“Eski Dilovası yok!”

Dilovası 18.10.2019 - 11:31, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

“Eski Dilovası yok!”

Dilovası’nda ‘kimyasal koku’ paniğinin ardından kokuya sebep olan vidanjörlerin yakalandığını açıklayan Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, “Bu işe tevessül eden kuruluşun ve bundan sonra buna tevessül edecek kişi ve kişilerin bilmesini istiyoruz ki artık eski Dilovası yok” dedi. Dilovası halkının ilçede etkili olan ‘kimyasal koku’nun ardından toplanmasıyla Dilovası Belediyesi harekete geçti. Diliskelesi Mahallesi’nde kimyasal maddenin yol açtığı ‘kimyasal koku’ paniğinin ardından Dilovası Belediyesi 24 saat nöbet tutarak kimyasal taşıyan vidanjörleri yakaladı. Konu hakkında açıklama yapan Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir yazısında şu ifadelere yer verdi; “Geçtiğimiz günlerde, özellikle Diliskelesi Mahallesi’nde kimyasal maddenin yol açtığı ve basına yansıyan , ‘kimyasal koku’ olayına karşı hiç vakit kaybetmeden harekete geçtik. İlçe kaymakamımız Mustafa Asım Alkan’ın, sanayici temsilcilerinin ve Dilovalı hemşerilerimizin katılımıyla Salı günü Diliskelesi’nde bir toplantı düzenleyerek yaşanan sorun hakkında detaylı bilgi aldık. Konunun hassasiyetini ve önemini bilerek, İl Çevre Şehircilik Müdürlüğümüz ile birlikte çalıştık.  CEZA VERİLDİ, ENERJİ HATLARI KESİLDİ Dilovası Belediyesi olarak, halkımızın sağlığı için zabıtalarımızla nöbet tutarak, 24 saatlik denetimlerle söz konusu kimyasalları taşıyan vidanjörleri yakaladık. İlk belirlemelere göre yakalanan vidanjörlerin içerisindeki kimyasal maddeler ile rögarlar içerisine bırakılan kimyasalların aynı olduğu tespit edildi. İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü alınan numuneleri incelemek üzere TÜBİTAK yetkililiklerine teslim etti. Başka İlçelerden geldiği tespit edilen vidanjörlerin, lisanssız olduğu belgelendi. İlgili şirkete, lisansız araçlarla kimyasal taşınmasında dolayı 900 bin TL ceza, insan sağlığını tehlikeye atan kimyasalları izinsiz ve kaçak dökümden dolayı 900 bin TL ceza, DOSB iç tüzüğüne aykırı hareketten dolayı 60 bin TL ceza verilmiştir. Ayrıca yine DOSB iç tüzüğünde uymadığından dolayı şirketin faaliyet gösterdiği alanın enerji hatları kesilmiştir. CİDDİYET VE HASSASİYETLİYİZ Bunun yanı sıra kurumlarımız ile birlikte DOSB yönetimi de kokunun müsebbibi firmanın cezalandırılması için de suç duyurusunda bulunmuştur. Dilovası Belediyesi olarak, Dilovası halkı adına bu işin peşini bırakmayacağımızı açıkça ifade etmek istiyoruz. Bu işe tevessül eden kuruluşun ve bundan sonra buna tevessül edecek kişi ve kişilerin bilmesini istiyoruz ki artık eski Dilovası yok. Tüm Dilovalılar, İlçemize ve insanlarımıza zarar verebilecek en küçük hadisede dahi konun üzerine ciddiyet ve kararlılıkla gideceğimizden emin olsunlar.”

Dilovası’nda ‘kimyasal koku’ paniğinin ardından kokuya sebep olan vidanjörlerin yakalandığını açıklayan Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, “Bu işe tevessül eden kuruluşun ve bundan sonra buna tevessül edecek kişi ve kişilerin bilmesini istiyoruz ki artık eski Dilovası yok” dedi.

Dilovası halkının ilçede etkili olan ‘kimyasal koku’nun ardından toplanmasıyla Dilovası Belediyesi harekete geçti. Diliskelesi Mahallesi’nde kimyasal maddenin yol açtığı ‘kimyasal koku’ paniğinin ardından Dilovası Belediyesi 24 saat nöbet tutarak kimyasal taşıyan vidanjörleri yakaladı. Konu hakkında açıklama yapan Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir yazısında şu ifadelere yer verdi; “Geçtiğimiz günlerde, özellikle Diliskelesi Mahallesi’nde kimyasal maddenin yol açtığı ve basına yansıyan , ‘kimyasal koku’ olayına karşı hiç vakit kaybetmeden harekete geçtik. İlçe kaymakamımız Mustafa Asım Alkan’ın, sanayici temsilcilerinin ve Dilovalı hemşerilerimizin katılımıyla Salı günü Diliskelesi’nde bir toplantı düzenleyerek yaşanan sorun hakkında detaylı bilgi aldık. Konunun hassasiyetini ve önemini bilerek, İl Çevre Şehircilik Müdürlüğümüz ile birlikte çalıştık. 

CEZA VERİLDİ, ENERJİ HATLARI KESİLDİ
Dilovası Belediyesi olarak, halkımızın sağlığı için zabıtalarımızla nöbet tutarak, 24 saatlik denetimlerle söz konusu kimyasalları taşıyan vidanjörleri yakaladık. İlk belirlemelere göre yakalanan vidanjörlerin içerisindeki kimyasal maddeler ile rögarlar içerisine bırakılan kimyasalların aynı olduğu tespit edildi. İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü alınan numuneleri incelemek üzere TÜBİTAK yetkililiklerine teslim etti. Başka İlçelerden geldiği tespit edilen vidanjörlerin, lisanssız olduğu belgelendi. İlgili şirkete, lisansız araçlarla kimyasal taşınmasında dolayı 900 bin TL ceza, insan sağlığını tehlikeye atan kimyasalları izinsiz ve kaçak dökümden dolayı 900 bin TL ceza, DOSB iç tüzüğüne aykırı hareketten dolayı 60 bin TL ceza verilmiştir. Ayrıca yine DOSB iç tüzüğünde uymadığından dolayı şirketin faaliyet gösterdiği alanın enerji hatları kesilmiştir.

CİDDİYET VE HASSASİYETLİYİZ
Bunun yanı sıra kurumlarımız ile birlikte DOSB yönetimi de kokunun müsebbibi firmanın cezalandırılması için de suç duyurusunda bulunmuştur. Dilovası Belediyesi olarak, Dilovası halkı adına bu işin peşini bırakmayacağımızı açıkça ifade etmek istiyoruz. Bu işe tevessül eden kuruluşun ve bundan sonra buna tevessül edecek kişi ve kişilerin bilmesini istiyoruz ki artık eski Dilovası yok. Tüm Dilovalılar, İlçemize ve insanlarımıza zarar verebilecek en küçük hadisede dahi konun üzerine ciddiyet ve kararlılıkla gideceğimizden emin olsunlar.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.