GEBZE BELEDİYESİ 18 MART İLANI

Eskihisar Kalesi’nde çalışma var!

Gebze 18.11.2019 - 17:08, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Eskihisar Kalesi’nde çalışma var!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi Eskihisar Kalesi çevresinde yaptığı çalışma vatandaşları heyecanlandırdı.  Yıllardır atıl durumda, bakımsız, çevresi başı boş insanların uğrak yeri olan, hiçbir koruma ve güvenliği olmayan kalenin Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı tarafından çalışma başlatılması ile Eskihisar Kalesi’nin yakın zamanda yeniden etkinliklerin yapıldığı, halkın rahatça gezebileceği bir tarihi mekan olarak işlev göreceği beklentisini oluştu. ÇEVRE DÜZENLEMESİ YENİDEN YAPILIYOR Önceki sabah Eskihisar Kalesi’nde çalışma başlatan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı ekipleri, kalenin dış kısmında biriken toprak birikintilerini ve ağaç kırıkları ile peyzaj onarımı yaptılar. Kalenin iç kısmanda da bozuk olan koltuklar ve kale duvarlarında bazı yamalar yaptılar. Yabancı otları da etraftan temizleyen ekipler, mevcut ağaç guruplarına da bakım yaptılar. Kaledeki çalışmadan sonra burada yaza doğru çeşitli etkinliklerin yapılacağı da gelen haberler arasında. 1998 YILINDA RESTORE EDİLMİŞTİ Bizans döneminde denizden gelecek tehlikeler ve limanı korumak için yaptırıldığı bilinen Eskihisar Kalesi, en son olarak 1998 yılında Gebze Belediyesi ve Bericap firmasının katkıları ile restore edilmiş ve antre kısmı konser ve sinema günleri gösteri etkinlikleri için kullanılmaktaydı. Gebze Belediyesi’nin sorumluluğunda olan kale, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmiş oradan da şu an sorumluluğunda olan Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’ne bağlı Kocaeli Arkeoloji ve Etnografya Müzesi Müdürlüğü’ne devri yapılmıştı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi Eskihisar Kalesi çevresinde yaptığı çalışma vatandaşları heyecanlandırdı.  Yıllardır atıl durumda, bakımsız, çevresi başı boş insanların uğrak yeri olan, hiçbir koruma ve güvenliği olmayan kalenin Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı tarafından çalışma başlatılması ile Eskihisar Kalesi’nin yakın zamanda yeniden etkinliklerin yapıldığı, halkın rahatça gezebileceği bir tarihi mekan olarak işlev göreceği beklentisini oluştu.

ÇEVRE DÜZENLEMESİ YENİDEN YAPILIYOR

Önceki sabah Eskihisar Kalesi’nde çalışma başlatan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı ekipleri, kalenin dış kısmında biriken toprak birikintilerini ve ağaç kırıkları ile peyzaj onarımı yaptılar. Kalenin iç kısmanda da bozuk olan koltuklar ve kale duvarlarında bazı yamalar yaptılar. Yabancı otları da etraftan temizleyen ekipler, mevcut ağaç guruplarına da bakım yaptılar. Kaledeki çalışmadan sonra burada yaza doğru çeşitli etkinliklerin yapılacağı da gelen haberler arasında.

1998 YILINDA RESTORE EDİLMİŞTİ

Bizans döneminde denizden gelecek tehlikeler ve limanı korumak için yaptırıldığı bilinen Eskihisar Kalesi, en son olarak 1998 yılında Gebze Belediyesi ve Bericap firmasının katkıları ile restore edilmiş ve antre kısmı konser ve sinema günleri gösteri etkinlikleri için kullanılmaktaydı. Gebze Belediyesi’nin sorumluluğunda olan kale, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmiş oradan da şu an sorumluluğunda olan Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’ne bağlı Kocaeli Arkeoloji ve Etnografya Müzesi Müdürlüğü’ne devri yapılmıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.