‘’Erzurumlu Allah-u Ekber der vazifeye koşar’’

Kocaeli 15.12.2017 - 10:06, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

‘’Erzurumlu Allah-u Ekber der vazifeye koşar’’

Başkan Karaosmanoğlu, Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu yönetimini makamında kabul etti. Karaosmanoğlu, “Ülkesi ne zaman dara düşse Erzurumlu "Allah-u Ekber" diyerek vazifeye koşar.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu Başkanı Tekin Dursun ve yeni yönetimini makamında ağırladı. Oldukça samimi geçen görüşmede Federasyonun çalışmaları hakkında bilgi alan Karaosmanoğlu, “İbrahim Hakkı Hazretlerinin, Nene Hatunların torunları Dadaşlar; Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan ve Tek Devlet denince sesi daha gür çıkıyor maşallah. Ülkesi ne zaman dara düşse Erzurumlu kardeşlerim "Allah-u Ekber" diyerek göreve koşuyor.” dedi. “VAKIFLARIMIZDA İNSİYATİF ALMALIDIR” Gençlik üzerine çalışmaların derneklere ve hemşeri federasyonlarına çok yakışacağını vurgulayan Karaosmanoğlu, “Kahvehane anlayışından uzak, çocuklarımızı ve gençlerimizi hizmetlerinin merkezine koyan sivil toplum kuruluşlarımıza her türlü desteği vermeye hazırız. Malumunuz sokaktaki gençliğimizi korumada bizlere ve STK’lara görev düşüyor. Büyükşehir olarak biz üzerimize düşen görevi yaparken, derneklerimiz ve vakıflarımız da bu konuda insiyatif almalıdır” diye İBRAHİM HAKKI HAZRETLERİNİN ESERLERİ  Memleketine sahip çıkan, âlimler yetiştiren kentimiz Erzurum’un siz değerli temsilcilerini ağırlamaktan gurur duyuyorum ifadelerini de sarf eden Karaosmanoğlu, “Erzurum’un yetiştirdiği büyük alim, büyük mütefekkir İbrahim Hakkı Hazretlerinin hadis ve fıkıhta, tasavvuf ve edebiyatta, psikoloji ve sosyolojide, tıp ve astronomide ve pek çok ilim dalında eserleri var. Eserlerinin gençliğimiz tarafından okunması gereğine inanıyorum. Bu noktada Federasyonumuz bir çalışma yapmalıdır. Bu çalışma toplumun tüm katmanlara ulaştırılmasını sağlayabilir” diyerek sözlerini tamamladı.    
Başkan Karaosmanoğlu, Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu yönetimini makamında kabul etti. Karaosmanoğlu, “Ülkesi ne zaman dara düşse Erzurumlu "Allah-u Ekber" diyerek vazifeye koşar.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu Başkanı Tekin Dursun ve yeni yönetimini makamında ağırladı. Oldukça samimi geçen görüşmede Federasyonun çalışmaları hakkında bilgi alan Karaosmanoğlu, “İbrahim Hakkı Hazretlerinin, Nene Hatunların torunları Dadaşlar; Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan ve Tek Devlet denince sesi daha gür çıkıyor maşallah. Ülkesi ne zaman dara düşse Erzurumlu kardeşlerim "Allah-u Ekber" diyerek göreve koşuyor.” dedi.

“VAKIFLARIMIZDA İNSİYATİF ALMALIDIR”

Gençlik üzerine çalışmaların derneklere ve hemşeri federasyonlarına çok yakışacağını vurgulayan Karaosmanoğlu, “Kahvehane anlayışından uzak, çocuklarımızı ve gençlerimizi hizmetlerinin merkezine koyan sivil toplum kuruluşlarımıza her türlü desteği vermeye hazırız. Malumunuz sokaktaki gençliğimizi korumada bizlere ve STK’lara görev düşüyor. Büyükşehir olarak biz üzerimize düşen görevi yaparken, derneklerimiz ve vakıflarımız da bu konuda insiyatif almalıdır” diye

İBRAHİM HAKKI HAZRETLERİNİN ESERLERİ 

Memleketine sahip çıkan, âlimler yetiştiren kentimiz Erzurum’un siz değerli temsilcilerini ağırlamaktan gurur duyuyorum ifadelerini de sarf eden Karaosmanoğlu, “Erzurum’un yetiştirdiği büyük alim, büyük mütefekkir İbrahim Hakkı Hazretlerinin hadis ve fıkıhta, tasavvuf ve edebiyatta, psikoloji ve sosyolojide, tıp ve astronomide ve pek çok ilim dalında eserleri var. Eserlerinin gençliğimiz tarafından okunması gereğine inanıyorum. Bu noktada Federasyonumuz bir çalışma yapmalıdır. Bu çalışma toplumun tüm katmanlara ulaştırılmasını sağlayabilir” diyerek sözlerini tamamladı.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.