Eskihisar Kalesi'nin röntgenini çektiler!

Gebze 17.09.2020 - 12:46, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Eskihisar Kalesi'nin röntgenini çektiler!

İl Kültür ve Turizm Müdürü Fatih Taşdelen, Kocaeli Vali Yardımcısı Suat Yıldız ve Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz ile birlikte Osman Hamdi Bey Müzesi ve Eskihisar Kalesi’nde bir takım incelemelerde bulundu. İl Kültür ve Turizm Müdürü Fatih Taşdelen Gebze’de Osman Hamdi Bey Müzesi ve Eskihisar Kalesi’ni inceledi. Kocaeli Vali Yardımcısı Suat Yıldız öncülüğünde gerçekleşen inceleme ziyaretine; Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Fatih Taşdelen, Kocaeli Müze Müdürü Serkan Gedük, Büyükşehir Belediyesi Tarihi Mekânlar ve Kent Estetiği Şube Müdürü Volkan Şenel ile teknik heyet katıldı. TARİHİ MÜZE VE KALE Osman Hamdi Bey Evi ve Müzesi ile Eskihisar Kalesi'nde önümüzdeki dönem yapılacak çalışmalarla ilgili konuşan heyetin Gebze’deki ilk durağı Büyük Türk Müzecisi ve ressamı Osman Hamdi Bey tarafından Gebze-Eskihisar’da 1884 yılında yapılan köşk, resimhane, kayıkhane ve müştemilat oldu. Heyet buradaki bina ve çevresinde incelemelerde bulundu. Gerekli notlar alınarak yeniden hayata geçirilmesi için neler yapılması gerektiği konuşuldu. Osman Hamdi Bey Evi ve Müzesi’nin ardından Eskihisar Kalesini inceleyen İl Kültür ve Turizm Müdürü Fatih Taşdelen ve beraberindeki heyet, Eskihisar Kalesinin Bizans Döneminde limanı korumak amacıyla yapıldığı bilinmekte olduğunu belirterek, Osmanlı döneminde de kullanılan kalenin son olarak 1998 yılında restore edildiğini söyledi. 

İl Kültür ve Turizm Müdürü Fatih Taşdelen, Kocaeli Vali Yardımcısı Suat Yıldız ve Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz ile birlikte Osman Hamdi Bey Müzesi ve Eskihisar Kalesi’nde bir takım incelemelerde bulundu.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Fatih Taşdelen Gebze’de Osman Hamdi Bey Müzesi ve Eskihisar Kalesi’ni inceledi. Kocaeli Vali Yardımcısı Suat Yıldız öncülüğünde gerçekleşen inceleme ziyaretine; Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Fatih Taşdelen, Kocaeli Müze Müdürü Serkan Gedük, Büyükşehir Belediyesi Tarihi Mekânlar ve Kent Estetiği Şube Müdürü Volkan Şenel ile teknik heyet katıldı.

TARİHİ MÜZE VE KALE

Osman Hamdi Bey Evi ve Müzesi ile Eskihisar Kalesi'nde önümüzdeki dönem yapılacak çalışmalarla ilgili konuşan heyetin Gebze’deki ilk durağı Büyük Türk Müzecisi ve ressamı Osman Hamdi Bey tarafından Gebze-Eskihisar’da 1884 yılında yapılan köşk, resimhane, kayıkhane ve müştemilat oldu. Heyet buradaki bina ve çevresinde incelemelerde bulundu. Gerekli notlar alınarak yeniden hayata geçirilmesi için neler yapılması gerektiği konuşuldu. Osman Hamdi Bey Evi ve Müzesi’nin ardından Eskihisar Kalesini inceleyen İl Kültür ve Turizm Müdürü Fatih Taşdelen ve beraberindeki heyet, Eskihisar Kalesinin Bizans Döneminde limanı korumak amacıyla yapıldığı bilinmekte olduğunu belirterek, Osmanlı döneminde de kullanılan kalenin son olarak 1998 yılında restore edildiğini söyledi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.