ERZURUMLULAR “KARA FATMA’YI” ANLATTI

Darıca 29.02.2016 - 13:40, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

ERZURUMLULAR “KARA FATMA’YI” ANLATTI

Darıca Erzurumlular Derneğinin düzenlediği etkinlikte Kurtuluş Savaşı sırasında büyük başarılar sağlamış bir kadın kahraman olan Kara Fatma gün yüzüne çıkarıldı.

Darıca Adnan Menderes Kültür Merkezinde Darıca Erzurumlular Derneği Tarafından önceki gün gerçekleştirilen  “Kara Fatma Belgesel Tiyatro” etikliğinde çok fazla bilinmeyen Kurtuluş Savaşı kahramanlarından biri tanıtıldı. Kara Fatma programına Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Kocaeli İl Milli Eğitim Şube Müdürü İmdat Akbaba, Darıca Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz,  Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu(KEDFE) Başkanı Tekin Dursun,  Ak Parti Darıca İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık, MHP darıca İlçe Başkanı Fatih Kürşat Demir, BBP İlçe Başkanı Şazim Boztaş, Saadet Partisi Darıca İlçe Başkanı Selim Çetinkaya, Ak Parti Çayırova İlçe Başkanı Zafer Kılıç, Karabük Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Bahattin Türetken, İstanbul Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Hikmet Çığlık, Yazar Mehmet Dağistanlı, KEDFE yöneticileri, Erzurum Dernekleri başkanları ve Darıcalılar katıldı.  KOCAELİ SAHİP ÇIKMALI Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programa Kuranı Kerim okuması ile devam edildi. Darıca İmam Hatip Lisesi Mehter takımının verdiği kısa  konserin ardından günün önemini belirten konuşmaklar yapıldı. Konuşmasında  İstanbul Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Hikmet Çığlık Erzurum kültürüne ait paylaşımlar yaparken Karabük Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Bahattin Türetken ise Kara Fatma hakkında açıklamalarda bulundu. Belgesel tiyatronun “Ben Kara Fatma” kitabından esinlenilerek hazırlandığı  Mehmet Dağistanlı ise mücadelesinin büyük bir kısmını Kocaeli civarlarında veren Kara Fatma’ya Büyükşehir’inde sahip çıkması gerektiğini söyledi.   Yönetimi ile birlikte hazırladıkları programa yoğun katılım için teşekkür eden Darıca Erzurumlular Derneği Başkanı Sıddık Topal,  böyle değerlerin tüm Darıcalılı ve Erzurumlu hemşerileri ile derneği tarafından buluşturulmaya devam edeceğinin  vurgusunu yaptı.  BİZLER BUNUN İÇİN VARIZ KEDFE Başkanı Tekin Dursun ise “Bizlerin amacı var olan değerlerimizi sizlerle buluşturmaktır ve bunlar için ortam oluşturmaktır. Bu anlamda derneklerimize bu tür programlar için teşekkür ediyoruz. 12 Martta Erzurum’un Kurtuluşu için hazırladığımız programa Derince Zübeyde Hanım Kültür Merkezine herkesi buradan davet ediyorum.” açıklamasında bulundu.  Darca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, “Ülkemizin kurtuluşu için savaş vermiş büyük değerlerimizden birini yad etmek için toplandık. Bizlere örnek olan kahramanlarımızı minnet ve şükranla anıyoruz. Gündeme gelmesini sağlayan dernek başkanımıza teşekkür ediyorum. Bu kültür merkezinin bu amaçlarla her zaman hizmetinizde ve bizlerinde emrinizde olduğumuzu bilmenizi isterim” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından belgesel tiyatro “Kara Fatma”  Erzurum Kalkınma Vakfı'nın (ER-VAK) oyuncuları tarafından sahnelendi. Tiyatronun ardından programa katkısı bulunanlara plaket taktimi yapıldı.
Darıca Erzurumlular Derneğinin düzenlediği etkinlikte Kurtuluş Savaşı sırasında büyük başarılar sağlamış bir kadın kahraman olan Kara Fatma gün yüzüne çıkarıldı.

Darıca Adnan Menderes Kültür Merkezinde Darıca Erzurumlular Derneği Tarafından önceki gün gerçekleştirilen  “Kara Fatma Belgesel Tiyatro” etikliğinde çok fazla bilinmeyen Kurtuluş Savaşı kahramanlarından biri tanıtıldı. Kara Fatma programına Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Kocaeli İl Milli Eğitim Şube Müdürü İmdat Akbaba, Darıca Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz,  Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu(KEDFE) Başkanı Tekin Dursun,  Ak Parti Darıca İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık, MHP darıca İlçe Başkanı Fatih Kürşat Demir, BBP İlçe Başkanı Şazim Boztaş, Saadet Partisi Darıca İlçe Başkanı Selim Çetinkaya, Ak Parti Çayırova İlçe Başkanı Zafer Kılıç, Karabük Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Bahattin Türetken, İstanbul Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Hikmet Çığlık, Yazar Mehmet Dağistanlı, KEDFE yöneticileri, Erzurum Dernekleri başkanları ve Darıcalılar katıldı. 

KOCAELİ SAHİP ÇIKMALI

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programa Kuranı Kerim okuması ile devam edildi. Darıca İmam Hatip Lisesi Mehter takımının verdiği kısa  konserin ardından günün önemini belirten konuşmaklar yapıldı. Konuşmasında  İstanbul Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Hikmet Çığlık Erzurum kültürüne ait paylaşımlar yaparken Karabük Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Bahattin Türetken ise Kara Fatma hakkında açıklamalarda bulundu. Belgesel tiyatronun “Ben Kara Fatma” kitabından esinlenilerek hazırlandığı  Mehmet Dağistanlı ise mücadelesinin büyük bir kısmını Kocaeli civarlarında veren Kara Fatma’ya Büyükşehir’inde sahip çıkması gerektiğini söyledi.   Yönetimi ile birlikte hazırladıkları programa yoğun katılım için teşekkür eden Darıca Erzurumlular Derneği Başkanı Sıddık Topal,  böyle değerlerin tüm Darıcalılı ve Erzurumlu hemşerileri ile derneği tarafından buluşturulmaya devam edeceğinin  vurgusunu yaptı. 

BİZLER BUNUN İÇİN VARIZ

KEDFE Başkanı Tekin Dursun ise “Bizlerin amacı var olan değerlerimizi sizlerle buluşturmaktır ve bunlar için ortam oluşturmaktır. Bu anlamda derneklerimize bu tür programlar için teşekkür ediyoruz. 12 Martta Erzurum’un Kurtuluşu için hazırladığımız programa Derince Zübeyde Hanım Kültür Merkezine herkesi buradan davet ediyorum.” açıklamasında bulundu.  Darca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, “Ülkemizin kurtuluşu için savaş vermiş büyük değerlerimizden birini yad etmek için toplandık. Bizlere örnek olan kahramanlarımızı minnet ve şükranla anıyoruz. Gündeme gelmesini sağlayan dernek başkanımıza teşekkür ediyorum. Bu kültür merkezinin bu amaçlarla her zaman hizmetinizde ve bizlerinde emrinizde olduğumuzu bilmenizi isterim” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından belgesel tiyatro “Kara Fatma”  Erzurum Kalkınma Vakfı'nın (ER-VAK) oyuncuları tarafından sahnelendi. Tiyatronun ardından programa katkısı bulunanlara plaket taktimi yapıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.