. Darıca’da ise Ak Parti İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık, “Cumhurbaşkanımızın aldığı karara sadece hayırlı olsun diyor, çalışma programımızı seçime yönelik uygulama yönünde gerekli birimlerimizi seçim odaklı görevlendirmelerini yapacağız.” dedi. Bıyık icra ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte mahalle teşkilatlarının da yer alacağı olağanüstü bir toplantı gerçekleştirdi. GÜR AÇIKLAMALRINI TOPLANTIDA YAPTI Alınan kararın Çayırova Ak Parti İlçe Teşkilatı kanadında değerlendirmesi de olağanüstü toplantı ile  İlçe Başkanı Ali Osman Gür tarafından yapılacak. Dilovası’nda da Ak parti İlçe Başkanı Osman Akbulut hayırlı olsun temennileri ile birlikte yine değerlendirmenin teşkilat içinde yapılacak toplantı sonrasında kamuoyu ile paylaşacağını ifade etti. MUHALEFET “KORKUYORLAR”  DİYE DEĞERLENDİRDİ Gebze CHP İlçe Başkanı Musa Yılmaz alınan karar ilişkin yaptığı değerlendirmede, “İki ay gibi kısa bir süre içine böyle bir seçim sıkıştırılmasının tek bir nedeni var o da korkaklıktır. Artık Ak Parti’nin işsizlikle, ekonomi ile terör ile mücadele etme çözüm üretme kredisi kalmamıştır. Biz yarın  olağanüstü toplanarak parti içinde gerekli planlamalarımızı yaparak seçim startını vereceğiz.” dedi. Darıca CHP İlçe Başkanı Yakup Törk ise “Bu iktidar partisinin yokuş aşağı inişinin bir göstergesi olan karardır. Hazırız. Sahada vereceğimiz çalışma mücadelesi ile CHP iktidarını nasıl ülkemize getireceğimiz herkes görecek. Halkımızın bu değişimi de istediğini biliyoruz.” dedi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin önceki gün erken seçime ilişin açıklamalarının ardından Bahçeli, Beştepe’de Cumhurbaşkanı ve Ak parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi. Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin erkene alınmasıyla ilgili yapılan görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimlerin 24 Haziran 2018 tarihinde yapılmasına ilişkin alınan kararı kamuoyu ile paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, “Yönetim sistemi değişikliğini Sayın Bahçeli'nin desteği ile 16 Nisan'da hayata geçirme fırsatı bulduk. Yapılacak ilk seçimlerden sonra yeni sistem devreye girecektir. Bizim tercihimiz hep milletimize verdiğimiz taahhüte uygun bir şekilde 2019 seçimine kadar dişimizi sıkmaktan yana olmuştur. Sayın Bahçeli'nin yaptığı çağrıyı yetkili kurullarımızda enine boyuna müzakere ettik. Bu erken seçim teklifine olumlu yaklaşma konusunda görüş birliğine vardık. Seçim konusunu ülkemizin gündeminden bir an önce çıkarmamız şarttır. Seçimlerin 24 Haziran 2018 Pazartesi günü yapılmasına karar verdik.” Sözlerine yer vererek konuya netlik kazandırdı.

İLÇE BAŞKANLARI OLAĞANÜSTÜ TOPLANIYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın erken seçimle ilişkili kararını açıklamasının ardından bölgemiz de de siyasi partiler değerlendirmelerini yaptı. Gebze Ak parti İlçe Başkanı İrfan Ayar alınan kararın bölge ve ülke açısından hayırlara vesile olması temennisinde bulunurken, parti olarak seçim sıkıntısı içinde olmadıklarını seçime ilişkin tüm hazırlıkların tamamlanmış olduğunu ifade etti. Darıca’da ise Ak Parti İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık, “Cumhurbaşkanımızın aldığı karara sadece hayırlı olsun diyor, çalışma programımızı seçime yönelik uygulama yönünde gerekli birimlerimizi seçim odaklı görevlendirmelerini yapacağız.” dedi. Bıyık icra ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte mahalle teşkilatlarının da yer alacağı olağanüstü bir toplantı gerçekleştirdi.

GÜR AÇIKLAMALRINI TOPLANTIDA YAPTI

Alınan kararın Çayırova Ak Parti İlçe Teşkilatı kanadında değerlendirmesi de olağanüstü toplantı ile  İlçe Başkanı Ali Osman Gür tarafından yapılacak. Dilovası’nda da Ak parti İlçe Başkanı Osman Akbulut hayırlı olsun temennileri ile birlikte yine değerlendirmenin teşkilat içinde yapılacak toplantı sonrasında kamuoyu ile paylaşacağını ifade etti.

MUHALEFET “KORKUYORLAR”  DİYE DEĞERLENDİRDİ

Gebze CHP İlçe Başkanı Musa Yılmaz alınan karar ilişkin yaptığı değerlendirmede, “İki ay gibi kısa bir süre içine böyle bir seçim sıkıştırılmasının tek bir nedeni var o da korkaklıktır. Artık Ak Parti’nin işsizlikle, ekonomi ile terör ile mücadele etme çözüm üretme kredisi kalmamıştır. Biz yarın  olağanüstü toplanarak parti içinde gerekli planlamalarımızı yaparak seçim startını vereceğiz.” dedi. Darıca CHP İlçe Başkanı Yakup Törk ise “Bu iktidar partisinin yokuş aşağı inişinin bir göstergesi olan karardır. Hazırız. Sahada vereceğimiz çalışma mücadelesi ile CHP iktidarını nasıl ülkemize getireceğimiz herkes görecek. Halkımızın bu değişimi de istediğini biliyoruz.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.