19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Esnafa Devletten Maaş

Ekonomi 16.12.2017 - 09:29, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Esnafa Devletten Maaş

eni yılda esnafın her ek istihdamında; maaş, vergi ve prim gibi maliyetlerini 6 ay devlet ödeyecek. Böylece esnaf yıl içinde 6 ay çalışanları için hiçbir masraf yapmayacak. Prim ve vergileri karşılanacak.

İstihdam Seferberliği tam gaz sürecek. 7 Şubat'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, iş dünyasına çağrısı ile başlayan İstihdam Seferberliği ikinci yılına taşındı. İstihdam Şurası'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, seferberlik kapsamında verdikleri teşviklerin 2018 yılında da süreceğini müjdeleyerek, 2017 yılı başında iş dünyasına artı 1 istihdam çağrısı yaptıklarını, şimdi artı 2 istihdam istediklerini kaydetti. Erdoğan, seferberlik kapsamında bir müjdede esnafa verdi. Esnafın iş yükünü hafifletecek, can suyu olacak, maaş, prim ve vergi desteği ile ilgili olarak Erdoğan, "Önümüzdeki yıl 3 ve daha az çalışanı olan işletmelerimizin sağladıkları her ek istihdam için ödedikleri maaş, prim ve verginin bir ayını kendileri bir ayını da devlet ödeyecek" dedi. Yeni düzenleme ile her ek istihdamda esnaf; çalışanının 1 ay maaş, vergi ve primlerini öderken, 1 aylık maaş, vergi ve primleri de devlet tarafından ödenecek. Yani her ek istihdamda 6 ay devlet 6 esnaf maliyeti yüklenmiş olacak. İŞSİZLİK AZALACAK Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, Türkiye'nin işsizlikle mücadelede parmakla gösterilecek seviyeye geleceğini belirterek, "Hükümetimiz tarafından işverenlere ve küçük esnafa verilecek maaş, prim ve vergi desteği, işsizlikle mücadelede çok önemli" dedi. "Katkı arttıkça istihdam da artar ve işsizlik oldukça aşağı gelir" diyen Palandöken, şunları kaydetti: "Bu uygulama ile daralan piyasalar nefes alacak. En önemlisi küçük esnaf ve sanatkar önünü görerek ileriye bakacak. Yine en önemlisi mesleki eğitimlerde işbaşı programlarını birlikte yürüten bir sisteme geçilmesi ile eleman sıkıntısı da ortadan kalkacaktır. Okulunu bitiren gençlerimiz kısa sürede meslek sahibi olacaklar.".
eni yılda esnafın her ek istihdamında; maaş, vergi ve prim gibi maliyetlerini 6 ay devlet ödeyecek. Böylece esnaf yıl içinde 6 ay çalışanları için hiçbir masraf yapmayacak. Prim ve vergileri karşılanacak.

İstihdam Seferberliği tam gaz sürecek. 7 Şubat'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, iş dünyasına çağrısı ile başlayan  ikinci yılına taşındı. İstihdam Şurası'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, seferberlik kapsamında verdikleri teşviklerin 2018 yılında da süreceğini müjdeleyerek, 2017 yılı başında iş dünyasına artı 1 istihdam çağrısı yaptıklarını, şimdi artı 2 istihdam istediklerini kaydetti. Erdoğan, seferberlik kapsamında bir müjdede a verdi. Esnafın iş yükünü hafifletecek, can suyu olacak, maaş, prim ve vergi desteği ile ilgili olarak Erdoğan, "Önümüzdeki yıl 3 ve daha az çalışanı olan işletmelerimizin sağladıkları her ek istihdam için ödedikleri maaş, prim ve verginin bir ayını kendileri bir ayını da devlet ödeyecek" dedi. Yeni düzenleme ile her ek istihdamda esnaf; çalışanının 1 ay maaş, vergi ve primlerini öderken, 1 aylık maaş, vergi ve primleri de devlet tarafından ödenecek. Yani her ek istihdamda 6 ay devlet 6 esnaf maliyeti yüklenmiş olacak.

İŞSİZLİK AZALACAK
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, Türkiye'nin işsizlikle mücadelede parmakla gösterilecek seviyeye geleceğini belirterek, "Hükümetimiz tarafından işverenlere ve küçük esnafa verilecek maaş, prim ve vergi desteği, işsizlikle mücadelede çok önemli" dedi. "Katkı arttıkça istihdam da artar ve işsizlik oldukça aşağı gelir" diyen Palandöken, şunları kaydetti: "Bu uygulama ile daralan piyasalar nefes alacak. En önemlisi küçük esnaf ve sanatkar önünü görerek ileriye bakacak. Yine en önemlisi mesleki eğitimlerde işbaşı programlarını birlikte yürüten bir sisteme geçilmesi ile eleman sıkıntısı da ortadan kalkacaktır. Okulunu bitiren gençlerimiz kısa sürede meslek sahibi olacaklar.".

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.