Eskihisar Kalesi’ne yakışmıyor!

20.07.2020 - 17:14, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Eskihisar Kalesi’ne yakışmıyor!

EĞİTİMCİ KAYA'DAN 'PLASTİK SANDALYE' UYARISI!

Darıca Final Okulları Kurucu Temsilcisi ve Genel Müdürü Murat Kaya, Eskihisar Kalesi’ndeki plastik oturma gruplarının hoş bir görüntü olmadığını belirterek acilen kaldırılması gerektiğini söyledi. Gebze'de 1987 yılından beri eğitim-öğretim alanında emek vererek öğretmenlik ve idarecilik yapan ve Gebze tarihine katkıda bulunarak değer katan öğretmenlerden olan Murat Kaya, Eskihisar Kalesi’ndeki plastik oturma guruplarının kaldırılması ve yerine tarihi mimarinin asaletine uygun bir düzenin kavuşturulması gerektiğini söyledi. “GEBZE’NİN ADINI FESTİVALLERDE YAŞATTIM” Murat Kaya, amacının konuya duyarlılık sağlamak ve değer katmak olduğunu ifade ederek şu görüşlerine yer verdi; “Öğrencilerimle 2000 yılında ‘Kentimiz Gebze’ kitabını yayın yaşamına kazandıran ve araştırma incelemelerde kaynak olan kitabın yazarıyım. Voleybolda Türkiye 2.liğini Zübeyde Hanım İlkokulu'nda Gebze'ye kazandıran ekibin parçasıyım. Yıllarca halk oyunlarında ilçe, il, Türkiye derecelerini Gebze kentine kazandıran ekibin üyesiyim ve emek vereniyim. Öğrencilerimle, “Sevgi Pınarı, Çocukların Dünyası” Şiir kitaplarını yayın yaşamına kazandıran ve Gebzeli öğrenciler adıyla Gebze'nin adına değer katan öğretmenim. Uluslararası Çocuk ve Barış Festivali ile çalıştığım okullarda Gebze'ye yüzlerce çocuğun gelişini evlerde misafir edilişlerini, Türk kültürünü yaşatıp tarihini, turistik özelliklerini tanıtarak, en son 9 ülke ve 350 çocuğa ev sahipliği de yaparak Gebze'yi tanıtan çalışmanın parçası ve öncüsüyüm. İl il Türkiye gezisi ile her ilden bir kız, bir erkek öğrenci ile 1 öğretmenin davet edilip, 61 ilin katılım sağladığı projenin parçası ve öncüsüyüm. KKTC başta olmak üzere Azerbaycan; Bulgaristan, Macaristan, Romanya, Litvanta, Gürcistan, Makedonya, Bosna-Hersek vb. birçok ülkede festivallerde Gebze adını yaşatanlardanım.” dedi. “TARİHE SAYGI ESASTIR” Sözlerini sürdüren Kaya, “Bu kısa bölüme sığmayacak daha bir çok faaliyet emeklerimizle Gebze'ye değer katmanın onuru ve sorumluluğu ile tarihi eserlere saygıya daha özenli dikkat çekmek amacımı ifade etmek isterim. Bu bir kısmını yazdığım çalışmalara en yakın tanık bölgemiz basınıdır. Tarihe bu emekler not düşmüştür. Tarih bilinci yoksa gelecek yoktur. Eskihisar Kalesini plastik oturma grubu ayıbından kurtarıp mimari asaletine uygun bir düzene kavuşturmanın gündemini oluşturmak için, STK'lar, dernekler, Sendikalar,  partiler, GTO, SİAD'lar vb. sivil dayanışma ile ekonomik çözüm ortaklığı da oluşturulabilir. Amacım konuya duyarlılık sağlamak değer katmaktır. Tarihe saygı esastır. Tarihi eserlere sahip çıkmak sorumluluktur.” İfadelerini kullandı.  
EĞİTİMCİ KAYA'DAN 'PLASTİK SANDALYE' UYARISI!

Darıca Final Okulları Kurucu Temsilcisi ve Genel Müdürü Murat Kaya, Eskihisar Kalesi’ndeki plastik oturma gruplarının hoş bir görüntü olmadığını belirterek acilen kaldırılması gerektiğini söyledi.

Gebze'de 1987 yılından beri eğitim-öğretim alanında emek vererek öğretmenlik ve idarecilik yapan ve Gebze tarihine katkıda bulunarak değer katan öğretmenlerden olan Murat Kaya, Eskihisar Kalesi’ndeki plastik oturma guruplarının kaldırılması ve yerine tarihi mimarinin asaletine uygun bir düzenin kavuşturulması gerektiğini söyledi.

“GEBZE’NİN ADINI FESTİVALLERDE YAŞATTIM”

Murat Kaya, amacının konuya duyarlılık sağlamak ve değer katmak olduğunu ifade ederek şu görüşlerine yer verdi; “Öğrencilerimle 2000 yılında ‘Kentimiz Gebze’ kitabını yayın yaşamına kazandıran ve araştırma incelemelerde kaynak olan kitabın yazarıyım. Voleybolda Türkiye 2.liğini Zübeyde Hanım İlkokulu'nda Gebze'ye kazandıran ekibin parçasıyım. Yıllarca halk oyunlarında ilçe, il, Türkiye derecelerini Gebze kentine kazandıran ekibin üyesiyim ve emek vereniyim. Öğrencilerimle, “Sevgi Pınarı, Çocukların Dünyası” Şiir kitaplarını yayın yaşamına kazandıran ve Gebzeli öğrenciler adıyla Gebze'nin adına değer katan öğretmenim. Uluslararası Çocuk ve Barış Festivali ile çalıştığım okullarda Gebze'ye yüzlerce çocuğun gelişini evlerde misafir edilişlerini, Türk kültürünü yaşatıp tarihini, turistik özelliklerini tanıtarak, en son 9 ülke ve 350 çocuğa ev sahipliği de yaparak Gebze'yi tanıtan çalışmanın parçası ve öncüsüyüm. İl il Türkiye gezisi ile her ilden bir kız, bir erkek öğrenci ile 1 öğretmenin davet edilip, 61 ilin katılım sağladığı projenin parçası ve öncüsüyüm. KKTC başta olmak üzere Azerbaycan; Bulgaristan, Macaristan, Romanya, Litvanta, Gürcistan, Makedonya, Bosna-Hersek vb. birçok ülkede festivallerde Gebze adını yaşatanlardanım.” dedi.

“TARİHE SAYGI ESASTIR”

Sözlerini sürdüren Kaya, “Bu kısa bölüme sığmayacak daha bir çok faaliyet emeklerimizle Gebze'ye değer katmanın onuru ve sorumluluğu ile tarihi eserlere saygıya daha özenli dikkat çekmek amacımı ifade etmek isterim. Bu bir kısmını yazdığım çalışmalara en yakın tanık bölgemiz basınıdır. Tarihe bu emekler not düşmüştür. Tarih bilinci yoksa gelecek yoktur. Eskihisar Kalesini plastik oturma grubu ayıbından kurtarıp mimari asaletine uygun bir düzene kavuşturmanın gündemini oluşturmak için, STK'lar, dernekler, Sendikalar,  partiler, GTO, SİAD'lar vb. sivil dayanışma ile ekonomik çözüm ortaklığı da oluşturulabilir. Amacım konuya duyarlılık sağlamak değer katmaktır. Tarihe saygı esastır. Tarihi eserlere sahip çıkmak sorumluluktur.” İfadelerini kullandı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.